Criteriul National

Cum sa porti rosu aprins iarna?

Cum sa porti rosu aprins iarna?
ianuarie 28
15:14 2019

Deseori ianuarie si februarie sunt luni sterse, pline de zile mohorate, zapada si desigur frig.  E un sezon cenusiu, fara prea multa culoare in natura sau in hainele noastre. De obicei cand abordam o culoare mai indrazneata, ne este teama sa nu cadem in ridicol si renuntam la idee.

pantaloni rosii

Chiar daca perioada Sarbatorilor s-a terminat, nu inseamna ca trebuiesc puse la naftalina toate hainele colorate in rosu. Uita de culori neutre pentru o vreme si indrazneste sa treci prin aceasta iarna in culori ceva mai vibrante.

O culoare revigoranta care da un re-boost energiei pierdute este chiar ROSU. Este totodata culoarea puterii si al curajului. Lasa pe pauza, vechiul si mereu-la-indemana negru care deseori te ascunde intr-o umbra fara a fi remarcata. In schimb, indrazneste treptat sa-ti inlocuiesti pantalonii de munca negri cu pantaloni rosii – si vei vedea ca acest strop de culoare iti va dicta ziua!


Sa porti rosu aprins iarna pare a  fi un lucru destul de usor de integrat printre hainele garderobei, deoarece se potriveste perfect alaturi de negru, gri, bleumarin sau alb. Cine nu are in sifonier o bluza neagra sau o pereche de botine negre? Potriveste-le cu o fusta rosie, rochita sau pantaloni rosii si vei avea un look ‘bold’ in cateva minunte.

cara delevigne in rosu


Cele mai indicate mijloace ce aduc un strop de culoare in tinutele noastre, sunt accesoriile indiferent care sunt acestea, ieftine si usor de schimbat odata cu fluctuatiile modei. Casa de moda Gucci recomanda posete rosii, esarfe in nuante de rosu si desigur, cercei si coliere colorate.

Regula de baza este sa nu abuzezi de culoarea rosu deorece poti cadea in alta extrema denumita rubrica ‘ASA NU’.  Tentatia de a purta rosu din cap pana-n picioare e destul de mare, insa inspira-te mai intai si minimalizeaza rosu doar la un articol, cel mult doua.

Nu uita de rosul aprins de pe buze sau de pe unghii -toate converg ca rosul e culoarea ce merita si care te scoate in evidenta. Citeste mai multe informatii despre rujuri rosii, nuante ale acestora si care rezista cel mul in articolul de pe blog senorita.ro.

pulover rosuS-a tot vorbit ca rosul ar fi o alegere riscanta la locul de munca, pentru ca ar atrage prea multa atentie, iar femeile tind sa o gaseasca prea dominanta sau agresiva. Daca nu cunosti codul vestimentar al companiei/institutiei unde lucrezi, atunci nu risca;  insa cat de daunator poate fi un pulover rosu?

A purta rosu aprins iarna sau in orice alt sezon, pare a fi o ecuatie complicata. Iarna insa adora aceasta pata de culoare in tinutele noastre. Daca inca n-ai incredere, testeaza-l in doze mici, asemeni unui vin rosu turnat cu grija in pahar.  Mult noroc!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei