Criteriul National

Cum să-ți recapeți silueta după Sărbători în câteva zile

Cum să-ți recapeți silueta după Sărbători în câteva zile
ianuarie 13
13:12 2018

Crăciunul și Revelionul s-au încheiat, iar zilele acestea încep să apară remușcările cu privire la kilogramele acumulate în timpul Sărbătorilor. Cine rezistă în fața prăjiturilor de casă, a fripturilor gustoase sau a preparatelor specifice românești? Probabil că nimeni, de aceea nu ar trebui să te simți cu musca pe căciulă. Nici nu trebuie să îți faci griji, pentru că la fel de repede cum le-ai pus, tot atât de repede poți scăpa de kilogramele în exces. Dacă ai observat o modificare asupra siluetei tale și vrei să schimbi ceva, am pregătit pentru tine câteva sugestii care ar putea să te inspire și să te motiveze, pentru a ajunge din nou la greutatea pe care ți-o dorești.

 

Renunță la carne și grăsimi nesănătoase o perioadă

 

Porcul este vedeta meselor tradiționale de la noi, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl păstrăm în frigider tot timpul anului. Carnea slabă, cum ar fi puiul sau peștele, legumele sau semințele ar trebui să câștige teren în fața meselor îmbelșugate care îți induceau mai degrabă o stare de lene, în loc să te energizeze. În supermarketuri găsești astăzi cam tot ce îți poți imagina, deci nu trebuie să mai aștepți până la primăvară ca să mănânci o salată proaspătă.

În afară de hrană, trebuie să mai acorzi o atenție deosebită și băuturilor. E timpul să renunți la sucurile de orice fel și să le înlocuiești cu ceaiuri neîndulcite de orice fel. Produsele naturiste trebuie să fie introduse din nou în meniul tău zilnic, pentru că numai așa poți face o detoxifiere a organismului, care te va ajuta să slăbești mai ușor.

 

Bea multă apă

 

Apa este cea care drenează cel mai repede grăsimile din corpul tău, iar o hidratare corectă îți va aduce nu numai pierderea kilogramelor în exces, ci și un ten mai curat, o piele mai elastică și un păr puternic. Informația care spune că ar trebui să bei doi litri de apă pe zi nu este întru totul adevărată, pentru că s-ar putea să ai nevoie de mai mult de atât. Totul depinde de organismul tău și e bine să știi că trebuie să calculezi astfel: numărul kilogramelor tale x 35 de mililitri. De exemplu, dacă ai 65 de kilograme, indicat ar fi să bei 2 litri și 275 de mililitri de apă pe zi, adică o sticlă mare și încă un pahar în 24 de ore.

Dacă ți se pare greu să consumi atâta apă, mai ales dacă până acum nu obișnuiai să bei o cantitate corectă pentru corpul tău, cel mai bine ar fi să vizualizezi mereu cantitatea de apă pe care trebuie să o bei, adică să ții la birou ori acasă sticla de doi litri lângă tine și să bei câte un pahar de fiecare dată când îți apare în față. Inițial o să ți se pară dificil, dar te vei obișnui imediat și vei simți cum metabolismul începe să funcționeze mai rapid.

 

Mănâncă mai nesărat

 

Sarea poate da un gust mai bun mâncărurilor, însă o cantitate prea mare s-ar putea să te facă să reții apă în organism, iar asta să fie în defavoarea dorinței tale de a pierde din greutate. Obișnuiește-te să mănânci cu mai puțină sare, ca să îți ajuți și rinichii să filtreze mai ușor lichidele pe care le bei și astfel să elimine din sistem toxinele.

 

Ultima și cea mai „dureroasă” metodă prin care poți reveni la o siluetă cu care te simți bine este prin sport, care, însă, fără un program nutrițional conștiincios este aproape nulă. Sportul te va ajuta să tonifici musculatura și, în combinație cu un meniu adecvat ca număr de calorii pentru targetul setat de tine, te va aduce mai aproape de concretizarea idealului. Nu mai sunt multe zile până ajungi la plajă, așa că începe chiar de astăzi să lucrezi pentru conformația fizică pe care ți-o dorești!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu