Criteriul National

Cum să-ți menți dinții albi dacă porți aparat dentar

Cum să-ți menți dinții albi dacă porți aparat dentar
martie 28
23:15 2019

Un tratament stomatologic atât de cunoscut, dar touși încă de temut. Aparatul dentar reprezintă un pas important și foarte benefic pentru dantura celor mici, dar, totodată, și pentru adulții care doresc să-și perfecționeze zâmbetul.

Atunci când dinții pacienților sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există complicații dentare se poate ajusta alinierea acestora cu o multitudine de tratamente ortodontice.

Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, vizibile sau mai puţin vizibile.

Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția.

Oricare ar fi situaţia pacientului, odată montat aparatul dentar, pentru a păstra dinţii albi, curaţi şi sănătoşi va trebui instituit un periaj corect care înseamnă curăţarea fiecărui dinte în parte, utilizând o periuţă de dimensiune mică pentru a ajunge în toate colțurile.

Brakeții, arcurile, inelele sau aparatele de contenție reprezintă elemente la nivelul cărora particulele alimentare pot stagna cu ușurință, ceea ce face mai dificilă igienizarea dinților.

De aceea se recomandă un periaj atent și minuțios, folosirea aței dentare și a apei de gură, preferabil după fiecare masă pentru a preveni acumularea plăcii dentare, apariția cariilor și afecțiuni ale gingiilor.

Trebuie folosită o periuță cu capătul subțire și perii orientați în direcții opuse ce ajung în locurile greu accesibile. În plus, trebuie curăţată zona dintre gingie şi brackeţi, precum şi pe cea dintre brackeţi şi marginea incizală.

Igienizarea standard în cazul purtătorilor de aparat dentar trebuie suplimentată prin folosirea unor mijloace speciale, cum ar fi periuţele interdentare şi dușul bucal.

Dușul bucal este de 3 ori mai eficient decât ața dentară în reducerea tartrului pentru pacienții cu aparate ore – jetul puternic și reglabil destabilizează resturile alimentare din zonele inaccesibile igienei obișnuite cu periuță și pastă. Acest procedeu de igienizare ar trebui să dureze aproximativ 10 minute pentru a fi eficient.

Instituirea unei igiene riguroase va preveni apariţia cariilor şi colorarea suprafeţelor dentare. Din pricina colării brackeţilor, există şi posibilitatea apariţiei unor decalcificări ale smalţului, ce pot accelera riscul apariţiei cariilor. În timpul purtării aparatului dentar, se indică şedinţe suplimentare de igienizare profesională precum şi aplicarea de fluor.

La cabinetul stomatologic Dentocalm (https://dentocalm.ro ) beneficiați de cele mai bune servicii atât ortodontice (aceștia dispun de o gamă largă de aparate dentare de calitate perfecte oricărui pacient, în funcție de preferințe și probleme), cât și de profilaxie.

Profilaxia reprezintă prevenirea îmbolnăvirii dentare, precum și prevenirea complicațiilor, în cazul afecțiunilor deja existente. Profilaxia constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare și a bolii parodontale.

Serviciile de profilaxie pe care le oferă în clinica Dentocalm sunt:

– Relevarea plăcii bacteriene cu revelator de placă;

– Detartraj cu ultrasunete;

– Periaj profesional;

– Air-Flow;

– Fluorizare;

– Sigilarea șanțurilor și fosetelor.

Ei stau la dispoziția ta pe Facebook sau pe propriul lor site pentru a te ajuta în orice moment și a te sfătui.

După îndepărtarea aparatului dentar, pentru a preveni carierea suprafeţelor decalcificate se va face o şedinţă de finisare a smalţului şi aplicări de fluor.

Acasă, pacientul va folosi paste de dinţi bogate în fluor precum şi ape de gură de asemenea fluorurate.

În cazul în care în locul brackeţilor rămân pete albe cretoase se pot folosi paste microabrazive ce acţionează atât chimic, cât şi mecanic, pentru a le îndepărta optându-se apoi şi pentru o albire dentară în cabinetul stomatologic.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei