Criteriul National

Cum se procedează cu înmormântarea sinucigașilor

Cum se procedează cu înmormântarea sinucigașilor
ianuarie 07
14:29 2022

Încetarea din viață a unei persoane dragi nouă nu este niciodată un moment peste care să treci cu ușurință. Cu atât mai mult când avem de a face cu o sinucidere. De aceea, am decis ca în rândurile următoare să detaliem puțin ce presupune organizarea unei înmormântări pentru persoanele care au decis să își pună capăt zilelor.

Fără slujbă de înmormântare

Potrivit cutumelor religioase, sinucigașii nu au parte de slujbă de înmormântare, cu excepția celor pentru care se aduc dovezi că sufereau de anumite probleme psihice. Cu toate acestea, nimic nu te împiedică să optezi pentru unul dintre acele pachete funerare puse la dispoziție de firma de pompe funebre, pentru a-i oferi acestuia o înmormântare decentă. Da, ai nevoie să alegi din mulțimea de sicrie și alte obiecte funerare, să ai parte de un plan de înmormântare personalizat și multe altele. Pe câteva dintre ele ți le prezentăm și noi, iar pentru mai multe amănunte trebuie să discuți direct cu reprezentații firmei de servicii funerare.

Rugăciunile pentru cel decedat

Rugăciunile și dezlegările care se citesc de către preot în cadrul slujbei înmormântării au scopul de a-i ușura acestuia drumul pe lumea cealaltă, astfel încât să se prezinte mai bine pregătit la Judecata de Apoi. Cu toate acestea, pentru că persoana care a decedat a decis să își ia singură viața și a intervenit în cursul natural al lucrurilor, actul său este privit ca o revoltă împotriva Divinității. Prin urmare, reprezentanții Bisericii au decis ca în acest sens aceste persoane să nu aibă parte de slujba clasică a înmormântării.

Nu se face slujba în biserică

Spre deosebire de înmormântările clasice, tradiționale, în cazul celor care și-au luat viața, ultimul drum al acestora este unul aparte. Astfel, sicriul cu trupul acestuia nu poate fi depus în biserică și nici nu i se citește slujba în mod obișnuit. Ceremonialul religios este realizat de un singur preot, undeva la marginea curții bisericii. De asemenea, preotul trebuie să poarte doar epitrahilul. În niciun caz nu este permisă tragerea clopotelor și nici nu se țin tradiționalele cuvântări.

Înmormântați la marginea cimitirului

Pentru creștini și nu numai, cimitirul este considerat un loc sfânt, așa că sinucigașii nu au dreptul să fie înmormântați laolaltă cu cei care nu și-au luat viața. Prin gestul lor, se consideră că au renunțat de bună voie la cel mai mare dar pe care ni l-a dat Divinitatea, viața, așa că nu sunt demni de același tratament. De aceea persoanele care s-au sinucis sunt îngropate, de regulă, la marginea cimitirelor.

Există și alte amănunte referitor la înmormântarea persoanelor care și-au luat viața, iar pe acestea le veți afla doar de la specialiștii de la o agenție de pompe funebre profesionsită.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul