Criteriul National

Cum sa te imbraci pentru iarna care vine

Cum sa te imbraci pentru iarna care vine
octombrie 25
17:54 2021

În acest articol, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări despre hainele de iarnă și straturile esențiale de îmbrăcăminte pentru vreme rece.

Cum ar trebui să mă îmbrac pentru vreme rece?

În general, regula de bază pentru a trăi într-un mediu rece este de a pune straturi de izolație între dvs. și mediu. Straturile funcționează bine, deoarece le puteți adăuga sau elimina, pentru a evita transpirația.

 

De ce este transpirația o problemă? Unele materiale își pierd din valoarea izolației când sunt umede. Răceală + umezeală = risc mai mare de hipotermie, care vă poate pune viața în pericol.

 

Planificați îmbrăcămintea în funcție de condițiile pe care o să le înfruntați. Dacă intenționați să stați la aer la -6° C, veți purta alte haine față de o plimbare la -28 ° C cu vânt.

 

Aflați care sunt condițiile „normale” pentru zona dvs. Apoi, asigurați-vă că aveți haine de iarna, geci dama si barbati, care vă vor proteja la acea temperatură și cu cel puțin zece grade mai mici.

Ce țesătură este cea mai potrivită pentru vremea rece?

Dacă alegeți materiale sintetice, polipropilena previne umezeala și izolează chiar și atunci când este umedă. Pentru stratul izolant, căutați puf, Polarguard, Holofill, Thinsulate sau Primaloft.

 

Bumbacul este o alegere slabă, deoarece absoarbe apa și o ține lângă pielea dvs.

 

Lâna și mătasea sunt cele mai bune fibre naturale pentru vreme rece. Lâna izolează mai bine (chiar și atunci când este udă) și este natural rezistentă la miros. Previne umezeala, dar nu la fel de bine ca și sinteticele. Lâna este, de asemenea, durabilă și este un element comun în multe geci de damă de iarnă.

 

Dacă nu e prea frig și sunteți mai puțin activ, mătasea este o opțiune bună. Un strat subțire de mătase se poate potrivi sub aproape orice îmbrăcăminte. Mătasea este mai puțin durabilă decât lâna.

 

Care sunt cele mai călduroase haine pentru iarnă?

Straturile sunt cea mai bună alegere pentru a rămâne cald pe vreme rece. Nu numai că hainele de iarnă acționează ca izolație, dar și aerul dintre straturi izolează.

 

Asigurați-vă că includeți șosete, lenjerie intimă, un strat mediu ca o bluză cu mânecă lungă, cizme, geacă, pălărie, mănuși și pantaloni, în funcție de condiții.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul