Criteriul National

Cum scapi de molozul dupa renovare?

Cum scapi de molozul dupa renovare?
ianuarie 31
09:53 2020

Cu cat renovarea unui apartament sau a unei case este mai ampla, cu atat cantitatea de moloz din timpul lucrarilor va fi mai mare. Astfel, resturile de faianta si gresie, parchet, rigips, saci de adeziv sau ciment, se vor transforma rapid intr-o cantitate mare de moloz, pe care trebuie sa o arunci.

Pentru depozitarea temporara a acestora se recomanda achizitia unor saci din rafie si plasarea lor intr-o zona care sa nu perturbe circulatia in voie, nici a ta, nici a trecarilor (daca le depozitezi pe trotuar). Cum cei de la firma de salubritate nu te vor ajuta cu acesti saci, o buna optiune este sa contractezi serviciile unei firme de transport moloz Bucuresti.

Colectarea se face cu ajutorul unei bene, pe care ti-o lasa 2-3 zile, astfel incat sa ai suficient timp sa colectezi toate lucrurile care nu iti mai trebuie si sa faci curat. Apoi, aceste firme de transport moloz vin si incarca sacii in masini speciale, pe care mai apoi ii duc la groapa de gunoi, pentru care platesc o taxa pentru a-i arunca.

Bineinteles, aici apar diferentele de tarife. Spre exemplu, sunt firme de transport moloz care sunt platite cu ora (carat + transport moloz), dar si unele care iti iau doar bani pe kilometrul parcurs (aici inseamna ca cineva va trebui sa te ajute sa incarci sacii).

Iata cateva dintre ofertele firmelor de transport moloz:

  • 200 RON/100 de saci (aici este inclus si caratul de saci din casa sau apartament pana la masina)

  • 400 RON pentru serviciile all-inclusive: carat, depozitat, dus la groapa de gunoi

  • 300 RON/100 de saci carati de firme

  • 500 RON/100 de saci all-inclusive (carat, depozitat, dus la groapa de gunoi).

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul