Criteriul National

Cum trebuie sa procedezi in cazul pierderii unei persoane dragi intr-un accident auto

Cum trebuie sa procedezi in cazul pierderii unei persoane dragi intr-un accident auto
august 23
09:43 2018

Din ce in ce mai multe persoane isi pierd viata din imprudenta sau neatentie in timpul deplasarii cu masina. In majoritatea cazurilor, vina nu apartine persoanei decedate, ci a celuilalt participant la trafic, responsabil de producerea accidentului.

Chiar daca durerea provocata de pierderea unei fiinte dragi va face sa traversati o perioada dificila, nu ar trebui sa uitati totusi ca orice cetatean este responsabil in fata legii pentru comportamentul sau si trebuie sa plateasca, in consecinta.

Descopera care este comportamentul corect pe care ar trebui sa il adopti intr-o situatie similara!

  • Cererea asumarii responsalibilatii si acoperirea daunelor suferite

despagubiri accidente autoOrice act cu caracter de delict sau infractiune nu ar trebui sa ramana nepedepsit, iar vinovatul ar trebui sa isi asume culpa si sa urmeze procedurile necesare ce vor fi, cel mai probabil, dictate in contextul unei hotarari judecatoresti. Daca o ruda apropiata sau un prieten drag a fost victima unui accident rutier soldat cu decesul acestuia, tie, in calitatea de membru al familiei sau martor ( in cazul in care te afli in masina alaturi de persoana care a trecut in nefiinta) iti revine obligatia de a cere daune inculpatului. Pentru a intenta un proces impotriva inculpatului,  care sa se incheie cu un rezultat favorabil tie si exercitarii corecte a justitiei, vei avea nevoie de serviciile unui avocat despagubiri accidente pe jgv.ro, putinele dintre platformele care promit sa rezolve astfel de cazuri cu maximum de eficienta. Acesta va gestiona evenimentele in asa masura incat procedura sa fie cat mai simpla, putin dureroasa pentru persoanele care au suferit pierderea unei fiinte apropiate, dar benefica pentru a se respecta drepturile si indatoririle oricarui cetatean responsabil. Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre desfaurarea unei astfel de anchete, da un click aici pentru a fi la curent cu cele mai noi reglementari si prevederi constitutionale.

Afla si care sunt daunele pe care o persoana gasita vinovata va trebui sa le suporte!

despagubiri daune autoPersoana declarata vinovata va fi nevoita nu numai sa isi asume responsabilitatea in fata legii pentru daunele produse, intocmindu-se un dosar penal si suportand sanctiunile prevazute, dar va trebui si sa despagubeasca familia victimei. Daunele, in acest caz, pot fi de doua feluri:

  • daune materiele, ceea ce inseamna suportarea costurilor reparatiei autovehiculului lovit sau, in cazul imposibilitatii reparatii, platirea unei sume care sa fie echivalenta cu pierderea materiala suferita. Uneori, in cazul in care celelalte persoane aflate in masina victimei au suferit anumite leziuni ce s-au soldat cu spitalizarea acestora, inculpatul va fi nevoit sa suporte si cheltuielile aferente, asa cum reiese din certificatul medico-legal.
  • daune morale, o anumita suma de bani ce se va revendica in cazul decesului, ori a vatamarii corporale sau de natura psihica pentru a suplini si a face, pe cat posibil, situatia mai usor de surmontat.

Cine poate beneficia de daunele atribuite?

Conform prevederilor legislative in vigoare, beneficiarii compensatiilor materiale rezultate in urma unui accident rutier ce nu s-a produs din cauza acestora pot fi rudele apropiate (parinti, sot, copii), titularii persoanei decedate, dar si celelalte victime implicate.

Acesta ar trebui sa fie comportamentul unui cetatean responsabil, care are simt si raspundere civica si care isi doreste combaterea infractionalitatii si mai ales, aplicarea legislatiei pe care orice persoane ce se afla in aceasta postura ar trebui sa il aplice.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu