Criteriul National

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat
mai 19
12:07 2017

Picamerul pneumatic, cunoscut de multi specialisti sub numele de ciocan pneumatic, este o unealta specializata actionata manual. Aceasta ustensila este destinata lucrarilor de demolare, si ofera avantajul ca asigura perforare precisa, controlata.  Cu ajutorul unui picamer pneumatic se pot realiza lucrari de demolare ample pe suprafete bine delimitate.

Aceasta unealta ajuta la distrugerea materialelor dure precum roca, piatra, asfalt, beton.

Sunt anumite lucrari de santier care impun utilizarea picamerului pentru scurte perioade de timp. In astfel de situatii este mai avantajos sa se colaboreze cu o firma care ofera scule de inchiriat, pentru ca costurile de inchiriere sunt mai mici fata de pretul de achizitie.

Reguli de manipulare corecta a unui picamer de inchiriat

 1. Persoana care manipuleaza picamreul de inchiriat trebuie sa posede echipament de protectie: casaca de protectie, casca de protectie a urechilor, salopete, manusi de lucru speciale.
 2. Astfel de unelte de inchiriat trebuie manipulate cu grija, fara graba. Persoana care lucreaza cu picamerul pneumatic nu trebuie sa fie sub influenta bauturilor alcoolice.
 3. In timpul lucrului, ciocanul nu trebuie indreptat catre alte persoane sau catre persoana care il manevreaza. Acest dispozitiv contine cuie si poate produce rani grave. Ciocanul pneumatic trebuie pornit doar dupa ce a fost corect amplasat pe suprafata de lucru.
 4. Picamerul penumatic de inchiriat nu trebuie manipulat si transportat cand este in functiune. Cuiele trebuie introduse cu mare grija, doar cand dispozitivul se afla in stare de repaus. Realizarea acestei operaiuni cand dispozitivul este in functiune poate produce accidente grave.
 5. Orice picamer de inchiriat trebuie verificat in prezenta reprezentantilor magazinului. Nu trebuie manipulate sub nicio forma scule care prezinta defectiuni.
 6. Aceasta unealta poate produce scantei, de aceea nu trebuie utilizata in apropierea substantelor inflamabile. Benzina, diluantul, gazul, adezivii sunt cateva dintre substantele care nu trebuie sa fie in apropierea picamerului, cand de realizeaza operatiuni de demolari.
 7. Accesul persoanelor straine sau echipate necorespunzator este strict interzis in zona de lucru, cand picamerul este in functiune.
 8. Persoana care manipuleaza picamerul pneumatic trebuie sa respecte presiunea de aer mentionata de producator. Nu este indicat sa se depaseasca nivelul maxim de presiune mentionat.
 9. Inainte de a porni aceasta unealta de inchiriat trebuie sa se verifice ca toate suruburile sa fie bine stranse. Orice piulita slabita poate provoca accidentari sau poate duce la distrugerea dispozitivului.
 10. Picamerul trebuie utilizat doar de persoane autorizate. In spatii inclinate, in pante sau pe suprafete mai putin stabile, manipularea dispozitivului trebuie sa se realizeze cu multa atentie.
 11. Dupa utilizare, unealta de inchirat trebuie oprita, curatata si depozitata corespunzator. NU trebui umblat la structura dispozitivului.
 12. Ca si picamerul si conducta de alimentare cu aer comprimat, trebuie deconectata in momentul opririi din functionare a dispozitivului. Conducta de alimentare trebuie deconectata si cand se realizeaza procesul de incarcare a cuielor.
 13. La finalul contractului de inchiriere, picamerul trebuie supus inspectiei riguroase. Dupa fiecare utilizare uneltele trebuie trimise catre centrul de inspectie, verificare si diagnostic. In acest fel este crescuta durata de viata.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro