Criteriul National

Cum sa te integrezi rapid la noul loc de munca

Cum sa te integrezi rapid la noul loc de munca
ianuarie 25
18:24 2018

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru o tanara angajata intr-un domeniu nou? Aceasta curiozitate a tinerelor initiate intr-o lume noua si prospera este intr-o mare masura fondata, dat fiind contextul cunoscut acestora prin prima relatiilor tensionate de la fosturile locuri de munca.

Insa, relatiile dezvoltate cu managerii si colegii se pot dovedi eficiente si productive atat timp cat fiecare angajata isi respecta atributiile, pentru ca managerii sa se ocupe eficient de segmentul propriu de sarcini zilnice.

Cu alte cuvinte, deschiderea fata de profesia pe care o imbratisezi dicteaza si abordarea sefilor, multi dintre acestia fiind multumiti de angajatii noi care sunt receptivi la noutatile din domeniu, incurajand o atmosfera relaxanta si productiva.

La un nou loc de munca se apreciaza respectul si spiritul de echipa

Mai toate domeniile de activitate apreciaza si promoveaza respectul in randul angajatilor. Puteti privi postarile de pe retelele sociale si veti constata ca exista o e legatura deosebita intre angajati, manageri si celelalti colegi si colege, si ca fiecare se bucura la fel de mult pentru reusita celuilalt.

Este normal ca la inceputul unei noi profesii sa existe temeri cu privire la maniera in care angajatele sunt tratate, tinand cont de faptul ca multe dintre acestea detin experienta in domeniu si, nu de putine ori, devin adevarate exemple pentru colegele lor.

Ce nu se cunoaste, insa, sau nu se vrea promovat, este spiritul de echipa.
Spre exemplu, inainte de a performa intr-o pozitie noua, angajatele debutante participa la training-uri organizate de compania la care sunt angajate, iar cele mai experimentate dintre angajate le impartasesc secretele care le-au ajutat sa ajunga pe culmile succesului.

Mai mult, managerii companiilor se axeaza pe dezvoltarea personala si profesionala a tinerelor, motiv pentru care le pun in contact cu persoane cu autoritate in spatiul public, aducandu-le mai aproape de personalitati care le inspira si a caror cariera reprezinta un obiectiv pentru multe dintre tinerele aspirante la un parcus exceptional.

Totusi, relatia cu managerii trebuie sa inceapa cu o comunicare buna si eficienta, dar si cu potential si rezultate optime, fiindca aportul acestora este generat de o implicare desavarsita in progresul angajatelor. Si voi, ca multe alte tinere fara experienta, veti constata o deschidere constanta a managerilor, abordare cu totul diferita fata de experientele anterioare.

Respectul, performanta si o imagine castigata de-a lungul timpului sunt elementele care va vor apropia semnificativ de sefii vostri, iar relatiile profesionale vor fi fluide, productive pentru ca job-ul de vis sa devina o relaxare de rutina.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro