Criteriul National

Cum transformi un internship într-un job de lungă durată

Cum transformi un internship într-un job de lungă durată
octombrie 23
15:37 2017

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnește un student după  ce termină facultatea sau chiar în timpul studiilor este găsirea unui loc de muncă stabil și bine plătit. Dar toate aceste job-uri cer experiență, pe care foarte mulți nu o au. Din acest motiv este important ca pe timpul facultății să faci cel puțin un internship. Dacă banii sunt o problemă, atunci la raha247.fi poți suma necesară pentru a te întreține pe perioada în care mergi la acest loc de muncă unde nu ești plătit. Totuși, un pas mare pe care trebuie să îl faci este să rămâi în companie ca angajat după ce ți se termină internship-ul. Ceea ce înseamnă că trebuie să depui un efort sporit pentru a te evidenția între ceilalți concurenți. Iată cum transformi un internship într-un job plătit.

Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a te asigura că vei rămâne în companie este să te afirmi. Ceea ce înseamnă că trebuie să te implici în cât mai multe proiecte și să nu spui nu la provocările care ți se pun în față. Angajatorii de obicei caută oameni care pot face mai multe lucruri în același timp și care pot rezolva probleme. Dacă dovedești că poți face față task-urilor, superviseri te pot lăsa să muncești fără supraveghere și te implici în proiectele companiei fără să ridici probleme majore, atunci cu siguranță vei rămâne în companie.

Totuși, oricât de mult ți-ai dori să te implici în toate proiectele companiei, nu ar trebui să îți lași deoparte lucrurile pe care trebuie să le faci tu. Prin urmare, trebuie să fii foarte conștient de ceea ce ți se cere ca intern, iar restul să faci în timpul liber. Internship-ul presupune familiarizarea cu mediul de muncă și cultura companiei. Nu te poți aștepta ca din prima zi să fii invitat să iei parte la proiecte mari. Totul se face încet. Iar atunci când te obișnuiești cu atmosfera, poți încerca să te implici mai mult.

Companiile prețuiesc problem solvers foarte mult. Prin urmare, atunci când întâlnești o problemă nu este destul să o semnalezi, ci ar trebui să oferi și soluții pentru rezolvarea acesteia. Chiar dacă nu ai pe moment o soluție, sau nu poți face asta din prima zi, ar trebui să iei notițe la întâlniri, să înțelegi cum se pune problema în această companie și nu în ultimul rând, să întrebi angajații cu vechime cum ar rezolva ei această problemă. Cu cât ești mai deschis la comunicare, cu atât mai ușor îți va fi să găsești rezolvări, ceea ce în final te va ajuta să obții un loc de muncă permanent la acea companie.

Cel mai important lucru este să te distrezi. Chiar dacă nu ești plătit pentru ceea ce faci, ca să nu îți fie greu să plătești facturile poți lua un împrumut fără garanție (vakuudeton) pentru a trece de această perioadă. Astfel, îți va fi mai ușor să te concentrezi pe muncă. Mai mult, îți vei face prieteni și vei cunoaște oameni noi de care îți va fi greu să te desperați dacă pleci. Relațiile create în companie sunt un alt element care duce la angajarea permanentă.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo