Criteriul National

Cum să reduci cheltuielile când vine vorba de mașina ta? Întreține-ți mașina în mod inteligent!

Cum să reduci cheltuielile când vine vorba de mașina ta? Întreține-ți mașina în mod inteligent!
iunie 08
15:27 2022

Orice mașină are nevoie de multă atenție și îngrijire pentru a fucționa în mod adecvat pe termen lung. Adevărul este că autovehiculele se devalorizează în fiecare an cu 10%, iar acest lucru nu se întâmplă degeaba. Totul ține de maniera în care o întreții și cde cât de mult investești în ea pentru a o menține în parametri optimi. Cum toate bunurile de consum s-au scumpit în ultima perioadă, pare a fi dificil să îți mai întreții mașina de acum.

Lucrurile sunt, de fapt, ceva mai simple și trebuie să știi de la bun început unde are rost să investești și cum poți economisii fără prea mare efort. Probabil că știi deja faptul că o manieră inteligentă de a conduce te poate scuti de foarte multe cheltuieli inutile. Dar cum îți poți îmbunătății stilul pentru a eficientiza întreținerea economică a mașinii?

 

Iată câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a reduce cheltuielile când vine vorba de mașina ta

 

Anvelopele

Pe lângă amenzile mari de care poți avea parte dacă nu îți schimbi la timp anvelopele, o motivație în plus ar putea fi faptul că utilizarea tipului corect de cauciucuri poate reduce cheltuielile. Dacă alegi să folosești tot anul, anvelope de iarnă vei avea un consum mult mai mare de combustibil. De banii economisiți îți poți cumpăra covorașele auto de la autogedal.ro. De asemenea, poți investi acei bani în orice alte nevoi ale mașinii tale.

 

Uleiul

Un alt truc pentru a reduce cheltuielile în ceea ce privește combustibilul este să folosești un ulei mai subțire. Bineînțeles, trebuie să fie unul aprobat de producător și să își facă treaba. Acest truc nu va reduce consumul cu foarte multe procente, dar va circula mult mai ușor, iar pompa va depune mult mai puțin efort. Așadar, randamentul motorului va crește și el.

 

Viteza și greutatea potrivită

Este deja clar pentru toată lumea că a circula cu viteză constantă poate reduce consumul de combustibil. Poate fi tentant să crești viteza în afara orașului, dar trebuie să ții cont și de tipul drumului pe care te afli. Dacă nu îl cunoști foarte bine, e de preferat să îți menții viteza până în 100 Km pe ora. De asemenea, nu căra lucruri inutile în mașină. Ține mereu cont de asta și păstrează mașina cât mai curată cu putință. Greutatea mașinii va afecta de asemenea costurile.

 

Când și cum conduci

Indiferent de spațiul în care conduci, în interiorul sau în exteriorul orașului, nu te arunca la manevre inutile. Dacă ocolești o mașină sau depășești numai pentru a tura motorul în zadar până la următorul semafor, e o risipă totală de energie. Calmul și răbdarea sunt esențiale atunci când conduci.toate manevrele inutile îți pot slăbi mașina, aducând-o mai repede la service.

În concluzie, tot ce trebuie să faci este să îți cunoști puțin mai bine mașina pentru un plus de randament și mai puține cheltuieli. Vor fi în continuare multe lucruri de schimbat sau înlocuit, dar măcar știi acum că te poți rezuma doar la strictul necesar și la plăcerile personale, fără să arunci bani în mod inutil.

 

Sursa: pexels.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul