Criteriul National

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil
mai 31
08:31 2017

Uneori, decizia de a vinde o masina se poate reduce in parte la valoarea profitului pe care il vei obtine in urma tranzactiei. Inainte de a decide daca vanzarea masinii tale este un lucru care va merita efortul sau nu, va trebui sa afli un pret estimativ pentru masina ta.

Daca masina ta nu valoreaza la fel de mult pe cat crezi, este posibil sa doresti sa iei in considerare sa o vinzi printr-un dealer sau, de ce ce nu, printr-un site de licitatii autoturisme.

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil: Aduna-ti documentele

Daca astepti sa faci acest pas catre sfarsitul procesului, vei pierde mult timp pentru a gasi toate documentele necesare. O data ce ai decis sa-ti vinzi masina sau camionul aflat in proprietate privata, cea mai ingeligenta abordare este sa strangi absolut tot ce ai nevoie pentru la finalizarea tranzactiei.

Iata ce documente trebuie contina dosarul tau pentru vanzarea unei masini:

– certificatul de inmatriculare

– cartea de identitate a masinii
– Documente de garantie.
Daca autovehiculul se afla inca in garantia producatorului sau sub o garantie extinsa, vei dori sa ai aceste documente pregatite ca sa le oferiti noului proprietar.

Daca nu exista garantii, trebuie sa clarifici faptul ca potentialul proprietar isi va asuma toata responsabilitatea pentru reparatii si deteriorari ulterioare, odata ce autovehiculul va fi vandut.

Asigura-te ca ai toate actele care demonstreaza ca esti proprietarul de drept al autovehicolului: revizii la zi, alte intrari in serviciu, facturi de schimbare ulei sau piese, etc.

– Fisa fiscala. Inainte de semnarea efectiva a unui contract de vanzare-cumparare pentru masina ta, trebuie sa ii scoti fisa fiscala. Fisa fiscala tine evidenta tuturor datoriilor (daca este cazul) existente pentru masina ta si este utila pentru – demonstra cumparatorului ca esti la zi cu impozitele.

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil: Pune-ti masina la punct!

Continuarea intretinerii programate poate creste valoarea si fiabilitatea autoturismului tau. Fa-i toate verificarile si asigura-te ca masina este in perfecta stare de functionare.

Ib acest mod vei putea cere un pret mai mare decat daca autoturismul are anumite probleme, pe care cumparatorul va trebui sa le rezolve dupa ce-ti va cumpara masina.

Daca ti-ai pastrat toate inregistrarile de intretinere a masinii intr-un dosar este minunat. Daca nu ai facut asta, poti sa iti duci cumparatorul la dealerul sau la mecanicul care ti-a prestat serviciile.

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil: Pregateste un draft de contract de vanzare-cumparare

Un act de vanzare-cumparare este folosit pentru a documenta termenii si conditiile in care vinzi masina in cazul unui litigiu si te poate elibera anumite obligatii si te va impiedica sa fii raspunzator pentru orice daune produse dupa vanzarea vehiculului. Fara aceasta, ar putea exista un litigiu privind accidentele sau alte evenimente care apar inainte ca vehiculul sa fie inregistrat de noul proprietar.

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil: Tine-ti masina pregatita

Un autoturism curat va fi mai atractiv pentru potentialii cumparatori si va da impresia ca masina sau camionul au fost ingrijite corespunzator.

Inainte de a face fotografii ale vehiculului sau sa il pui la vanzare online sau in presa scris, va trebui sa cureri interiorul si exteriorul vehiculului. Daca decizi sa faceti acest lucru singur, asigura-te ca:

– autoturismul este foarte curat, spalat si frecat in exterior

– jantele sunt curate-bec si anvelopele sunt si ele curate

– ai inlocuit sau spalat covorasele vechi

– ai aspirat podeaua, scaunele, portbagajul

– ai spalat bine scrumierele

– geamurile  sunt spalate bine si pe interior, si pe exterior

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil: Fa-i fotografii autoturismului pe care vrei sa il vinzi

Odata ce masina este curata pana in cel mai mic detaliu, va trebui sa ii faci o multime de poze. Acest lucru te va ajuta in eforturile tale de-i a face publicitate si de a atrage potentialii cumparatori.

Fa mai multe fotografii din diferite unghiuri. Cateva fotografii pe care este de dorit sa le incluzi sunt: exteriorul, fata, spate, laterale, interiorul, scaunele din fata si din spate, bordul, covorasele, rotile si jentile, motorul si portbagajul.

 

Cum sa iti vinzi masina repede si profitabil:  Fa-i publicitate

Pentru a promova corect vehiculul tau este recomandat sa iti pui masina pe un site de licitatii de masini, unde poti gasi mai usor si mai repede potentiali cumparatori pentru masina ta.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo