Criteriul National

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta

Cum sa pregatiti un plan de ingrijire pentru persoanele in varsta
septembrie 13
09:42 2017

Pregatirea unui plan de ingrijire pentru persoanele in varsta ar trebui sa cuprinda toate aspectele vietii. De cele mai multe ori, aceste planuri sunt si au fost facute pentru abordarea doar deficitelor. Pentru rezultate mai bune priviind calitate vietii, ingrijitorii si institutile cu acest domeniu de activitate, realizeaza astfel de planuri cu o ingrijire universala destinate adultilor. Astfel de planuri, sunt concepute pentru a oferi asistenta persoanelor in mediul lor natural. Daca o persoana batrana locuieste intr-o casa de ingrijire medicala, intr-un camin de batrani sau intr-o unitate de ingrijire, planurile de ingrijire abordeaza necesitatea de a furniza diferite rutine si de a sugera modalitati de a oferi un stil de viata sanatos care sa se potriveasca cu convingerile si preferintele personale.

In primul rand, trebuie efectuata o evaluare a persoanei in cauza. Daca o astfel de evaluare a fost facuta in ultimul an intr-un mod profesionist si nu exista modificari majore atat fizic cat si psihic, aceasta poate fi utilizata. Totusi, in cazul in care exista modificari importante in viata pacientului atunci o noua evaluare trebuie realizata pentru a se reflecta nevoile actuale. Incercati sa analizati rutina zilnica al acestei persoane si observati daca exista lucruri pe care le neglijeaza precum evitarea aglomerarii, pregatirea mesei sau igiena personala. Este posibil ca aceste lucruri sa fie evitate deoarece sunt prea dificil de realizat. Planul de ingrijire sau de refacere medicala trebuie sa se concentreze pe nevoile zilnice ale pacientului, in stransa legatura cu stilul de viata. Hobby-urile sau alte interese sunt importante iar aceste trebuiesc incluse in diferite moduri in planul de ingrijire.

In urma analizelor efectuate decideti daca exista modalitati, institutii sau lucruri pe care le puteti realiza pentru a imbunatati stilul de viata al batranului si pentru a elimina anumite deficite. De asemenea puteti sa luati in considerare modalitati de a ajuta pacientul sa se implice intr-un hobby. Aduceti la cunostiinta pacientului scopurile proiectului si modul in care acestea pot fi abordate. Batranul trebuie sa fie de acord cu acestea iar dvs. trebuie sa specificati care sunt punctele forte ale acestui plan si cum pot acestea sa ii imbunatateasca viata de zi cu zi. Nevoile de ingrijire identificate, trebuie administrate intr-un mod care sa pastreze demnitatea pacientului si sa promoveze independenta individului. Modificati sau eliminati orice bariere care se dovedesc a fi contraproductive pentru alegerea si scopurile stilului de viata al pacientului.

De retinut, ca daca doriti sa concepeti un plan de refacere sau de imbunatatirea al vietii unui pacient  intr-un camin de batrani, hobby-urile si nevoile trebuiesc intreptate stric catre o singura persoana nu catre un colectiv. Nu in ultimul rand, atunci cand realizati un plan de ingrijire pentru o persoana cereti si opinia acesteia sau al familiei daca aceasta nu are discernamant. Niciodata sa nu va asumati faptul ca o persoana va dori sa faca lucrurile asa cum vrem noi.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro