Criteriul National

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat
mai 19
12:07 2017

Picamerul pneumatic, cunoscut de multi specialisti sub numele de ciocan pneumatic, este o unealta specializata actionata manual. Aceasta ustensila este destinata lucrarilor de demolare, si ofera avantajul ca asigura perforare precisa, controlata.  Cu ajutorul unui picamer pneumatic se pot realiza lucrari de demolare ample pe suprafete bine delimitate.

Aceasta unealta ajuta la distrugerea materialelor dure precum roca, piatra, asfalt, beton.

Sunt anumite lucrari de santier care impun utilizarea picamerului pentru scurte perioade de timp. In astfel de situatii este mai avantajos sa se colaboreze cu o firma care ofera scule de inchiriat, pentru ca costurile de inchiriere sunt mai mici fata de pretul de achizitie.

Reguli de manipulare corecta a unui picamer de inchiriat

 1. Persoana care manipuleaza picamreul de inchiriat trebuie sa posede echipament de protectie: casaca de protectie, casca de protectie a urechilor, salopete, manusi de lucru speciale.
 2. Astfel de unelte de inchiriat trebuie manipulate cu grija, fara graba. Persoana care lucreaza cu picamerul pneumatic nu trebuie sa fie sub influenta bauturilor alcoolice.
 3. In timpul lucrului, ciocanul nu trebuie indreptat catre alte persoane sau catre persoana care il manevreaza. Acest dispozitiv contine cuie si poate produce rani grave. Ciocanul pneumatic trebuie pornit doar dupa ce a fost corect amplasat pe suprafata de lucru.
 4. Picamerul penumatic de inchiriat nu trebuie manipulat si transportat cand este in functiune. Cuiele trebuie introduse cu mare grija, doar cand dispozitivul se afla in stare de repaus. Realizarea acestei operaiuni cand dispozitivul este in functiune poate produce accidente grave.
 5. Orice picamer de inchiriat trebuie verificat in prezenta reprezentantilor magazinului. Nu trebuie manipulate sub nicio forma scule care prezinta defectiuni.
 6. Aceasta unealta poate produce scantei, de aceea nu trebuie utilizata in apropierea substantelor inflamabile. Benzina, diluantul, gazul, adezivii sunt cateva dintre substantele care nu trebuie sa fie in apropierea picamerului, cand de realizeaza operatiuni de demolari.
 7. Accesul persoanelor straine sau echipate necorespunzator este strict interzis in zona de lucru, cand picamerul este in functiune.
 8. Persoana care manipuleaza picamerul pneumatic trebuie sa respecte presiunea de aer mentionata de producator. Nu este indicat sa se depaseasca nivelul maxim de presiune mentionat.
 9. Inainte de a porni aceasta unealta de inchiriat trebuie sa se verifice ca toate suruburile sa fie bine stranse. Orice piulita slabita poate provoca accidentari sau poate duce la distrugerea dispozitivului.
 10. Picamerul trebuie utilizat doar de persoane autorizate. In spatii inclinate, in pante sau pe suprafete mai putin stabile, manipularea dispozitivului trebuie sa se realizeze cu multa atentie.
 11. Dupa utilizare, unealta de inchirat trebuie oprita, curatata si depozitata corespunzator. NU trebui umblat la structura dispozitivului.
 12. Ca si picamerul si conducta de alimentare cu aer comprimat, trebuie deconectata in momentul opririi din functionare a dispozitivului. Conducta de alimentare trebuie deconectata si cand se realizeaza procesul de incarcare a cuielor.
 13. La finalul contractului de inchiriere, picamerul trebuie supus inspectiei riguroase. Dupa fiecare utilizare uneltele trebuie trimise catre centrul de inspectie, verificare si diagnostic. In acest fel este crescuta durata de viata.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo