Criteriul National

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape
februarie 27
08:22 2017

Pentru unii oameni venirea primaverii nu este intotdeauna un motiv de bucurie. Topirea ghetii de pe marile rauri provoaca deseori emotii celor care au gospodariile in apropierea acestor zone. In plus, pericolul de inundatii poate persista in multe alte zone, nu doar rurale, si in timpul verii, atunci cand au loc precipitatii abundente. O solutie pentru a scapa de problema eliminarii apelor provenite din inundatii este cumpararea unei pompe ape uzate.

Daca nu esti pregatit pentru astfel de situatii neplacute, s-ar putea sa te confrunti cu niste costuri destul de mari pentru niste interventii profesioniste; ca sa numai vorbim despre pagube sau reparatiile care se impun dupa trecerea inundatiilor.

Altfel spus, este indicat sa iti iei masuri de siguranta ca sa nu fii nevoit sa faci cheltuieli uriase dupa ce ai fost afectat de inundatii.

Trebuie sa stii ca pompele de ape uzate sunt de mai multe tipuri, in functie de utilitatea lor. In multe situatii s-ar putea sa fie nevoie sa folosesti mai multe tipuri pentru a fi sigur ca atat curtea, cat si interiorul locuintei tale vor fi protejate.

De exemplu, daca ai o casa prevazuta cu subsol sau pivnita este indicat sa folosesti o pompa submersibila pentru apa de drenaj, prevazuta cu plutitor sau un sistem exterior pentru a preveni umezeala sa intre in pereti unde poate provoca mucegai sau alte pagube.

Daca problemele tale sunt create de apa meteorica si alte ape de suprafata pe care trebuie drenate departe de cladire poti folosi  pompe pentru ape de suprafata.

In zonele joase unde pot fi averse masive sau bruste ce pot duce la inundarea subsolurilor este intotdeauna recomandat sa aveti pregatita o pompa submersibila de urgenta pentru ape murdare.

Daca ai o proprietate sub nivelul strazii sau lipseste sistemul de canalizare cu scurgere gravitationala ai nevoie de un alt tip de pompa pentru ape uzate. In acest caz apa trebuie urcata la nivelul canalizarii cu o pompa cu tocator sau o pompa de WC.

Mai poti avea nevoie de o pompa pentru ape uzate pentru golirea rezervoarelor, piscinelor sau helesteielor de gradina expuse in zonele de inghet. Pompele submersibile de apa murdara portabile sunt ideale pentru aceasta activitate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo