Criteriul National

Cum sa scapi de insomnie?

Cum sa scapi de insomnie?
mai 06
16:57 2022

Insomnia este o afecțiune greu de combătut. Dacă este lăsată netratată, poate duce la epuizare, depresie și insomnie. Vestea bună este că există modalități de a scăpa de insomnie în mod natural. Făcând câteva schimbări în obiceiurile de somn, puteți elimina eficient insomnia din viața dumneavoastră. În acest articol, veți afla cum să scăpați de insomnie în câțiva pași simpli. De asemenea, veți afla ce trebuie să faceți dacă aveți insomnie. Citește mai departe pentru a afla mai multe.

Ce este insomnia?

Insomnia este o problemă atunci când nu puteți dormi din cauza lipsei de interes pentru somn. Este incapacitatea de a adormi într-o noapte normal. Există o serie de motive pentru care puteți avea dificultăți în a dormi, fie că este vorba de probleme de sănătate mintală, de angajamente la locul de muncă, de probleme de relație sau pur și simplu aveți multe pe cap. Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii au dificultăți în a dormi se datorează depresiei, stresului și anxietății.

Care sunt cauzele insomniei?

Există o serie de motive pentru care puteți dezvolta insomnie, fie că aceasta se datorează depresiei, anxietății, migrenei sau sindromului picioarelor neliniștite. Toate acestea pot fi cauzate de aceleași lucruri și toate pot duce la aceleași rezultate – insomnie. Este important de reținut aici că există o diferență între insomnie și somnolență. Insomnia este o lipsă de interes pentru somn, în timp ce somnolența este o lipsă de capacitate de a funcționa eficient în viața de zi cu zi din cauza somnului.

Sfaturi pentru a combate insomnia

Există o serie de măsuri pe care le puteți lua pentru a vă ajuta să scăpați de insomnie. Cel mai important este să vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează o afecțiune medicală. Fiecare persoană este diferită și nu vor exista două persoane care să aibă aceleași probleme de somn. Este important să vă amintiți că anxietatea și depresia sunt boli diferite și pot apărea în același timp. Cunoașterea diferitelor stadii ale insomniei vă poate ajuta să vă identificați propria afecțiune și să vă planificați tratamentul în consecință.

Modalități de a scăpa de insomnie

Există o serie de lucruri pe care le puteți încerca pentru a scăpa de insomnie în mod natural, dintre care unele sunt abordate mai jos. Faceți o listă cu tot ceea ce credeți că ar putea fi cauza insomniei dumneavoastră. Notați ce medicamente, alcool, cofeină, alimente picante și alte lucruri pe care credeți că ar putea să o provoace. Țineți un jurnal al modului în care dormiți. Luați un somnifer dacă aveți probleme cu somnul mai mult de trei zile la rând. Încercați să dormiți suficient într-o zi normală. Stabiliți o rutină regulată de somn.

Alegeți salteaua potrivită

Salteaua potrivită vă poate scăpa de insomnie și vă puteți relaxa noaptea. Acest lucru vă poate face viața mai ușoară în timpul săptămânii de lucru, deoarece este mai puțin probabil să vă luptați cu insomnia în weekend-uri. Cu toate acestea, este, de asemenea, esențial pentru sănătate, așa că trebuie să vă asigurați de faptul că veți alege o saltea potrivită. Cele mai bune saltele sunt suficient de ferme pentru a oferi un sprijin bun, dar suficient de moi pentru a susține greutatea corpului. Ai posibilitatea de a alege o saltea pentru pat potrivită cerințelor pe care le aveți, astfel veți putea scăpa de insomnia cauzată de stresul zilnic.

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul