Criteriul National

Cum se amenajeaza un restaurant

Cum se amenajeaza un restaurant
septembrie 28
15:57 2019

PRODGAL_1439383380_01-117_heritagerib_roll-900x900

Decorarea si amenajarea unui restaurant sunt doua componente esentiale pentru a retine clientii si a-i atrage pe cei noi. O structura bine gandita este un factor decisiv pentru succesul unei unitati in care se servesc alimente si bauturi. Dar care sunt parametrii de luat in considerare si pe ce parghii putem actiona?

Ce aranjament sa alegeti pentru restaurantul dvs.?

A va organiza restaurantul inseamna a optimiza spatiul pentru a creste cifra de afaceri, in special prin instalarea maxima a mobilierului pe m². Daca nu exista o reteta minune in ceea ce priveste aspectul restaurantului, exista un set de bune practici care vor depinde de natura unitatii si de clientela vizata: fast-food, berarie, restaurant gastronomic etc.

Dincolo de optimizarea spatiului, aspectul este deosebit de important atat pentru identitatea vizuala a restaurantului, cat si pentru aspectul sau functional. Astfel, traficul trebuie facilitat pentru a permite o viteza de serviciu si, astfel, sa limiteze timpul de asteptare. Acest concept de functionalitate include, de asemenea, un mobilier bine gandit si covoare profesionale care nu permit alunecarea sau impiedicarea personalului.

Optarea pentru instalarea unor banci va va permite sa separati spatiul si sa cresteti numarul de locuri, astfel incat sa generati o cifra de afaceri mai mare. Cu toate acestea, aveti grija sa nu neglijati confortul si sa oferiti suficient spatiu – cel putin 50 cm – intre mese si banci sau scaune. Intr-adevar, clientii trebuie sa se simta perfect in largul lor pentru a dori sa se intoarca.

Aveti grija sa nu asezati mesele in apropierea toaletelor si pozitionati receptia la intrare pentru a saluta si a primi clientii. O intrare fara obstacole ii va face pe clienti sa doreasca sa deschida usa. De asemenea, atentie la covoare exterioare. Acestea trebuie sa se plieze pe tematica si specificul restaurantului. Sunt necesare covoarase HORECA speciale, disponibile pe site-ul covoare-profesionale.ro, ce comercializeaza o gama deosebita de covoare dedicate oricarui tip de afacere sau oricarei institutii. Dar, sa revenim la decoarea restaurantelor.

In ceea ce priveste decorarea, este dificil sa satisfaceti pe toata lumea cu un singur decor. De aceea, este important, inainte de a trece la orice amenajare a restaurantului, sa identificam in mod clar asteptarile si nevoile clientilor dvs. pentru a determina decorul care se potriveste cel mai bine tintei dvs. Exista diferite parghii pe care trebuie sa le actionati din punct de vedere al decoratiunilor pentru un restaurant.

Astazi, decorarea unui restaurant nu este doar de natura vizuala, ci trebuie sa apeleze la toate simturile. Un restaurant trebuie sa ofere acum o experienta senzoriala la toate nivelurile. Pentru ca clientul nu mai ia masa cu singurul sau simt, gustul, ci cu toate simturile. Prin urmare, proprietarul restaurantului isi „ambaleaza” practic oferta si prin utilizarea muzicii, mirosurilor, frumusetii si confortului. Atingerea, auzul si vederea trebuie solicitate, precum si gustul si mirosul, pentru a consolida experienta utilizatorului si a-l face sa se intoarca. Aceasta va include un fundal discret care va spori senzatia de confort. Confortul include totul, de la mese, la covoare, de la muzica la mancare.

Nu neglijati niciun detaliu cand va decorati restaurantul!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei