Criteriul National

Cum se intretin corect hanoracele

Cum se intretin corect hanoracele
iunie 27
12:42 2017

Hanoracele din bumbac sunt excelente pentru primavara, toamna si vremea de iarna, dar si pentru vara cand e mai racoare sau mergi in vacanta la munte. Acest tip de haine, indiferent ca vorbim de un hanorac pentru barbati sau de dama, spre deosebire de lana, casmir si alte tesaturi, poate fi spalate in masina de spalat. Hanoracele sunt rezistente, se gasesc in orice magazin de haine si vin in mai multe grosimi, modele si culori. Pentru intretinerea lor rebuie sa se respecte anumite reguli, cum ar fi utilizarea ciclului delicat de spalare si asezarea hanoracului pe o suprafata plata pentru a se usca, pentru a-l pastra in cea mai buna stare cat mai mult posibil.

Cum se spala, usuca si calca in mod corect hanoracele

Verifica-i eticheta hanoracului. Producatorul care l-a fabricat stie cel mai mult despre tesatura si ce este mai bine pentru ea. Inainte de orice, verifica eticheta de pe hanorac pentru a vedea daca exista instructiuni speciale de spalare si intretinere. Aceasta eticheta se gaseste cel mai adesea pe cusatura interioara de pe o parte laterala a puloverului sau in spatele etichetei de marime din spatele gatului.

Da cu spray de indepartare a petelor orice pata suspecat. Ia in considerare utilizarea unui produs de indepartare a petelor inainte de a pune puloverul in masina de spalat daca ai avut un  mic accident si ai varsat ceva pe tine. Citeste si urmeaza instructiunile de pe eticheta substantei de curatare pe care o alegi. De exemplu, unele substante de indepartare a petelor pot necesita inmuierea petei in solutia de curatat timp de 10 minute inainte de a pune hanoracul in masina de spalat. Diferitele produse de indepartare a petelor sunt destinate diferitelor tipuri de pete, deci acorda putin timp pentru a decide ce este cel mai bun si mai potrivit produs.

Pune hanoracul in masina de spalat. Spala hanoracul cu alte haine din bumbac care se afla in acelasi grup de culori. Daca hanoracul tau este alb, spalati-l cu alte haine de bumbac albe. Daca este inchis la culoare, spala-l cu alte haine inchise. Daca hanoracul este o culoare stralucitoare si nu a fost spalat mai inainte, spala-l singur pentru prima data pentru a te asigura ca culoarea nu va  iesi nu va pata celelalte haine.

Pune detergentul de rufe. Verifica partea din spate a recipientului de detergent pentru a vedea cat trebuie sa utilizezi, avand in vedere cantitatea de haine din masina de spalat. Pentru cele mai multe hanorace de bumbac, poti folosi detergent de rufe universal obisnuit sau un detergent delicat de rufe.

Detergentii lichizi tind sa functioneze cel mai bine pentru indepartarea petelor grase sau uleioase. Detergentii pulbere functioneaza excelent pentru a elimina murdaria, transpiratia si praful.

 

Alege ciclul cel mai bland. Roteste butonul sau apasa pentru a selecta ciclul numit „lana”, „spalare manuala” sau „delicat”. Daca nu exista nicio optiune de ciclu delicat, alege cel mai scurt ciclu disponibil. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorarii hanoracului tau  printr-un ciclu de spalare prea dur. Alege temperatura apei. Selecteaza apa rece pentru hanorace colorate in culori deschise si apa calda pentru hanorace de culoare deschisa. Apa rece poate ajuta hanoracul sa-si mentina culoarea, asa ca daca ai dubii, mergi pe o spalare cu apa rece pentru hanorac. Evita utilizarea apei calde pentru hanorace, cu exceptia cazului in care eticheta de ingrijire specifica acest lucru.

Pune hanoracul plat pe un prosop sau pe un suport pentru pulovere pentru a se usca. Nu-ti atarna hanoracul cu carlige, deoarece asta produce intinderea nedorita.

Calca hanoracul, daca este necesar. Bumbacul este rezistent la caldura, astfel incat poate rezista la utilizarea repetata a fierului. Verifica eticheta hanoracului pentru a vedea daca exista instructiuni speciale privind calcarea.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo