Criteriul National

Cum sa va protejati masina de caldura vara?

Cum sa va protejati masina de caldura vara?
iunie 17
09:24 2018

Conducatorii auto cred ca iarna este sezonul cel mai dificil pentru masina lor si isi iau multe masuri de precautie, cum ar fi parcarea in interior pentru a o proteja; ei uita ca vara are partea ei de dezavantaje. In timpul zilei, caldura, razele soarelui si scaderea semnificativa a temperaturii care poate aparea in timpul noptii pot avea un impact semnificativ asupra functionarii corespunzatoare a vehiculului dvs. Iata cateva sfaturi pe care le puteti urmari pentru a va proteja masina de soare si caldura.

Umflati anvelopele in mod corespunzator. In timpul verii, drumurile pot deveni extrem de calde, iar daca aveti de parcurs o distanta intre orase semnificativa atunci este cu atat mai important. Daca nu ati umflat corect anvelopele, acestea vor fi mai susceptibile in a suferi o perforarela contactul cu suprafata fierbinte a drumului. Diferenta de temperatura intre zi si noapte poate avea si ea un impact asupra nivelului de presiune al anvelopei. In timpul verii, este important sa acordati o atentie deosebita presiunii anvelopelor, presiunea ideala fiind indicata in manualul de service.

Parcati la umbra. Cand este posibil, parcati masina acolo unde nu va fi expusa direct la razele soarelui. Parcarea sub un copac, intr-o parcare acoperita sau pe o parte umbroasa a drumului, poate face diferenta pe termen lung. Este, de asemenea, o modalitate simpla si ieftina de a va proteja masina de soare fara a trebui sa investiti timp sau bani.

Verificati nivelurile de lichide ale masinii. Lichidele din masina personala se pot evapora in timpul caldurii de vara. Acordati o atentie deosebita mentinerii nivelului de lichid al motorului: lichidul de spalare, lichidul de racire a motorului, lichidul de frana si uleiul de motor.

Utilizati un parasolar. Daca nu aveti posibilitatea de a parca sub un copac sau intr-o parcare acoperita atunci cand soarele este fierbinte, interiorul masinii va suferi la expunerea prelungita la razele soarelui si a caldurii. Folosind un parasolar, parbrizul va proteja masina de lumina si caldura eficient. Acestea sunt adesea pliabile, usoare si usor de transportat, astfel incat nu vor ocupa prea mult spatiu in masina, dar pot proteja bordul, scaunele si volanul de efectele caldurii.

Geamuri fumurii. Daca trebuie sa va parcati masina de cele mai multe ori afara, direct expuse la soare, puteti investi in ferestre colorate. Ferestrele fumurii pot ajuta la protejarea interiorului masinii de soare, fara a afecta vizibilitatea.
Cu toate acestea, trebuie sa fiti atenti, in anumite tari este interzisa prezervarea parbrizului frontal si a ferestrelor laterale ale vehiculului, daca rata de transparenta este mai mica de 70%.

Ceara de protectie. Daca va duceti masina la spalatorie, pulverizarea unui strat de ceara poate ajuta la protejarea vopselei masinii de expunerea la soare. Este o modalitate relativ rentabila de a va asigura ca vopseaua nu se estompeaza in lumina directa a soarelui.

Desi adesea luam masurile de precautie necesare pentru a ne proteja masina de efectele nocive ale iernii, uitam adesea ca toate aceste probleme pot aparea in lunile calde de vara. Sa speram ca punctele enumerate mai sus va vor ajuta sa va protejati vehiculul in aceasta vara si orice distanta rutiera ati parcurge, oriunde v-ati indrepta, incercati sa lasati masina la destinatie intr-un loc cat mai umbros.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu