Criteriul National

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape
februarie 27
08:22 2017

Pentru unii oameni venirea primaverii nu este intotdeauna un motiv de bucurie. Topirea ghetii de pe marile rauri provoaca deseori emotii celor care au gospodariile in apropierea acestor zone. In plus, pericolul de inundatii poate persista in multe alte zone, nu doar rurale, si in timpul verii, atunci cand au loc precipitatii abundente. O solutie pentru a scapa de problema eliminarii apelor provenite din inundatii este cumpararea unei pompe ape uzate.

Daca nu esti pregatit pentru astfel de situatii neplacute, s-ar putea sa te confrunti cu niste costuri destul de mari pentru niste interventii profesioniste; ca sa numai vorbim despre pagube sau reparatiile care se impun dupa trecerea inundatiilor.

Altfel spus, este indicat sa iti iei masuri de siguranta ca sa nu fii nevoit sa faci cheltuieli uriase dupa ce ai fost afectat de inundatii.

Trebuie sa stii ca pompele de ape uzate sunt de mai multe tipuri, in functie de utilitatea lor. In multe situatii s-ar putea sa fie nevoie sa folosesti mai multe tipuri pentru a fi sigur ca atat curtea, cat si interiorul locuintei tale vor fi protejate.

De exemplu, daca ai o casa prevazuta cu subsol sau pivnita este indicat sa folosesti o pompa submersibila pentru apa de drenaj, prevazuta cu plutitor sau un sistem exterior pentru a preveni umezeala sa intre in pereti unde poate provoca mucegai sau alte pagube.

Daca problemele tale sunt create de apa meteorica si alte ape de suprafata pe care trebuie drenate departe de cladire poti folosi  pompe pentru ape de suprafata.

In zonele joase unde pot fi averse masive sau bruste ce pot duce la inundarea subsolurilor este intotdeauna recomandat sa aveti pregatita o pompa submersibila de urgenta pentru ape murdare.

Daca ai o proprietate sub nivelul strazii sau lipseste sistemul de canalizare cu scurgere gravitationala ai nevoie de un alt tip de pompa pentru ape uzate. In acest caz apa trebuie urcata la nivelul canalizarii cu o pompa cu tocator sau o pompa de WC.

Mai poti avea nevoie de o pompa pentru ape uzate pentru golirea rezervoarelor, piscinelor sau helesteielor de gradina expuse in zonele de inghet. Pompele submersibile de apa murdara portabile sunt ideale pentru aceasta activitate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro