Criteriul National

Cum să-ți menți dinții albi dacă porți aparat dentar

Cum să-ți menți dinții albi dacă porți aparat dentar
martie 28
23:15 2019

Un tratament stomatologic atât de cunoscut, dar touși încă de temut. Aparatul dentar reprezintă un pas important și foarte benefic pentru dantura celor mici, dar, totodată, și pentru adulții care doresc să-și perfecționeze zâmbetul.

Atunci când dinții pacienților sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există complicații dentare se poate ajusta alinierea acestora cu o multitudine de tratamente ortodontice.

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, vizibile sau mai puţin vizibile.

Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția.

Oricare ar fi situaţia pacientului, odată montat aparatul dentar, pentru a păstra dinţii albi, curaţi şi sănătoşi va trebui instituit un periaj corect care înseamnă curăţarea fiecărui dinte în parte, utilizând o periuţă de dimensiune mică pentru a ajunge în toate colțurile.

Brakeții, arcurile, inelele sau aparatele de contenție reprezintă elemente la nivelul cărora particulele alimentare pot stagna cu ușurință, ceea ce face mai dificilă igienizarea dinților.

De aceea se recomandă un periaj atent și minuțios, folosirea aței dentare și a apei de gură, preferabil după fiecare masă pentru a preveni acumularea plăcii dentare, apariția cariilor și afecțiuni ale gingiilor.

Trebuie folosită o periuță cu capătul subțire și perii orientați în direcții opuse ce ajung în locurile greu accesibile. În plus, trebuie curăţată zona dintre gingie şi brackeţi, precum şi pe cea dintre brackeţi şi marginea incizală.

Igienizarea standard în cazul purtătorilor de aparat dentar trebuie suplimentată prin folosirea unor mijloace speciale, cum ar fi periuţele interdentare şi dușul bucal.

Dușul bucal este de 3 ori mai eficient decât ața dentară în reducerea tartrului pentru pacienții cu aparate ore – jetul puternic și reglabil destabilizează resturile alimentare din zonele inaccesibile igienei obișnuite cu periuță și pastă. Acest procedeu de igienizare ar trebui să dureze aproximativ 10 minute pentru a fi eficient.

Instituirea unei igiene riguroase va preveni apariţia cariilor şi colorarea suprafeţelor dentare. Din pricina colării brackeţilor, există şi posibilitatea apariţiei unor decalcificări ale smalţului, ce pot accelera riscul apariţiei cariilor. În timpul purtării aparatului dentar, se indică şedinţe suplimentare de igienizare profesională precum şi aplicarea de fluor.

La cabinetul stomatologic Dentocalm (https://dentocalm.ro ) beneficiați de cele mai bune servicii atât ortodontice (aceștia dispun de o gamă largă de aparate dentare de calitate perfecte oricărui pacient, în funcție de preferințe și probleme), cât și de profilaxie.

Profilaxia reprezintă prevenirea îmbolnăvirii dentare, precum și prevenirea complicațiilor, în cazul afecțiunilor deja existente. Profilaxia constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare și a bolii parodontale.

Serviciile de profilaxie pe care le oferă în clinica Dentocalm sunt:

– Relevarea plăcii bacteriene cu revelator de placă;

– Detartraj cu ultrasunete;

– Periaj profesional;

– Air-Flow;

– Fluorizare;

– Sigilarea șanțurilor și fosetelor.

Ei stau la dispoziția ta pe Facebook sau pe propriul lor site pentru a te ajuta în orice moment și a te sfătui.

După îndepărtarea aparatului dentar, pentru a preveni carierea suprafeţelor decalcificate se va face o şedinţă de finisare a smalţului şi aplicări de fluor.

Acasă, pacientul va folosi paste de dinţi bogate în fluor precum şi ape de gură de asemenea fluorurate.

În cazul în care în locul brackeţilor rămân pete albe cretoase se pot folosi paste microabrazive ce acţionează atât chimic, cât şi mecanic, pentru a le îndepărta optându-se apoi şi pentru o albire dentară în cabinetul stomatologic.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul