Criteriul National

Cum să îți upgradezi camera de gaming cu iluminare RGB controlabilă minunată

Cum să îți upgradezi camera de gaming cu iluminare RGB controlabilă minunată
septembrie 15
09:34 2021

Ai un computer cu jocuri uimitoare și un spațiu personal dedicat pentru a te bucura de ele, dar parcă simți că lipsește ceva și ai vrea să poți îmbunătăți locul în care îți petreci acest timp prețios. Ceva care ar completa echipamentul deja existent, care constă dntr-un frigider cu răcoritoare, un dispozitiv pentru masaj pentru picioare și un scaun de gamer, desigur.

Există diverse modalități de a îmbunătăți experiența de joc, pentru a o face puțin mai strălucitoare. Acestea pot fi light kit-uri noi sau chiar simple actualizări de software ale unora în posesia cărora deja te afli.

Lumina este o parte integrantă a fiecărui joc. Unele dintre ele au teme mai întunecate, iar altele se remarcă prin tonurile luminoase. Dar, pe lângă asta, unii jucători au nevoie uneori de mai multă lumină în jurul lor, și nu în joc. Ei trebuie să creeze un fel de sanctuar pentru jocuri, unde să experimenteze tot ce este mai bun din lumea reală și virtuală. Vor să reproducă experiența pe care ar putea-o avea dacă ar vizita un cazinou sau săli de jocuri care pot fi găsite în locații specifice. Ei profită de posibilitatea de a accesa online unele jocuri care odată erau disponibile doar offline și adaugă niște „topping-uri” la asta. Cel mai bun topping este lumina.

Elgato Light Strip are lumini ultra-strălucitoare, reglabile, cu 2.000 de lumeni, 16 milioane de culori, reglare temperatură 3.500 – 6.500K, fiind  controlabil prin Steam Deck.

Elgato este bine cunoscut pentru echipamentul său de streaming, iar Elgato Light Strip se potrivește frumos în această linie. Conceput pentru a-i ajuta pe creatori să-și facă conținutul să iasă în evidență, este un sistem de iluminare simplu, ușor de controlat, care oferă nu numai iluminare puternică, ci și o varietate de opțiuni de culoare și căldură pentru a-ți înveseli zilele sau nopțile. Acest sistem de benzi luminoase se lipește de orice suprafață și folosește Pulse Width Modulation pentru a asigura faptul că luminile LED-urilor nu produc acel efect flicker pe cameră. Aceasta înseamnă o iluminare controlabilă, satisfăcătoare și plăcută ochilor pentru jocul de care te bucuri. Bineînțeles, sistemul este controlabil și cu Elgato Control Center de pe computer sau Mac, precum și de pe telefon, cu mare ușurință.

În urmă cu ceva timp în urmă, Philips a anunțat o nouă actualizare a gamei sale de iluminat inteligent, prin care luminile ar putea fi sincronizate cu televizorul dacă dispui de echipamentul potrivit. Acum, o actualizare a Philips Hue Light Sync înseamnă că poți configura cu ușurință luminile Hue pentru a răspunde la ceea ce se întâmplă pe computer sau Mac. Jucătorii se pot bucura de iluminare captivantă și reactivă, care se modifică în funcție de ceea ce se întâmplă în jocul în care sunt implicați.

Dacă deții deja luminile Philips Hue, atunci configurarea este ușoară. Pur și simplu descarci instrumentul Philips Hue Sync pentru computer, îl conectezi la puntea Hue, precum și la zona de configurare și de divertisment pentru a include luminile potrivite și totul e pregătit.

Setările de aici îți permit să faci totul, de la obținerea luminilor pentru a răspunde la utilizarea generală a ecranului, jocuri, muzică și videoclipuri, precum și ajustarea modului în care luminile răspund la fiecare comandă. Dacă ai o configurație multi-ecran, poți alege ecranul preferat pentru ca aplicația să răspundă și chiar să configurezi comenzile rapide de pe tastatură pentru a comuta rapid între moduri. Această configurație funcționează cu orice culoare a luminii Philips Hue pe care o ai în aria ta de joc dedicată.

Dacă nu ai nicio lumină în prezent, un kit Philips Hue LightStrip este mai mult decât recomandat. Acesta reprezintă un mod excelent de a adăuga iluminare de fond și de a-ți îmbunătăți cu adevărat experiența de joc.

Dacă iluminarea personalizată te atrage, atunci Nanoleaf light panels este o altă opțiune excelentă pentru modernizarea zonei de joc. Nanoleaf este un sistem de iluminare complet personalizabil, care constă în panouri de iluminare triunghiulare care se fixează împreună în diferite configurații. Limitele acestora sunt în mare parte imaginația și dimensiunea portofelului. Aceste panouri sunt controlate de aplicații prin intermediul smartphone-urilor Apple sau Android, dar sunt, de asemenea, compatibile cu Google Home și Amazon Alexa. Acest lucru îți oferă puterea nu numai de a personaliza iluminarea așa cum vrei, doar prin telefon, ci și de a o controla cu acțiunile vocale, configurând-o astfel încât să reacționeze în anumite moduri – aprinderea la anumite ore, oprirea când mergi la culcare etc.

Triunghiurile au un port pe fiecare parte în care se introduce un mic circuit de carton. Acestea se așază apoi împreună, permițându-ți să creezi diferite forme. Panourile se lipesc de perete cu stickere 3M, astfel încât instalarea și montarea sunt ușoare. Sistemul vine cu o carte de instrucțiuni cu grafice sugerate, în funcție de câte panouri ai achiziționat și poți obține, de asemenea, sugestii din aplicație.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul