Criteriul National

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor
septembrie 25
09:47 2018

Despartirile pot fi la fel de dureroase atat pentru femei cat si pentru barbati. Cu toate ca reprezentantii sexului tare par sa nu fie foarte afectati in urma unui astfel de eveniment, adesea se intampla ca in viata lor sa apara multe schimbari semnificative dupa ce trec printr-o dezamagire in amor. De fapt, din contra, in timp ce femeile plang si se consoleaza alaturi de prietenele lor, barbatii au moduri foarte ciudate de a-si “linge ranile”. Cum trec ei peste o despartire si care sunt mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor, aflam din acest articol!

Adio, dar..te caut tot pe tine!

Unul dintre cele mai bizare lucruri pe care barbatii le fac dupa ce se despart de o partenera care, intr-un fel sau altul, si-a pus amprenta asupra cursului vietii lor, este sa o caute in viitoarele femei pe care le intalneste. Chiar daca stim cu totii scenariul clasic in care barbatul isi paraseste iubita doar pentru ca si-ar dori ceva nou sau pentru ca are nevoie de un plus de libertate, inconstient, deznodamantul este urmatorul: va ajunge sa formeze o noua relatie cu o femeie care seamana, fizic si poate nu doar atat, cu cea de care s-a despartit cu ceva timp in urma. Psihologii spun ca acest comportament se manifesta doar in cazul in care barbatul a considerat ca aceea femeie din viata sa a intruchipat, oarecum, imaginea mamei sale. Astfel, chiar daca au ales sa renunte la legatura cu aceasta, va cauta, fara sa-si dea seama, o noua partenera care, in perceptia sa, prezinta aceleasi caracteristici ca ale mamei.

Barbatii mascheaza dezamagirea

..mai ales in cazul in care ei sunt cei parasiti, barbatii incearca sa mascheze dezamagirea si faptul ca “au pierdut”. Ce fac ei pentru a ascunde, de fapt, trairile pe care le au? Ies la bere cu baietii, incearca sa-si caute alinarea in bratele altor femei si apeleaza, de cele mai multe ori, la mirajul fericirii pe care il ofera cocktailurile alcoolice. Specialistii sunt de parere ca aceste obiceiuri pe care masculii le deprind cu precadere in urma unei despartiri, se instaleaza pe fondul nevoii de a nu ii lasa pe ceilalti sa creada ca ei sunt slabi, ca sufera si sub nicio forma nu ar putea recunoaste ca nu ei sunt cei care au dat papucii.

Adesea, ei nu se mai implica intr-o relatie de lunga durata, deoarece apare din nou teama de a nu fi dezamgati. Cei mai multi dintre ei aleg sa se axeze pe cautarea placerii carnale, astfel ca ei isi iau portia de satisfactie sexuala cu diverse femei cu care nu leaga mai mult decat simple aventuri, sau din sedintele de masaje erotice.

Conform unui studiu efectuat de celebra revista Men’s Health, barbatii au declarat ca, dupa o despartire, incearca sa para cat mai putin afectati. Explicatia psihologilor este una simpla: acesta este un comportament prin care ei incearca sa ascunda sentimentele de tristete pe care le resimt, cu adevarat.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu