Criteriul National

Cum să te îmbraci la o întâlnire de afaceri: 5 reguli

Cum să te îmbraci la o întâlnire de afaceri: 5 reguli
iunie 10
11:17 2022

Orice eveniment business sau corporate, fie că este vorba de un meeting de prezentare sau o întâlnire de afaceri, presupune adoptarea unui anumit cod vestimentar. Ținuta potrivită trebuie să inspire colegilor sau viitorilor colaboratori profesionalism, încredere și respect reciproc.

Ca să nu dai greș cu alegerile pe care le faci pentru astfel de situații, îți prezentăm mai jos câteva reguli desprecum să te îmbraci la o întâlnire de afaceri.

Alege materiale de cea mai bună calitate

Ținuta pentru o întâlnire de afaceri se remarcă prin faptul că piesele vestimentare sunt în general în linii simple, sobre, cu linii minimaliste. Cu toate acestea, ele păstrează o notă personală și adaugă ceva din șarmul persoanei care le poartă. 

Un element important în cazul unui look business pe care să-l ai în vedere îl reprezintă faptul că atât hainele cât și accesoriile trebuie să fie realizate din materiale de cea mai bună calitate. Optează pentru texturi prețioase precum lâna, mătasea ori bumbacul fin pentru îmbrăcăminte, și preferabil piele sau înlocuitori atunci când alegi pantofi sau genți pentru femei.

Culorile sunt naturale și neutre

Ca regulă generală, atunci când te pregătești să îmbraci o ținută de tip business sau office este de preferat să mizezi pe culori naturale, cât mai discrete și neutre: gri, bej, maro, albastru, alb, navy. 

Cu toate acestea, pentru a te simți cât mai în largul tău adaugă accesorii care pot personaliza discret un astfel de outfit: bijuterii fine, discrete în cazul femeilor sau un ceas elegant pentru bărbați. Mai mult, unul sau două accente de culoare, precum culoarea cărămizie a pantofilor de damă sau a cravatei în cazul bărbaților vor aduce un plus de rafinament.

Mizează pe piese clasice

Atât în vestimentația de damă, cât și în cea masculină potrivite pentru întâlnirile de afaceri se mizează pe piese clasice, în stil smart casual. De exemplu, ținutele feminine sunt fie cu rochii drepte, ușor evazate sau care se așează bine pe corp, fie cu pantaloni, cămașă fină și eventual un sacou. 

Pentru bărbați, pantalonii drepți din stofă ușoară sau chiar jeanșii, alături de un sacou uni sau cu imprimeuri discrete reprezintă cele mai recomandate outfituri. Dacă optezi pentru costum, nu uita să îl accesorizezi discret cu un lanț de ceas sau o batistă colorată.

Alege piese din colecția minimalistă

Pentru întâlnirile de afaceri one-to-one sau corporate sunt potrivite ținute realizate cu piese esențiale din garderobă, deoarece toate elementele unui astfel de outfit trebuie să inspire rafinament și profesionalism. 

Pentru femei, acestea sunt rochiile drepte sau ușor cambrate pe corp, ori fustele un pic evazate. O croială specială, cum este cea de tip tulip sau lalea, va accentua și ea feminitatea. Dacă optezi pentru pantaloni, alege unii cu linie simplă, clasică și dreaptă, într-o singură culoare sau cu imprimeuri discrete. Sunt recomandate bluzele simple, din materiale prețioase, eventual cu anumite detalii interesante care le pot scoate din anonimat.

Nu accesoriza în exces

O altă regulă importantă de care trebuie să ții cont când îți alcătuiești ținuta business este felul în care o accesorizezi. E important să nu exagerezi cu bijuteriile, ci să le alegi într-o notă minimalistă, care să pună în schimb în evidență hainele pe care le porți. O pereche de cercei supradimensionați, o brățară prea zornăitoare sau chiar și o geantă oversized, deși confortabilă pentru tine în zilele obișnuite de birou, nu au ce să caute la o întâlnire de afaceri.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul