Criteriul National

Cum sa te prezinti la un interviu de angajare?

Cum sa te prezinti la un interviu de angajare?
noiembrie 10
12:24 2017

Pentru cele mai multe dintre persoanele care doresc sa se angajeze interviul reprezinta un pas important destul de intimidant. Lucrurile nu ar trebui sa fie deloc asa, deoarece daca ai fost chemat la un interviu, posibilul angajator te-a selectat pentru ai principalele calitati si competente de care are nevoie. De aceea, este important sa fii constient de cateva lucruri pentru a putea demonstra ca esti persoana pe care respectiva companie o cauta.

Ei bine, fiecare detaliu conteaza, incepand de la stilul vestimentar si pana la atitudine. Chiar daca situatia poate fi putin stresanta este important sa reusesti sa detii controlul, deorece unele lucruri stau numai in puterea ta.

In primul rand, inainte de a te prezenta la interviu este necesar sa cercetezi putin terenul si sa afli cele mai importante lucruri despre companie, mediul in care activeaza, istoricul acesteia, cultura organizationala si orice alta stire importanta. Cu cat stii mai multe despre angajator, cu atat iti va fi mai usor sa „te vinzi” si sa il convingi ca esti persoana care trebuie sa ocupe postul pentru care ai aplicat.

Pe de alta parte, trebuie sa fii pregatit pentru o serie de intrebari care ti se vor adresa legate de experienta ta anterioara sau principalele calitati, dar si sa adresezi intrebari legate de ce presupune job-ul pe care vrei sa-l obtii. Orice angajator cauta oameni motivati, optimisti si increzatori in fortele proprii. Dincolo de orice, atitudinea este cea mai importanta atunci cand vorbim de un interviu de succes. Cu cat esti mai pregatit, cu atat vei fi mai convingator.

Prima impresie conteaza intotdeauna, asa ca ai grija sa incepi cu dreptul. Asigura-te ca nu intarzii si trateaza-ti angajatorul cu respect. Aspectul este si el foarte important si spune multe despre tine. Este absolut necesar sa te informezi si sa te imbraci ca si cand ai avea deja postul respectiv. Nu purta culori prea stridente si nici modele prea extravangante. Mizeaza pe simplitate si decenta si nu vei da gres.

Limbajul corpului te poate salva sau dimpotriva. In astfel de situatii, contactul vizual este obligatoriu si indica faptul ca esti o persoana sincera si interesata. O pozitie inchisa care presupune incrucisarea picioarelor sau a mainilor te face sa pari o persoana inabordabila si cu siguranta nu iti doresti asta. Chiar daca este posibil ca angajatorul sa nu fie nici el constient de aceste aspecte, involuntar limbajul corpului tau ii va indica semne despre tine.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont este sustinerea calitatilor cu fapte concrete si realizari pe care le ai. Asadar este esential sa arati ca faptele te recomanda pentru postul respectiv. Chiar daca salariul si beneficiile pe care ti le ofera postul pe care ti-l doresti sunt principala ta grija, nu trebuie sa arati acest lucru si angajatorului. In niciun caz nu trebuie sa fii tu cel care aduce in discutie acest subiect.

Asadar, desi interviul de angajare este o situatie cu care nu va confruntati zilnic, daca respectati cateva sfaturi, experienta poate fi una chiar interesanta si se poate incheia cu succes.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu