Criteriul National

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape

Cum sa previi inundatiile si sa drenezi zonele afectate de ape
februarie 27
08:22 2017

Pentru unii oameni venirea primaverii nu este intotdeauna un motiv de bucurie. Topirea ghetii de pe marile rauri provoaca deseori emotii celor care au gospodariile in apropierea acestor zone. In plus, pericolul de inundatii poate persista in multe alte zone, nu doar rurale, si in timpul verii, atunci cand au loc precipitatii abundente. O solutie pentru a scapa de problema eliminarii apelor provenite din inundatii este cumpararea unei pompe ape uzate.

Daca nu esti pregatit pentru astfel de situatii neplacute, s-ar putea sa te confrunti cu niste costuri destul de mari pentru niste interventii profesioniste; ca sa numai vorbim despre pagube sau reparatiile care se impun dupa trecerea inundatiilor.

Altfel spus, este indicat sa iti iei masuri de siguranta ca sa nu fii nevoit sa faci cheltuieli uriase dupa ce ai fost afectat de inundatii.

Trebuie sa stii ca pompele de ape uzate sunt de mai multe tipuri, in functie de utilitatea lor. In multe situatii s-ar putea sa fie nevoie sa folosesti mai multe tipuri pentru a fi sigur ca atat curtea, cat si interiorul locuintei tale vor fi protejate.

De exemplu, daca ai o casa prevazuta cu subsol sau pivnita este indicat sa folosesti o pompa submersibila pentru apa de drenaj, prevazuta cu plutitor sau un sistem exterior pentru a preveni umezeala sa intre in pereti unde poate provoca mucegai sau alte pagube.

Daca problemele tale sunt create de apa meteorica si alte ape de suprafata pe care trebuie drenate departe de cladire poti folosi  pompe pentru ape de suprafata.

In zonele joase unde pot fi averse masive sau bruste ce pot duce la inundarea subsolurilor este intotdeauna recomandat sa aveti pregatita o pompa submersibila de urgenta pentru ape murdare.

Daca ai o proprietate sub nivelul strazii sau lipseste sistemul de canalizare cu scurgere gravitationala ai nevoie de un alt tip de pompa pentru ape uzate. In acest caz apa trebuie urcata la nivelul canalizarii cu o pompa cu tocator sau o pompa de WC.

Mai poti avea nevoie de o pompa pentru ape uzate pentru golirea rezervoarelor, piscinelor sau helesteielor de gradina expuse in zonele de inghet. Pompele submersibile de apa murdara portabile sunt ideale pentru aceasta activitate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo