Criteriul National

Cum sa tratezi racelile in mod natural cu miere de Manuka, ghimbir si usturoi?

Cum sa tratezi racelile in mod natural cu miere de Manuka, ghimbir si usturoi?
ianuarie 09
15:27 2018

Iarna este sezonul in care se inregistreaza cea mai mare rata a racelilor, acestea fiind favorizate si de schimbarile de temperatura. O alternativa la tratamentele medicamentoase, la antibiotice si la alte produse farmaceutice, o constituie alimentele naturale, cele care pot avea grija de sanatatea noastra, insa intr-un mod minim invaziv. Antibioticele ne afecteaza destul de tare organismul, deoarece ele au efect asupra florei noastre intestinale si de aceea, de cele mai multe ori este nevoie de probiotice care sa o refaca. Racelile insa pot fi tratate si in mod natural, fara sa dezechilibram in vreun fel organismul uman, cu cateva alimente „minune”, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Miere de Manuka

Mierea de Manuca este un adevarat miracol atunci cand vine vorba despre sanatate. Mierea de Manuka are multiple intrebuintari, putand fi folosita atat pentru uz intern, cat si pentru uz extern. Acest tip de miere este deosebit de celelalte, avand proprietati antibacteriene ridicate si un gust exceptional, usor caramelizat. Culoarea mierii de Manuka este de un brun deschis- portocaliu inchis si este considerata de catre multe persoane ca fiind un antibiotic natural. Aceasta miere de Manuka are si proprietati antiinflamatorii si de asemenea joaca un rol important in ceea ce priveste reducerea infectiilor.

Screenshot_3

Mierea de Manuka are o influenta majora in ceea ce priveste reducerea nivelului colesterolului, aceasta problema fiind intalnita la destul de multe persoane. O alimentatie nesanatoasa si un ritm de viata neechilibrat pot conduce catre cresterea acestui nivel, drept pentru care consumul de miere de Manuka se poate dovedi a fi unul benefic. Deasemenea, mierea se poate folosi si in cazul afectiunilor gastro-intestinale, fiind un bun pansament pentru probleme cum ar fi spre exemplu ulcerul. Pentru raceli este important sa consumam doua-trei lingurite de miere de Manuka, deoarece beneficiile se vad la nivelul starii de bine, a sinusurilor, a gatului, o ochilor si a urechilor. Impreuna cu un ceai natural, precum ceaiul de tei, dar si cu cateva felii de lamaie, mierea de Manuka poate avea efecte cu adevarat spectaculoase asupra sanatatii noastre in timpul sezonului rece.

 

Ghimbirul

 

Ghimbirul este o planta foarte importanta in cadrul racelilor, deoarece proprietatile sale antiinflamatoare si antibacteriene sunt deja cunoscute. Ghimbirul este o planta cunoscuta inca din antichitate si poate fi consumat atat in stare naturala cat si sub forma de ceai. Ghimbirul este un remediu naturist, neinvaziv, cu efecte vizibile in cazul afectiunilor precum racelile sau virozele. Ghimbirul elimina toxinele din corp si tocmai de aceea este folosit de catre foarte multe persoane in cadrul dietelor de slabire. Efectele sale tonice sunt deja recunoscute, ghimbirul putand servi oricand pentru un plus de vitalitate.

 

Usturoiul

 

Din categoria remediilor naturiste ce pot fi folosite in cazul racelii, usturoiul joaca un rol foarte important. Usturoiul este o sursa puternica de antioxidanti, functionand ca un antibiotic natural. Alicina este substanta care se gaseste in usturoi, substanta cu un puternic caracter antiinflamator si antifungic. Din acest motiv, usturoiul poate trata afectiuni precum amigdalita, racelile, virozele sau afectiunile bucale. De asemenea, usturoiul mai este recunoscut si pentru capacitatea sa de a creste imunitatea organismului, drept pentru care se recomanda introducerea in alimentatie inca de timpuriu, chiar din perioada de diversificare, in cazul bebelusilor.

 

Natura este cea buna prietena a noastra atunci cand vine vorba despre grija impotriva anumitor afectiuni. Racelile si virozele pot fi preintampinate cu ajutorul produselor naturale, sau pot fi ameliorate in acest fel. Important este sa retinem faptul ca putem trece peste astfel de episoade si afectiuni, chiar si fara interventia antibioticelelor medicamentoase, daca avem la indemana aceste produse naturale. In acest fel, sanatatea noastra va fi pastrata pentru cat mai mult timp, fara a fi nevoiti sa ingeram medicamente agresive cu organismul uman. In consecinta, sa tratam racelile cat mai simplu si cat mai natural, folosind pentru aceasta cele mai sanatoase produse!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu