Criteriul National

Cum te avantajeaza un aparat dentar

Cum te avantajeaza un aparat dentar
iulie 03
11:12 2019

Aparatul dentar cauzeaza asociatii neplacute pentru multi adulti si copii, deoarece  oameni care nu stiu cum arata un aparat dentar astazi, nu doresc sa-si strice estetica cu un astfel de dispozitiv. Astazi exista o multime de aparate dentare moderne, care sunt complet invizibile. Aparatul dentar este un dispozitiv special cu un canal, in interiorul caruia se afla asa-numitul arc ortodontic. Instalarea unui aparat dentar se face de catre un medic ortodont. De fapt, sarcina principala a ortodontistului este de a face ca zambetul pacientului sa fie cat mai frumos posibil, iar muscatura  sa fie cat mai fiziologica. In general, designul unui aparat dentar este compus din baza, care este sub forma unei placi si care este lipita literalmente de dinte cu un adeziv ortodontic special. Partea proeminenta este un brat in interiorul caruia exista un canal special, adica spatiul in care este introdus arcul.

Ce este arcul si ce sunt ligaturile?

 

Arcul este o sarma metalica realizata dintr-un aliaj special care are „memorie de forma”. Arcul este introdus in caneluri si are rolul de a misca fiecare dinte in directia corecta, ca si cum ar incerca sa il intoarca la forma sa originala si care corespunde pozitiei ideale a dintilor. Ligaturile sunt inele speciale din cauciuc sau sarma fina, cu care arcul este atasat in siguranta la fiecare suport. Exista, de asemenea, sisteme fara ligatura. In prezent, exista posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de modele diferite de aparate dentare fabricate din materiale diferite. Fiecare model are propriile sale avantaje si dezavantaje, si acest lucru nu se refera numai la pret, ci si in ceea ce priveste confortul in timpul purtarii, vizibilitatea pe dinti, siguranta pentru smalt etc. Aceasta diversitate de avantaje si dezavantaje este inteleasa numai de un medic specialist stomatolog.

Aparat dentar lingual

 

Astfel de aparate dentare sunt realizate din aliaje de metale pretioase sau obisnuite si, avantajul lor este ca nu sunt montate pe exterior, ci pe partea interioara a dintilor, ramanand complet invizibile pentru altii. Se pare ca astfel de aparate dentare sunt cele mai preferate de pacienti.  Cu toate acestea, minusul unui astfel de aparat dentar este costul sau ridicat si, prin urmare, este logic sa il instalezi numai in cazuri speciale. De exemplu, daca lucrarea ta are cerinte speciale pentru aspect. Un alt dezavantaj al acestui design, este acela ca afecteaza vorbirea la inceput si este nevoie de timp pana cand limba se obisnuieste cu noua sa stare.

Aparate dentare din aur

 

Aparatele dentare din aur sunt o optiune premium. Astfel de sisteme sunt facute strict individual pentru fiecare pacient. Aparatele dentare din aur sunt realizate in Germania,  folosind tehnologia informatica a aliajului de aur. Aliajul pretios nu este un omagiu adus modei, ci o garantie germana a acuratetei miscarii dintilor. Un astfel de aliaj, spre deosebire de metalele nepretioase, nu oxideaza in cavitatea bucala. Aceasta caracteristica chimica a aurului permite ca dintii sa se miste mai eficient si previzibil. Aparatele dentare din aur sunt cele mai bune dispozitive pentru cei carora le este importanta frumusetea zambetului si care nu sunt constransi de mijloacele financiare. Un astfel de sistem necesita o perioada de adaptare semnificativ mai scurta si are un efect minim asupra vorbirii, datorita compactitatii sale. Avantajele suplimentare implica lipsa  reactiilor alergice, sunt mai eficace decat alte sisteme, rezultatul tratamentului este prevazut cat mai exact cu putinta.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul