Criteriul National

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat
mai 19
12:07 2017

Picamerul pneumatic, cunoscut de multi specialisti sub numele de ciocan pneumatic, este o unealta specializata actionata manual. Aceasta ustensila este destinata lucrarilor de demolare, si ofera avantajul ca asigura perforare precisa, controlata.  Cu ajutorul unui picamer pneumatic se pot realiza lucrari de demolare ample pe suprafete bine delimitate.

Aceasta unealta ajuta la distrugerea materialelor dure precum roca, piatra, asfalt, beton.

Sunt anumite lucrari de santier care impun utilizarea picamerului pentru scurte perioade de timp. In astfel de situatii este mai avantajos sa se colaboreze cu o firma care ofera scule de inchiriat, pentru ca costurile de inchiriere sunt mai mici fata de pretul de achizitie.

Reguli de manipulare corecta a unui picamer de inchiriat

 1. Persoana care manipuleaza picamreul de inchiriat trebuie sa posede echipament de protectie: casaca de protectie, casca de protectie a urechilor, salopete, manusi de lucru speciale.
 2. Astfel de unelte de inchiriat trebuie manipulate cu grija, fara graba. Persoana care lucreaza cu picamerul pneumatic nu trebuie sa fie sub influenta bauturilor alcoolice.
 3. In timpul lucrului, ciocanul nu trebuie indreptat catre alte persoane sau catre persoana care il manevreaza. Acest dispozitiv contine cuie si poate produce rani grave. Ciocanul pneumatic trebuie pornit doar dupa ce a fost corect amplasat pe suprafata de lucru.
 4. Picamerul penumatic de inchiriat nu trebuie manipulat si transportat cand este in functiune. Cuiele trebuie introduse cu mare grija, doar cand dispozitivul se afla in stare de repaus. Realizarea acestei operaiuni cand dispozitivul este in functiune poate produce accidente grave.
 5. Orice picamer de inchiriat trebuie verificat in prezenta reprezentantilor magazinului. Nu trebuie manipulate sub nicio forma scule care prezinta defectiuni.
 6. Aceasta unealta poate produce scantei, de aceea nu trebuie utilizata in apropierea substantelor inflamabile. Benzina, diluantul, gazul, adezivii sunt cateva dintre substantele care nu trebuie sa fie in apropierea picamerului, cand de realizeaza operatiuni de demolari.
 7. Accesul persoanelor straine sau echipate necorespunzator este strict interzis in zona de lucru, cand picamerul este in functiune.
 8. Persoana care manipuleaza picamerul pneumatic trebuie sa respecte presiunea de aer mentionata de producator. Nu este indicat sa se depaseasca nivelul maxim de presiune mentionat.
 9. Inainte de a porni aceasta unealta de inchiriat trebuie sa se verifice ca toate suruburile sa fie bine stranse. Orice piulita slabita poate provoca accidentari sau poate duce la distrugerea dispozitivului.
 10. Picamerul trebuie utilizat doar de persoane autorizate. In spatii inclinate, in pante sau pe suprafete mai putin stabile, manipularea dispozitivului trebuie sa se realizeze cu multa atentie.
 11. Dupa utilizare, unealta de inchirat trebuie oprita, curatata si depozitata corespunzator. NU trebui umblat la structura dispozitivului.
 12. Ca si picamerul si conducta de alimentare cu aer comprimat, trebuie deconectata in momentul opririi din functionare a dispozitivului. Conducta de alimentare trebuie deconectata si cand se realizeaza procesul de incarcare a cuielor.
 13. La finalul contractului de inchiriere, picamerul trebuie supus inspectiei riguroase. Dupa fiecare utilizare uneltele trebuie trimise catre centrul de inspectie, verificare si diagnostic. In acest fel este crescuta durata de viata.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo