Criteriul National

Cum sa iti reinveti organismul sa intre in forma

Cum sa iti reinveti organismul sa intre in forma
decembrie 03
01:05 2017

Cu câțiva ani în urmă erai un tip dedicat și devotat sportului. Toată viața ta se învârtea în jurul wellness-ului: dormeai cel puțin 7 ore pe noapte, mâncai incredibil de sănătos, calculându-ți la fiecare masă macronutrienții și respectând cu strictețe limitele auto-impuse, ca să nu mai vorbim de antrenament.

Zilnic erai în sala de fitness iar din când în când seara mai dădeai și câteva ture de parc, pentru partea de cardio. Arătai bine și te simțeai excelent.

Din păcate, odată cu noul job, prioritățile tale s-au schimbat. Produci din ce în ce mai mulți bani, doar că în loc de macronutrienți, ai ajuns să numeri feliile de pizza, limita în privința mâncării este dată de momentul în care trebuie să îți deschizi cureaua, singura mișcare pe care o faci este până în parcare și drumul de la mașină la birou și ai mai început și să bei zilnic vreo două beri, pentru a te putea odihni.

Problema este că pe lângă faptul că te-ai îngrășat și arăți rău, ai început să te și simți din ce în ce mai leneș și mai obosit.

Ai vrea să faci o schimbare, dar nu știi exact de unde să începi. Citește în continuare câteva sfaturi care te vor ajuta să te reîntorci la viața sportivă, chiar dacă nu dispui de timpul pe care ți-l dedicai în trecut sportului:

1. Mergi din ce în ce mai mult pe jos, atunci când este frumos afară; renunță la mașină sau parcheaz-o ceva mai departe și ia-o la pas spre casă;

2. Cumpără-ți o bicicletă de oraș și fă naveta către și dinspre muncă pedalând; chiar dacă la început îți va părea greu, cu timpul te vei obișnui cu mersul pe bicicletă;

3. Renunță treptat la mâncat prostii; nu brusc, pentru că nu te vei putea abține, ci redu inițial cantitatea de junk food ingerată, pentru ca ușor să renunți complet la ea;

4. Automotivează-te; uite-te la pozele în care erai fericit și mândru de felul în care arătai și convinge-te că mai poți ajunge la fel;

5. Chiar dacă la început toate sacrificiile îți vor părea inutile, rezultatele nu vor întârzia să apară, fii convins de asta.
Urmând aceste sfaturi, în mod cert vei ajunge să te simți mai bine, nu vei avea o presiune psihică mare, cum se întâmplă atunci când faci niște schimbări drastice și vei redobândi încrederea în tine de care ai nevoie pentru a reveni la forma fizică dorită.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo