Criteriul National

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta
septembrie 13
09:42 2017

Pregatirea unui plan de ingrijire pentru persoanele in varsta ar trebui sa cuprinda toate aspectele vietii. De cele mai multe ori, aceste planuri sunt si au fost facute pentru abordarea doar deficitelor. Pentru rezultate mai bune priviind calitate vietii, ingrijitorii si institutile cu acest domeniu de activitate, realizeaza astfel de planuri cu o ingrijire universala destinate adultilor. Astfel de planuri, sunt concepute pentru a oferi asistenta persoanelor in mediul lor natural. Daca o persoana batrana locuieste intr-o casa de ingrijire medicala, intr-un camin de batrani sau intr-o unitate de ingrijire, planurile de ingrijire abordeaza necesitatea de a furniza diferite rutine si de a sugera modalitati de a oferi un stil de viata sanatos care sa se potriveasca cu convingerile si preferintele personale.

In primul rand, trebuie efectuata o evaluare a persoanei in cauza. Daca o astfel de evaluare a fost facuta in ultimul an intr-un mod profesionist si nu exista modificari majore atat fizic cat si psihic, aceasta poate fi utilizata. Totusi, in cazul in care exista modificari importante in viata pacientului atunci o noua evaluare trebuie realizata pentru a se reflecta nevoile actuale. Incercati sa analizati rutina zilnica al acestei persoane si observati daca exista lucruri pe care le neglijeaza precum evitarea aglomerarii, pregatirea mesei sau igiena personala. Este posibil ca aceste lucruri sa fie evitate deoarece sunt prea dificil de realizat. Planul de ingrijire sau de refacere medicala trebuie sa se concentreze pe nevoile zilnice ale pacientului, in stransa legatura cu stilul de viata. Hobby-urile sau alte interese sunt importante iar aceste trebuiesc incluse in diferite moduri in planul de ingrijire.

In urma analizelor efectuate decideti daca exista modalitati, institutii sau lucruri pe care le puteti realiza pentru a imbunatati stilul de viata al batranului si pentru a elimina anumite deficite. De asemenea puteti sa luati in considerare modalitati de a ajuta pacientul sa se implice intr-un hobby. Aduceti la cunostiinta pacientului scopurile proiectului si modul in care acestea pot fi abordate. Batranul trebuie sa fie de acord cu acestea iar dvs. trebuie sa specificati care sunt punctele forte ale acestui plan si cum pot acestea sa ii imbunatateasca viata de zi cu zi. Nevoile de ingrijire identificate, trebuie administrate intr-un mod care sa pastreze demnitatea pacientului si sa promoveze independenta individului. Modificati sau eliminati orice bariere care se dovedesc a fi contraproductive pentru alegerea si scopurile stilului de viata al pacientului.

De retinut, ca daca doriti sa concepeti un plan de refacere sau de imbunatatirea al vietii unui pacient  intr-un camin de batrani, hobby-urile si nevoile trebuiesc intreptate stric catre o singura persoana nu catre un colectiv. Nu in ultimul rand, atunci cand realizati un plan de ingrijire pentru o persoana cereti si opinia acesteia sau al familiei daca aceasta nu are discernamant. Niciodata sa nu va asumati faptul ca o persoana va dori sa faca lucrurile asa cum vrem noi.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo