Criteriul National

Cum sparge soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, stereotipurile – International

Cum sparge soțul Kamalei Harris, Doug Emhoff, stereotipurile – International
noiembrie 12
21:02 2020
În Casa Albă a lui Joe Biden, Prima Doamnă vrea să continue să fie profesoară, iar Al Doilea Domn vrea să renunțe la firma sa de avocatură și să sprijine cariera vicepreședintelui, respectiv cea a soției sale, Kamala Harris, relatează Associated Press.

Când vine vorba de mariajele politicienilor, am ajuns într-un moment nou, scrie AP, în timp ce Doug Emhoff, soțul în vârstă de 56 de ani al vicepreședintei alese Kamala Harris, urmează să se retragă de la cabinetul său particular de avocatură până la Ziua Inaugurării pentru a se concentra pe rolul său la Casa Albă, potrivit unui purtător de cuvânt. El a spus puține până acum cu privire la modul în care își va aborda rolul și încă lucrează cu echipa de tranziție cu privire la problemele pe care le va aborda.

”Am așteptat un asemenea schimb de roluri de gen de decenii”, a spus Kim Nalder, profesoară de științe politice care s-a concentrat pe femei și gen la California State University din Sacramento.

”Este o simbolistică încărcată în momentul în care un bărbat se retrage din cariera sa de mare putere pentru a sprijini cariera soției”, a adăugat ea.

Consorții se ocupă de obicei de sensibilizarea opiniei publice sau de campanii de advocacy pe probleme cheie. Actuala a Doua Doamnă, Karen Pence, promovează art terapia și se concentrează pe familiile militarilor. Jill Biden de asemenea a vizat familiile militarilor și a promovat colegiile comunitare ca soție a vicepreședintelui, cât timp Joe Biden a fost vicepreședinte.

Decizia lui Emhoff de a tăia legăturile cu DLA Piper a oferit de asemenea un test preliminar cu privire la cum administrația Biden va evita potențialele probleme etice. În timp ce Emhoff nu este lobbyist, firma sa are o prezență puternică în campania de lobby din partea clienților precum Comcast, Raytheon și a guvernului din Puerto Rico în fața guvernului federal.

El și-a luat concediu pe perioada nedeterminată de la firmă în august când Biden a ales-o pe Harris drept partener în alegeri.

În timp ce Emhoff a construit o carieră puternică în domeniul divertismentului în California, el a fost cel mai vizibil votanților lui Harris ca soțul care a spirijinit-o.

”Vreau mai multe femei în funcții înalte și vreau mai mulți parteneri, indiferent cine e partenerul lor, să le sprijine și să le ofere o oportunitate și un mediu pentru succes”, a spus Emhoff în octombrie într-un interviu pentru NowThis News.

Emhoff va fi primul partener evreu al unui președinte sau vicepreședinte și a fost o legătură proeminentă între grupurile evreiești.

El a dezvoltat o prietenie apropiată cu Jill Biden, fostă A Doua Doamnă, iar cei doi au făcut campanie împreună în mod frecvent în state precum Iowa și New Hampshire.

Jill Biden a spus că vrea să predea în continuare la un colegiu comunitar, așa cum a făcut-o când Joe Biden a fost vicepreședinte.

Harris a pus luni o fotografie pe Twitter cu ea și Emhoff în noaptea în care au fost anunțați câștigătorii alegerilor.

”Vă prezint dragostea vieții mele”, a spus ea celor 11 milioane de urmăritori.

Harris și Emhoff s-au întâlnit în 2013 și s-au căsătorit cu un an mai târziu. A fost prima căsătorie pentru Harris, a doua pentru Emhoff, iar copiii lor îi spun lui Harris ”Momala”, un joc de cuvinte pornind de la expresia în idiș ”micuță mamă”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul