Criteriul National

Cum se aplica in mod corect vopseaua decorativa?

Cum se aplica in mod corect vopseaua decorativa?
decembrie 15
13:46 2017

Daca te gandesti la o amenajare si vrei sa scapi de peretii banali, care nu transmit nimic, incearca vopseaua decorativa. Nu doar ca ofera personalitate oricarei incaperi, dar este economica si, in acelasi timp, simplu de aplicat si obtii efecte cromatice inedite.

Ce trebuie sa stii cand cumperi vopsea decorativa?

In primul rand, cand alegi o vopsea decorativa de interior, trebuie sa ai in vedere spatiul ce urmeaza a fi amenajat, precum si culoarea mobilei. O vopsea decorativa este alternativa la cea lavabila, principalul scop fiind de a obtine un efect decorativ extrem de atragator.

In functie de producator, vopseaua decorativa vine cu numeroase avantaje. Mai mult, este rezistenta si la umezeala, condens si mucegai, la ultraviolete si chiar lavabila. Mai mult, aceasta se poate aplica pe o gama larga de suprafete, de la lemn, metal si glet, pana la faianta, oferind incaperii un aspect marmorat, perlat sau lucios.

Insa nu doar utilitatea primeste bile albe, cat si estetica. Vopseaua decorativa iti permite sa te joci cu nuantele si sa experimentezi diferite texturi si modele, punand accent doar pe anumite zone ale unei camere. In plus, poti obtine anumite efecte decorative interesante (in functie de instrumentul pe care il folosesti): piele de crocodil, piele de sarpe, crackle, scoarta de copac, tesut striat si aspect de materiale (granit, travertin, marmura), etc. De asemenea, exista produse cu reflexe aurii, caramizii sau argintii si cu textura matasoasa la atingere.

Cum se aplica o vopsea decorativa?

Cea mai importanta este starea peretilor. In functie de caracteristicile acestora poti alege corect materialele si uneltele necesare. Un alt pas este verificarea culorilor anterioare, a gradului de murdarie si a umiditatii pentru a vedea pasii corecti de aplicare.

Astfel, in functie de starea acestora, se impun urmatoarele: curatare, indepartare a straturilor vechi neaderente, slefuire, grunduire, uscare si reparare fisuri (acolo unde este cazul).

Nuanta, foarte importanta. Gaseste o culoare care sa se potriveasca mobilei, podelii si a textilelor din camera pentru a obtine efectul scontat.

Pana la aplicarea vopselei decorative de interior, este necesara aplicarea unui strat de lavabila mata si uscarea acesteia. Ulterior se aplica vopseaua decorativa, cu o pensula prin miscari in forma de X sau cu ajutorul unei gletiere cu colturi rotunde ori cu un spaclu pentru a realiza diferite striatii, in functie de modelul dorit.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu