Criteriul National

Cum se intretine o plantatie de goji 100% bio?

septembrie 29
16:29 2018

In prezent, tot mai multi romani au inceput sa identifice din numeroasele calitati ale plantei goji pentru organism si mai ales efectele benefice pe care aceasta planta cu fructele minuscule le are asupra sanatatii.

In acest context, in Romania au aparut plantatii de goji 100% bio, spre incantarea clientilor care cauta constant surse de diversificare a dietei bio.

De ce este bine sa consumam Goji?

Un singur fruct goji contine foarte multe minerale si vitamine (stiati, de exemplu, ca aceasta boaba minuscula de goji contine mai multa vitamina C decat celebra sursa de vitamina C, portocala?).

Un alt avantaj de necontestat al fructelor goji este faptul ca acestea contin numerosi antioxidanti, indispensabili pentru sanatatea organismului.

Printre alte efecte benefice ale consumului regulat de goji se numara si intarirea sistemului imunitar, precum si imbunatatirea memoriei. Fructele de goji sunt folosite in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica.

O plantatie de goji 100% bio, secretul succesului pentru aceste industrii

O plantatie de goji  100% bio nu este chiar atat de usor de intretinut, insa oamenii care se ocupa de astfel de afaceri inteleg importanta perseverentei si a folosirii unor proceduri moderne cand vine vorba de cultivare si intretinere.

Cum se intretine o plantatie de goji 100% bio?

Principalele metode de intretinere a plantatiilor de goji bio se folosesc, ca materiale auxiliare, de araci sau spaliere. Desi diferite, rezultatul final trebuie sa fie acelasi, si anume o plantatie de goji sanatoasa, care sa dea roade si fructe de calitate, care sa bucure romanii interesati si pasionati de un stil de viata sanatos.

Cei care doresc sa inceapa o afacere in acest domeniu trebuie sa stie ca secretul pentru a reusi inseamna perseverenta si mai ales rabdarea, in contextul in care planta de goji poate intra pe rod abia din anul 2 de la plantare.

Care sunt cei mai importanti pasi de urmat in privinta intretinerii unei plantatii de goji?

Pe langa udatul la intervale optime (aspectul cel mai important in cazul intretinerii oricarei plantatii), procesul de intretinere a unui culturi bio de goji cuprinde: taiatul arbustilor si a ramurilor care impiedica o crestere armonioasa in special, utilizarea de fertilizanti bio, etc.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei