Criteriul National

Cum sa te prezinti la un interviu de angajare?

Cum sa te prezinti la un interviu de angajare?
noiembrie 10
12:24 2017

Pentru cele mai multe dintre persoanele care doresc sa se angajeze interviul reprezinta un pas important destul de intimidant. Lucrurile nu ar trebui sa fie deloc asa, deoarece daca ai fost chemat la un interviu, posibilul angajator te-a selectat pentru ai principalele calitati si competente de care are nevoie. De aceea, este important sa fii constient de cateva lucruri pentru a putea demonstra ca esti persoana pe care respectiva companie o cauta.

Ei bine, fiecare detaliu conteaza, incepand de la stilul vestimentar si pana la atitudine. Chiar daca situatia poate fi putin stresanta este important sa reusesti sa detii controlul, deorece unele lucruri stau numai in puterea ta.

In primul rand, inainte de a te prezenta la interviu este necesar sa cercetezi putin terenul si sa afli cele mai importante lucruri despre companie, mediul in care activeaza, istoricul acesteia, cultura organizationala si orice alta stire importanta. Cu cat stii mai multe despre angajator, cu atat iti va fi mai usor sa „te vinzi” si sa il convingi ca esti persoana care trebuie sa ocupe postul pentru care ai aplicat.

Pe de alta parte, trebuie sa fii pregatit pentru o serie de intrebari care ti se vor adresa legate de experienta ta anterioara sau principalele calitati, dar si sa adresezi intrebari legate de ce presupune job-ul pe care vrei sa-l obtii. Orice angajator cauta oameni motivati, optimisti si increzatori in fortele proprii. Dincolo de orice, atitudinea este cea mai importanta atunci cand vorbim de un interviu de succes. Cu cat esti mai pregatit, cu atat vei fi mai convingator.

Prima impresie conteaza intotdeauna, asa ca ai grija sa incepi cu dreptul. Asigura-te ca nu intarzii si trateaza-ti angajatorul cu respect. Aspectul este si el foarte important si spune multe despre tine. Este absolut necesar sa te informezi si sa te imbraci ca si cand ai avea deja postul respectiv. Nu purta culori prea stridente si nici modele prea extravangante. Mizeaza pe simplitate si decenta si nu vei da gres.

Limbajul corpului te poate salva sau dimpotriva. In astfel de situatii, contactul vizual este obligatoriu si indica faptul ca esti o persoana sincera si interesata. O pozitie inchisa care presupune incrucisarea picioarelor sau a mainilor te face sa pari o persoana inabordabila si cu siguranta nu iti doresti asta. Chiar daca este posibil ca angajatorul sa nu fie nici el constient de aceste aspecte, involuntar limbajul corpului tau ii va indica semne despre tine.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont este sustinerea calitatilor cu fapte concrete si realizari pe care le ai. Asadar este esential sa arati ca faptele te recomanda pentru postul respectiv. Chiar daca salariul si beneficiile pe care ti le ofera postul pe care ti-l doresti sunt principala ta grija, nu trebuie sa arati acest lucru si angajatorului. In niciun caz nu trebuie sa fii tu cel care aduce in discutie acest subiect.

Asadar, desi interviul de angajare este o situatie cu care nu va confruntati zilnic, daca respectati cateva sfaturi, experienta poate fi una chiar interesanta si se poate incheia cu succes.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro