Criteriul National

Cum sa responsabilizezi populatia

Cum sa responsabilizezi populatia
iunie 11
09:35 2019

Confuzia sau neglijenta consumatorilor constituie una din principalele cauze in ceea ce priveste contaminarea deseurilor ce mai pot fi reciclate. In ziua de azi, adeptii reciclarii dedica mult timp si energie in activitatea ce are ca scop diferentierea resturilor menajere de cele reciclabile. Desi exista masini care selecteaza deja unele tipuri de deseuri, cea mai mare parte se face tot la mana. Munca ar fi si mai usoara daca cetatenii ar face colectare selectiva in propriile locuinte, dar si la scoala sau la locul de munca. Comunicarea cu consumatorii trebuie facuta pe toate canalele media si inca din scoala cei mici trebuie invatati cum sa fie responsabili. De aceea, este necesar ca fiecare sa achizitioneze atat pentru propria locuinta, dar si cei care administreaza spatii si locuri publice, cosuri colectare selectiva. O abordare simpla asupra consumatorilor i-ar face sa inteleaga mult mai bine de ce este necesar sa se faca acest lucru si ce inseamna fiecare bucata de carton, hartie, metal, sticla reciclata. Aceste cosuri gunoi speciale sunt create fiecare cu culoare sau cu eticheta potrivita, astfel incat resturile menajere sa fie aruncate acolo unde trebuie si nu in acelasi loc cu hartia sau sticla. Cosurile sunt pentru toata lumea. De exemplu, la magazinul cosuri-europubele.ro vei descoperi o gama larga de astfel de produse destinate atat uzului casnic, cat si celui public.

Poti alege orice de la cosuri menajere simple pana la cosuri inox elegante pentru corporatii, restaurante, terase sau baruri. Iata cateva exemple de astfel de cosuri.

BELVEDERE-sheet-metal-trash-bins-1-600x600

  1. Cos gunoi profiline Solid Oko Trio. Este un cos de depozitare selectiva (triplu) cu pedale. Carcasa dreptunghiulara este din otel inoxidabil foarte rezistent la coroziune. Capacul din material plastic este de inalta calitate, gri de ardezie – cu locas pentru marcarea tipului de deseuri (set de autocolante incluse). Are un sistem de inchidere a capacului cu mecanism „Soft Close” . Unghiul mare de deschidere a capacului asigura caderea deseurilor cu usurinta in cos. Pedala ergonomica este larga, din plastic . Pedala interna este foarte igienica. Inelul larg de baza asigura o stabilitate ferma. Are un maner ergonomic de transport integrat in balamaua capacului, din plastic. Sunt 3 recipiente interioare, detasabile, din plastic, ardezie gri.
  2. Cosuri colectare selectiva. Sunt 4 la numar. Cosurile modulare pentru colectare selectiva se potrivesc perfect in spatii precum cladiri de birouri, centre comerciale si industriale, spitale si clinici medicale, baruri si restaurante, scoli si alte unitati de invatamant. Cosurile au capac batant, de culori diferite, fiind ideale pentru colectarea selectiva a deseurilor.
  3. Cosuri de gunoi pentru reciclare cu capac detasabil, 45 de litri. Este un cos simplu de gunoi pentru deseuri sortate. Capacul care se scoate liber are o pedala de arc. Recipientele pot fi imbinate intre ele formand un set. Finisarea este realizata cu vopsea pulbere.

Acestea sunt cateva exemple de cosuri speciale pentru colectarea selectiva. Nu sunt dispozitive complexe, ci cosuri simple ce insa pot face diferenta intre oameni responsabili si cei carora nu le pasa. Trebuie sa luam in serios aceasta colectare selectiva, cu atat mai mult cu cat efectele aruncarii iresponsabile a deseurilor si lipsa reciclarii incep sa se vada. Valurile tot mai dese de dezastre naturale sunt unul din aceste efecte. Putem insa spune stop si putem incepe cu reciclarea selectiva.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei