
Aproape fiecaruia dintre noi ni s-a intamplat sa ne trezim cu musafiri pe nepusa masa, fie am avut parte de o astfel de surpriza direct la usa, fie doar un telefon dat cu foarte putin timp inainte, cand prieteni sau rude de departe, in trecere prin orasul nostru ne anuntau ca si-au facut timp sa ne vada putin.
Si, in loc sa ne bucuram din plin de aceasta neasteptata revedere, suntem in situatia de a ne face griji de modul cum ne vom achita in rolul de bune gazde si daca vom fi in stare sa ii primim cum se cuvine pe musafirii nostri surpriza..
De fapt, nu este niciun motiv de ingrijorare, musafirii nostri neasteptati nu vin in inspectie, ci pur si simplu si-au dorit sa ne revada si sa petreaca alaturi de noi cateva ore placute. Asa ca cel mai bine este sa inspectati rapid pe ce va puteti baza de prin frigider si camara sau delegati un membru al familiei la magazinul din colt pentru a lua rapid cate ceva cu care sa incropiti rapid ce trebuie pentru o masa intre prieteni, fara mari pretentii.
Iar cateva exemple de retete potrivite in acest sens, care se prepara rapid si nu dau gres chiar daca nu suntem maestri in bucatarie pot fi de exemplu, o tava la cuptor cu pulpe de pui condimentate, alaturi de o salata mare, preparata imediat, fie ficatei de pui inveliti in bacon, care sunt gata in scurt timp, evident acompaniati de un mix de legume, aruncate rapid in tigaie, cu un strop de ulei de masline, sare si piper. Daca preparea termica iese din discutie, atunci cateva sendvisuri cu branza, muschi file, fie paine prajita cu unt si somon fume, rosii, masline si salata verde, aranjate cu dichis pe platouri, apa minerala, un vin bun, daca musafirii nu vor pleca apoi la drum la volanul unei masini, sunt cateva variante care va pot scoate rapid din impas.
Iar daca totusi alegeti primele variante, care presupun gatirea la cuptor a mancarii pentru musafiri, timpul pana cand masa va fi gata va trece mai usor pentru toti daca, pe masura ce depanati amintiri si povestiti ce-ati mai fact de cand nu v-ati mai adunat impreuna, veti avea la indemana cateva boluri cu fructe uscate, nuci, migdale, alune, caju, pecan, merisoare, diverse snack-uri, cafea sau un ceai de fructe.