Criteriul National

Cum transformi un internship într-un job de lungă durată

Cum transformi un internship într-un job de lungă durată
octombrie 23
15:37 2017

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnește un student după  ce termină facultatea sau chiar în timpul studiilor este găsirea unui loc de muncă stabil și bine plătit. Dar toate aceste job-uri cer experiență, pe care foarte mulți nu o au. Din acest motiv este important ca pe timpul facultății să faci cel puțin un internship. Dacă banii sunt o problemă, atunci la raha247.fi poți suma necesară pentru a te întreține pe perioada în care mergi la acest loc de muncă unde nu ești plătit. Totuși, un pas mare pe care trebuie să îl faci este să rămâi în companie ca angajat după ce ți se termină internship-ul. Ceea ce înseamnă că trebuie să depui un efort sporit pentru a te evidenția între ceilalți concurenți. Iată cum transformi un internship într-un job plătit.

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a te asigura că vei rămâne în companie este să te afirmi. Ceea ce înseamnă că trebuie să te implici în cât mai multe proiecte și să nu spui nu la provocările care ți se pun în față. Angajatorii de obicei caută oameni care pot face mai multe lucruri în același timp și care pot rezolva probleme. Dacă dovedești că poți face față task-urilor, superviseri te pot lăsa să muncești fără supraveghere și te implici în proiectele companiei fără să ridici probleme majore, atunci cu siguranță vei rămâne în companie.

Totuși, oricât de mult ți-ai dori să te implici în toate proiectele companiei, nu ar trebui să îți lași deoparte lucrurile pe care trebuie să le faci tu. Prin urmare, trebuie să fii foarte conștient de ceea ce ți se cere ca intern, iar restul să faci în timpul liber. Internship-ul presupune familiarizarea cu mediul de muncă și cultura companiei. Nu te poți aștepta ca din prima zi să fii invitat să iei parte la proiecte mari. Totul se face încet. Iar atunci când te obișnuiești cu atmosfera, poți încerca să te implici mai mult.

Companiile prețuiesc problem solvers foarte mult. Prin urmare, atunci când întâlnești o problemă nu este destul să o semnalezi, ci ar trebui să oferi și soluții pentru rezolvarea acesteia. Chiar dacă nu ai pe moment o soluție, sau nu poți face asta din prima zi, ar trebui să iei notițe la întâlniri, să înțelegi cum se pune problema în această companie și nu în ultimul rând, să întrebi angajații cu vechime cum ar rezolva ei această problemă. Cu cât ești mai deschis la comunicare, cu atât mai ușor îți va fi să găsești rezolvări, ceea ce în final te va ajuta să obții un loc de muncă permanent la acea companie.

Cel mai important lucru este să te distrezi. Chiar dacă nu ești plătit pentru ceea ce faci, ca să nu îți fie greu să plătești facturile poți lua un împrumut fără garanție (vakuudeton) pentru a trece de această perioadă. Astfel, îți va fi mai ușor să te concentrezi pe muncă. Mai mult, îți vei face prieteni și vei cunoaște oameni noi de care îți va fi greu să te desperați dacă pleci. Relațiile create în companie sunt un alt element care duce la angajarea permanentă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro