Criteriul National

Cum sa iti reinveti organismul sa intre in forma

Cum sa iti reinveti organismul sa intre in forma
decembrie 03
01:05 2017

Cu câțiva ani în urmă erai un tip dedicat și devotat sportului. Toată viața ta se învârtea în jurul wellness-ului: dormeai cel puțin 7 ore pe noapte, mâncai incredibil de sănătos, calculându-ți la fiecare masă macronutrienții și respectând cu strictețe limitele auto-impuse, ca să nu mai vorbim de antrenament.

Zilnic erai în sala de fitness iar din când în când seara mai dădeai și câteva ture de parc, pentru partea de cardio. Arătai bine și te simțeai excelent.

Din păcate, odată cu noul job, prioritățile tale s-au schimbat. Produci din ce în ce mai mulți bani, doar că în loc de macronutrienți, ai ajuns să numeri feliile de pizza, limita în privința mâncării este dată de momentul în care trebuie să îți deschizi cureaua, singura mișcare pe care o faci este până în parcare și drumul de la mașină la birou și ai mai început și să bei zilnic vreo două beri, pentru a te putea odihni.

Problema este că pe lângă faptul că te-ai îngrășat și arăți rău, ai început să te și simți din ce în ce mai leneș și mai obosit.

Ai vrea să faci o schimbare, dar nu știi exact de unde să începi. Citește în continuare câteva sfaturi care te vor ajuta să te reîntorci la viața sportivă, chiar dacă nu dispui de timpul pe care ți-l dedicai în trecut sportului:

1. Mergi din ce în ce mai mult pe jos, atunci când este frumos afară; renunță la mașină sau parcheaz-o ceva mai departe și ia-o la pas spre casă;

2. Cumpără-ți o bicicletă de oraș și fă naveta către și dinspre muncă pedalând; chiar dacă la început îți va părea greu, cu timpul te vei obișnui cu mersul pe bicicletă;

3. Renunță treptat la mâncat prostii; nu brusc, pentru că nu te vei putea abține, ci redu inițial cantitatea de junk food ingerată, pentru ca ușor să renunți complet la ea;

4. Automotivează-te; uite-te la pozele în care erai fericit și mândru de felul în care arătai și convinge-te că mai poți ajunge la fel;

5. Chiar dacă la început toate sacrificiile îți vor părea inutile, rezultatele nu vor întârzia să apară, fii convins de asta.
Urmând aceste sfaturi, în mod cert vei ajunge să te simți mai bine, nu vei avea o presiune psihică mare, cum se întâmplă atunci când faci niște schimbări drastice și vei redobândi încrederea în tine de care ai nevoie pentru a reveni la forma fizică dorită.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro