Criteriul National

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta
septembrie 13
09:42 2017

Pregatirea unui plan de ingrijire pentru persoanele in varsta ar trebui sa cuprinda toate aspectele vietii. De cele mai multe ori, aceste planuri sunt si au fost facute pentru abordarea doar deficitelor. Pentru rezultate mai bune priviind calitate vietii, ingrijitorii si institutile cu acest domeniu de activitate, realizeaza astfel de planuri cu o ingrijire universala destinate adultilor. Astfel de planuri, sunt concepute pentru a oferi asistenta persoanelor in mediul lor natural. Daca o persoana batrana locuieste intr-o casa de ingrijire medicala, intr-un camin de batrani sau intr-o unitate de ingrijire, planurile de ingrijire abordeaza necesitatea de a furniza diferite rutine si de a sugera modalitati de a oferi un stil de viata sanatos care sa se potriveasca cu convingerile si preferintele personale.

In primul rand, trebuie efectuata o evaluare a persoanei in cauza. Daca o astfel de evaluare a fost facuta in ultimul an intr-un mod profesionist si nu exista modificari majore atat fizic cat si psihic, aceasta poate fi utilizata. Totusi, in cazul in care exista modificari importante in viata pacientului atunci o noua evaluare trebuie realizata pentru a se reflecta nevoile actuale. Incercati sa analizati rutina zilnica al acestei persoane si observati daca exista lucruri pe care le neglijeaza precum evitarea aglomerarii, pregatirea mesei sau igiena personala. Este posibil ca aceste lucruri sa fie evitate deoarece sunt prea dificil de realizat. Planul de ingrijire sau de refacere medicala trebuie sa se concentreze pe nevoile zilnice ale pacientului, in stransa legatura cu stilul de viata. Hobby-urile sau alte interese sunt importante iar aceste trebuiesc incluse in diferite moduri in planul de ingrijire.

In urma analizelor efectuate decideti daca exista modalitati, institutii sau lucruri pe care le puteti realiza pentru a imbunatati stilul de viata al batranului si pentru a elimina anumite deficite. De asemenea puteti sa luati in considerare modalitati de a ajuta pacientul sa se implice intr-un hobby. Aduceti la cunostiinta pacientului scopurile proiectului si modul in care acestea pot fi abordate. Batranul trebuie sa fie de acord cu acestea iar dvs. trebuie sa specificati care sunt punctele forte ale acestui plan si cum pot acestea sa ii imbunatateasca viata de zi cu zi. Nevoile de ingrijire identificate, trebuie administrate intr-un mod care sa pastreze demnitatea pacientului si sa promoveze independenta individului. Modificati sau eliminati orice bariere care se dovedesc a fi contraproductive pentru alegerea si scopurile stilului de viata al pacientului.

De retinut, ca daca doriti sa concepeti un plan de refacere sau de imbunatatirea al vietii unui pacient  intr-un camin de batrani, hobby-urile si nevoile trebuiesc intreptate stric catre o singura persoana nu catre un colectiv. Nu in ultimul rand, atunci cand realizati un plan de ingrijire pentru o persoana cereti si opinia acesteia sau al familiei daca aceasta nu are discernamant. Niciodata sa nu va asumati faptul ca o persoana va dori sa faca lucrurile asa cum vrem noi.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo