Criteriul National

Cum se deschide o patiserie

Cum se deschide o patiserie
august 31
11:14 2017

Daca ati visat vreodata sa deschideti o brutarie sau o patiserie, sansele dumneavoastra de succes ar putea fi ridicate: marfurile de patiserie si brutarie sunt printre industriile cu cea mai rapida crestere pentru intreprinderile mici.

Decideti ce tip de patiserie doriti sa deschideti. Exista brutarii si patiserii care vand numai produse de panificatie, cele care vand sandvisuri si altele care includ si cafea sau alte bauturi nealcoolice. Ganditi-va la ce fel de bunuri doriti sa oferiti.

Alegeti daca doriti sa vindeti produse obisnuite de cofetarie si patiserie sau mai multe produse de nisa, cum ar fi produse ecologice, fara gluten sau vegan (de exemplu, fara oua si produse lactate).


Decideti ce spatiu doriti. Exista mai multe optiuni, iar alegerea dumneavoastra poate varia in functie de valoarea capitalului pe care il puteti investi. Retineti ca expunerea marfii in
vitrine pentru patiserie este factorul atragator de trafic pietonal.

Patiseriile online sunt o modalitate buna de a incepe daca aveti un capital scazut. Puteti lucra de la domiciliu si va puteti vinde bunurile printr-un site web. Va trebui sa angajati un designer web, un programatori bun si sa gasiti un sistem de comanda online..

Patiseriile mai sic au o zona in care clientii isi comanda produsele, dar au si si mese si scaune unde pot manca.


Faceti o lista de echipamente de care aveti nevoie pentru a va incepe afacerea. Veti avea nevoie de cantare, boluri, panouri, cuptoare, mixere, mese de macelarie, casete de afisare (daca lucrati dintr-un spatiu comercial) si frigidere. Pe toate le puteti cumpara de pe
Conti Grup.

Consultati serviciul local de sanatate pentru consumatori, responsabil pentru stabilirea reglementarilor legale. Asigurati-va ca aveti toate elementele necesare in lista.

Decideti ce produse de panificatie doriti sa vindeti la patiserie si de ce ingrediente aveti nevoie. Unele ingrediente de specialitate pot fi destul de scumpe, deci veti avea nevoie de aceste informatii inainte de a va face planul de afaceri.

Elaborati un plan de afaceri. Sa analizati afacerea dumneavoastra din toate unghiurile este un pas esential pentru a asigura un start bun al patiseriei.

Examinati planul de afaceri cu un contabil. Fiti pregatiti pentru ca el este maestru in a gasi costuri suplimentare pe care dumneavoastra le-ati trecut cu vederea. Un contabil bun poate, de asemenea, sa va informeze despre modul in care costurile de pornire pot afecta declaratiile dumneavoastra fiscale.

Adunati capitalul necesar pentru a deschide o brutarie. Daca nu aeti banii, interesati-va la mai multe bance in ce conditii acorda un imprumut de afaceri sau discutati cu investitorii privati pentru a aduna banii necesari.

Alegeti locatia pentru brutarie. Asigurati-va ca este usor accesibila, are trafic pietonal si indeplineste toate cerintele de siguranta.

Inregistrati-va firma cu orasul dumneavoastra si solicitati toate avizele necesare pentru a vinde bunuri de cofetarie.

Deschideti patiseria. Mult succes!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo