Criteriul National

Cum se intretine o plantatie de goji 100% bio?

septembrie 29
16:29 2018

In prezent, tot mai multi romani au inceput sa identifice din numeroasele calitati ale plantei goji pentru organism si mai ales efectele benefice pe care aceasta planta cu fructele minuscule le are asupra sanatatii.

In acest context, in Romania au aparut plantatii de goji 100% bio, spre incantarea clientilor care cauta constant surse de diversificare a dietei bio.

De ce este bine sa consumam Goji?

Un singur fruct goji contine foarte multe minerale si vitamine (stiati, de exemplu, ca aceasta boaba minuscula de goji contine mai multa vitamina C decat celebra sursa de vitamina C, portocala?).

Un alt avantaj de necontestat al fructelor goji este faptul ca acestea contin numerosi antioxidanti, indispensabili pentru sanatatea organismului.

Printre alte efecte benefice ale consumului regulat de goji se numara si intarirea sistemului imunitar, precum si imbunatatirea memoriei. Fructele de goji sunt folosite in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica.

O plantatie de goji 100% bio, secretul succesului pentru aceste industrii

O plantatie de goji  100% bio nu este chiar atat de usor de intretinut, insa oamenii care se ocupa de astfel de afaceri inteleg importanta perseverentei si a folosirii unor proceduri moderne cand vine vorba de cultivare si intretinere.

Cum se intretine o plantatie de goji 100% bio?

Principalele metode de intretinere a plantatiilor de goji bio se folosesc, ca materiale auxiliare, de araci sau spaliere. Desi diferite, rezultatul final trebuie sa fie acelasi, si anume o plantatie de goji sanatoasa, care sa dea roade si fructe de calitate, care sa bucure romanii interesati si pasionati de un stil de viata sanatos.

Cei care doresc sa inceapa o afacere in acest domeniu trebuie sa stie ca secretul pentru a reusi inseamna perseverenta si mai ales rabdarea, in contextul in care planta de goji poate intra pe rod abia din anul 2 de la plantare.

Care sunt cei mai importanti pasi de urmat in privinta intretinerii unei plantatii de goji?

Pe langa udatul la intervale optime (aspectul cel mai important in cazul intretinerii oricarei plantatii), procesul de intretinere a unui culturi bio de goji cuprinde: taiatul arbustilor si a ramurilor care impiedica o crestere armonioasa in special, utilizarea de fertilizanti bio, etc.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu