Criteriul National

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat

Cum trebuie manipulat in bune conditii un picamer de inchiriat
mai 19
12:07 2017

Picamerul pneumatic, cunoscut de multi specialisti sub numele de ciocan pneumatic, este o unealta specializata actionata manual. Aceasta ustensila este destinata lucrarilor de demolare, si ofera avantajul ca asigura perforare precisa, controlata.  Cu ajutorul unui picamer pneumatic se pot realiza lucrari de demolare ample pe suprafete bine delimitate.

Aceasta unealta ajuta la distrugerea materialelor dure precum roca, piatra, asfalt, beton.

Sunt anumite lucrari de santier care impun utilizarea picamerului pentru scurte perioade de timp. In astfel de situatii este mai avantajos sa se colaboreze cu o firma care ofera scule de inchiriat, pentru ca costurile de inchiriere sunt mai mici fata de pretul de achizitie.

Reguli de manipulare corecta a unui picamer de inchiriat

 1. Persoana care manipuleaza picamreul de inchiriat trebuie sa posede echipament de protectie: casaca de protectie, casca de protectie a urechilor, salopete, manusi de lucru speciale.
 2. Astfel de unelte de inchiriat trebuie manipulate cu grija, fara graba. Persoana care lucreaza cu picamerul pneumatic nu trebuie sa fie sub influenta bauturilor alcoolice.
 3. In timpul lucrului, ciocanul nu trebuie indreptat catre alte persoane sau catre persoana care il manevreaza. Acest dispozitiv contine cuie si poate produce rani grave. Ciocanul pneumatic trebuie pornit doar dupa ce a fost corect amplasat pe suprafata de lucru.
 4. Picamerul penumatic de inchiriat nu trebuie manipulat si transportat cand este in functiune. Cuiele trebuie introduse cu mare grija, doar cand dispozitivul se afla in stare de repaus. Realizarea acestei operaiuni cand dispozitivul este in functiune poate produce accidente grave.
 5. Orice picamer de inchiriat trebuie verificat in prezenta reprezentantilor magazinului. Nu trebuie manipulate sub nicio forma scule care prezinta defectiuni.
 6. Aceasta unealta poate produce scantei, de aceea nu trebuie utilizata in apropierea substantelor inflamabile. Benzina, diluantul, gazul, adezivii sunt cateva dintre substantele care nu trebuie sa fie in apropierea picamerului, cand de realizeaza operatiuni de demolari.
 7. Accesul persoanelor straine sau echipate necorespunzator este strict interzis in zona de lucru, cand picamerul este in functiune.
 8. Persoana care manipuleaza picamerul pneumatic trebuie sa respecte presiunea de aer mentionata de producator. Nu este indicat sa se depaseasca nivelul maxim de presiune mentionat.
 9. Inainte de a porni aceasta unealta de inchiriat trebuie sa se verifice ca toate suruburile sa fie bine stranse. Orice piulita slabita poate provoca accidentari sau poate duce la distrugerea dispozitivului.
 10. Picamerul trebuie utilizat doar de persoane autorizate. In spatii inclinate, in pante sau pe suprafete mai putin stabile, manipularea dispozitivului trebuie sa se realizeze cu multa atentie.
 11. Dupa utilizare, unealta de inchirat trebuie oprita, curatata si depozitata corespunzator. NU trebui umblat la structura dispozitivului.
 12. Ca si picamerul si conducta de alimentare cu aer comprimat, trebuie deconectata in momentul opririi din functionare a dispozitivului. Conducta de alimentare trebuie deconectata si cand se realizeaza procesul de incarcare a cuielor.
 13. La finalul contractului de inchiriere, picamerul trebuie supus inspectiei riguroase. Dupa fiecare utilizare uneltele trebuie trimise catre centrul de inspectie, verificare si diagnostic. In acest fel este crescuta durata de viata.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara