Criteriul National

Cum știi că ai găsit vacanța perfectă?

Cum știi că ai găsit vacanța perfectă?
aprilie 02
10:17 2022

Dacă ai nevoie de o scurtă vacanță sau pur și simplu o ieșire în care să-ți încarci bateriile, imaginează-ți următoarea scenă pentru o clipă: Stai pe un vârf de munte, iei o gură adâncă de aer proaspăt și te bucuri de liniște și priveliște timp de câteva minute înainte de a coborî la cea mai apropiată cabană și de a comanda o băutură caldă.

Dacă această idee te entuziasmează, atunci o vacanță la munte este perfectă pentru tine. Pentru cei care sunt indeciși, iată câteva argumente pentru care merită să vă împachetați bocancii de drumeție.

Apropierea de natură

Apropierea de natură este unul dintre principalele motive pentru care o vacanță la munte inspiră din ce în ce mai mulți oameni. Locuitorii orașului, în special, caută un echilibru în viața lor agitată de zi cu zi. Dacă sunteți fascinați de imagini cu munți înalți și versanți acoperiți de zăpadă, peșteri și cascade, atunci nu trebuie să călătoriți în vreun colț îndepărtat de țară, ci pur și simplu să aruncați o privire spre Valea Prahovei, de exemplu. Animale rare, cum ar fi capra neagră, precum și plantele care pot fi adesea găsite în primăvară, dau regiunii montane un farmec unic și original. Atunci când nu există mașini sau zgomote, ci doar sunetele naturii, vântul și păsările, ne simțim foarte aproape de natură – indiferent dacă stăm pe vârful muntelui sau într-o poiană. În munți, este ușor să găsești pacea, originalitatea. Cascade, formațiuni stâncoase impunătoare, cum ar fi Babele sau peștera Ialomiței sunt doar câteva locuri fascinante în care natura ne uimește.

Recreere activă

Un mare avantaj în timpul primăverii la munte sunt temperaturile plăcute. Exercițiul în aer curat în fiecare zi reprezintă un contrast foarte mare cu viața de zi cu zi de la birou. Pentru noi, munții sunt ca o sală de sport imensă în aer liber. Toată lumea va găsi un sport de care să se bucure aici. Nu trebuie să fie întotdeauna drumeții de 10 ore sau excursii energice cu bicicleta pe munte, dar o plimbare cu bicicleta pe îndelete, o plimbare în jurul stațiunii vă poate face, de asemenea, fericiți. Există un număr incredibil de modalități de a petrece în mod activ timpul la munte și la fel de multe modalități de a vă relaxa. După aceea, vă puteți reîncărca bateriile într-unul dintre numeroasele hoteluri tratându-vă cu un masaj, relaxându-vă în piscină și apoi mergând pentru o masă delicioasă cu mai multe feluri. Nu este nimic mai plăcut decât să cădem în pat seara doborâți de o oboseală plăcută. Pur și simplu ne simțim energizați în timpul și, de asemenea, după drumeții.

Obiective turistice

Când te gândești la o vacanță la munte, primul lucru care îți vine în minte este o drumeție și vârfuri de munte. Dar, de asemenea, stațiunile oferă numeroase oportunități de agrement. Ce zici de o vizită la Castelul Peleș? Mai ales dacă vremea este prea instabilă pentru un tur lung de drumeții, merită să petreceți ziua în Sinaia. Puteți abandona traseul de munte pentru o plimbare pe jos până la Mănăstirea Sinaia.

Vacanță pentru minte

Mișcarea și apropierea de natură acționează ca un program anti-stres pentru mulți oameni. Nu numai corpul găsește un echilibru în viața de zi cu zi, ci și mintea. Pentru unii, înseamnă să-ți faci timp pentru tine, să testezi noi limite și să simți endorfinele în timp ce urci în vârful muntelui. Pentru alții, timpul în natură înseamnă pur și simplu să poți opri și crea spațiu în minte pentru gânduri pozitive. Ai încercat vreodată yoga sau meditație pe munte?

Când suntem în natură pentru o lungă perioadă de timp, de multe ori venim cu cele mai creative și cele mai bune idei. Într-o vacanță la munte, de multe ori vremea este cea care decide ce se află pe ordinea de zi – așa că nu te stresa în avans. Dacă rezervați un hotel cu oferte Paște 2022 Sinaia, puteți fi plăcut impresionat chiar și într-o zi ploioasă.

Ceva pentru fiecare

O vacanță la munte înseamnă mai presus de toate varietate. Fie că este vorba de o vacanță de familie, relaxare sau antrenament cu mountain bike – munții îndeplinesc cele mai multe cerințe de vacanță.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

dca

dca

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul