Criteriul National

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor
septembrie 25
09:47 2018

Despartirile pot fi la fel de dureroase atat pentru femei cat si pentru barbati. Cu toate ca reprezentantii sexului tare par sa nu fie foarte afectati in urma unui astfel de eveniment, adesea se intampla ca in viata lor sa apara multe schimbari semnificative dupa ce trec printr-o dezamagire in amor. De fapt, din contra, in timp ce femeile plang si se consoleaza alaturi de prietenele lor, barbatii au moduri foarte ciudate de a-si “linge ranile”. Cum trec ei peste o despartire si care sunt mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor, aflam din acest articol!

Adio, dar..te caut tot pe tine!

Unul dintre cele mai bizare lucruri pe care barbatii le fac dupa ce se despart de o partenera care, intr-un fel sau altul, si-a pus amprenta asupra cursului vietii lor, este sa o caute in viitoarele femei pe care le intalneste. Chiar daca stim cu totii scenariul clasic in care barbatul isi paraseste iubita doar pentru ca si-ar dori ceva nou sau pentru ca are nevoie de un plus de libertate, inconstient, deznodamantul este urmatorul: va ajunge sa formeze o noua relatie cu o femeie care seamana, fizic si poate nu doar atat, cu cea de care s-a despartit cu ceva timp in urma. Psihologii spun ca acest comportament se manifesta doar in cazul in care barbatul a considerat ca aceea femeie din viata sa a intruchipat, oarecum, imaginea mamei sale. Astfel, chiar daca au ales sa renunte la legatura cu aceasta, va cauta, fara sa-si dea seama, o noua partenera care, in perceptia sa, prezinta aceleasi caracteristici ca ale mamei.

Barbatii mascheaza dezamagirea

..mai ales in cazul in care ei sunt cei parasiti, barbatii incearca sa mascheze dezamagirea si faptul ca “au pierdut”. Ce fac ei pentru a ascunde, de fapt, trairile pe care le au? Ies la bere cu baietii, incearca sa-si caute alinarea in bratele altor femei si apeleaza, de cele mai multe ori, la mirajul fericirii pe care il ofera cocktailurile alcoolice. Specialistii sunt de parere ca aceste obiceiuri pe care masculii le deprind cu precadere in urma unei despartiri, se instaleaza pe fondul nevoii de a nu ii lasa pe ceilalti sa creada ca ei sunt slabi, ca sufera si sub nicio forma nu ar putea recunoaste ca nu ei sunt cei care au dat papucii.

Adesea, ei nu se mai implica intr-o relatie de lunga durata, deoarece apare din nou teama de a nu fi dezamgati. Cei mai multi dintre ei aleg sa se axeze pe cautarea placerii carnale, astfel ca ei isi iau portia de satisfactie sexuala cu diverse femei cu care nu leaga mai mult decat simple aventuri, sau din sedintele de masaje erotice.

Conform unui studiu efectuat de celebra revista Men’s Health, barbatii au declarat ca, dupa o despartire, incearca sa para cat mai putin afectati. Explicatia psihologilor este una simpla: acesta este un comportament prin care ei incearca sa ascunda sentimentele de tristete pe care le resimt, cu adevarat.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei