Criteriul National

Cum se alege cel mai bun butoi pentru vin?

Cum se alege cel mai bun butoi pentru vin?
august 19
23:23 2018

Exista inca foarte multi proprietari de culturi de vita de vie in tara noastra, care isi produc singuri vinul, de cele mai multe ori pentru propriul uz, dar uneori si pentru a-l comercializa. Foarte multi dintre acestia, au o pasiune reala pentru acest tip de munca, iar procesul de preparare al vinului este ridicat la rang de arta de multi dintre ei.

Chiar daca este destul de dificil sa ajungi sa te bucuri de propria munca si sa savurezi un pahar de vin din strugurii proprii, foarte multi ajung sa investeasca mult in instrumentele pe care le folosesc si in acele butoaie vin unde il pastreaza, cautand sa gaseasca cea mai buna varianta in ceea ce priveste conditiile de preparare si pastrare al vinului produs.

Foarte populare in tara noastra sunt acele butoaie vin realizate din lemn de stejar sau gorun, insa stejarul este preferat deoarece are calitatea de a impregna vinului o serie de arome specifice.

De asemenea, este foarte important felul in care este realizat butoiul, caci datorita modului in care este pregatit, poate ajunge sa impregne acele arome specifice de cafea, cacao, migdale sau vanilie.

Vinul este pastrat pentru o anumita perioada de timp in aceste butoaie vin, perioada cunoscuta sub numele de invechire si ajunge sa transfere o serie din arome acestuia, aducandu-l in starea perfecta pentru a fi consumat.

Un dezavantaj al acestor butoaie vin ar fi acela ca pretul este destul de mare, insa ar mai fi si faptul ca sunt foarte dificil de intretinut si de curatat.

Aceste butoaie vin pot fi folosite fie pentru fermentarea propriu-zisa a vinului, fie pentru a stoca vinul care a fost produs deja.

Dintre toate tipurile de butoaie vin, fie ele de plastic, sticla sau lemn, cele de lemn au cea mai mare perioada de utilizare, insa cu conditia ca acestea sa fie intretinute foarte bine – in schimb pentru un gust deosebit al vinului pe un termen lung se recomanda butoaiele din polipropilena.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul