Criteriul National

Cum sa reduci consumul produselor de papetarie la birou?

Cum sa reduci consumul produselor de papetarie la birou?
iunie 15
12:35 2018

Produsele de papetarie pe care le folosim la birou zi de zi fac parte din categoria consumabilelor. De aceea, este recomandat sa le utilizam cu masura si sa nu facem abuz de ele, deoarece, ca orice consumabile, acestea presupun niste costuri periodice. Astfel, economisind produse de papetarie, cum ar fi hartia pentru copiator, economisim bani si protejam bugetul firmei.

Statisticile arata ca fiecare companie din Romania aloca lunar aproximativ 90 Lei/angajat pentru produse de papetarie si birotica. Cu acesti bani se achizitioneaza hartie in format A4, caiete office, notite autoadezive, plicuri si instrumente de scris. Dintre produsele de papetarie, cele mai folosite sunt notitele autoadezive si, mai ales, hartia pentru copiator.

Conform acelorasi statistici, angajatii firmelor din Romania folosesc chiar in mod excesiv hartia in format A4 – fara a fi constienti de costurile pe care suplimentarea stocurilor de papetarie le implica in fiecare luna pentru o companie, astfel incat business-ul respectiv sa se poata desfasura intr-un mod cat mai profi.

Asadar, pentru a nu face risipa de consumabile si bani, iata cum poti folosi mai inteligent produsele de papetarie la birou:

Inlocuieste hartia A4 cu caiete office atunci cand ai nevoie sa notezi ceva
Renunta la prostul obicei de a folosi hartia pentru copiator ori de cate ori ai de facut diverse insemnari, notite, calcule, schite etc. Hartia pentru copiator este indispensabila pentru activitatea de birou, asa ca nu ar trebui sub nicio forma risipita! Poti avea oricand nevoie de ea pentru a printa urgent paginile unui contract sau alte documente oficiale. In loc sa o risipesti, foloseste caiete office special concepute pentru insemnari si notite.

Alege plicuri din plastic pentru documente, in locul plicurilor de unica folosinta
In loc sa folosesti plicuri A4 si A5 fabricate din hartie, opteaza mai bine pentru cele din plastic! Un astfel de plic reprezinta o alternativa mult mai utila si durabila pentru transportare si/sau prezentare documente, deoarece poate fi refolosit.

Nu folosi notitele autoadezive pe post de carti de vizita
Viu colorate si de dimensiuni reduse, notitele autoadezive sunt printre cele mai utile si indragite produse de papetarie. Nu le folosi, insa, in mod gresit, cum ar fi pe post de carti de vizita! Notitele autoadezive sunt destinate pentru memo-uri, asa ca nu le risipi pentru a nota datele tale de contact sau ale firmei. Exista o vorba: „nu da bine la imagine”. Dar nici la buget!

Practic, tot ceea ce trebuie sa faci pentru a economisi consumabilele de la birou este sa inlocuiesti produsele de papetarie pe care le folosesti in mod eronat sau exagerat cu alte produse mai potrivite pentru activitatea respectiva. Iar daca tot am vorbit de buget, trebuie sa stii ca la OfficeClass.ro gasesti cea mai variata gama de produse de birotica si papetarie, la cele mai mici preturi de pe piata. In plus, aici te bucuri de reduceri de pret periodice, de puncte de loialitate, oferte cadou si plata in rate fara dobanda! OfficeClass.ro este partenerul tau de nadejde!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu