Criteriul National

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor

Cum trec barbatii peste o despartire – mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor
septembrie 25
09:47 2018

Despartirile pot fi la fel de dureroase atat pentru femei cat si pentru barbati. Cu toate ca reprezentantii sexului tare par sa nu fie foarte afectati in urma unui astfel de eveniment, adesea se intampla ca in viata lor sa apara multe schimbari semnificative dupa ce trec printr-o dezamagire in amor. De fapt, din contra, in timp ce femeile plang si se consoleaza alaturi de prietenele lor, barbatii au moduri foarte ciudate de a-si “linge ranile”. Cum trec ei peste o despartire si care sunt mecanismele psihologice din spatele comportamentului lor, aflam din acest articol!

Adio, dar..te caut tot pe tine!

Unul dintre cele mai bizare lucruri pe care barbatii le fac dupa ce se despart de o partenera care, intr-un fel sau altul, si-a pus amprenta asupra cursului vietii lor, este sa o caute in viitoarele femei pe care le intalneste. Chiar daca stim cu totii scenariul clasic in care barbatul isi paraseste iubita doar pentru ca si-ar dori ceva nou sau pentru ca are nevoie de un plus de libertate, inconstient, deznodamantul este urmatorul: va ajunge sa formeze o noua relatie cu o femeie care seamana, fizic si poate nu doar atat, cu cea de care s-a despartit cu ceva timp in urma. Psihologii spun ca acest comportament se manifesta doar in cazul in care barbatul a considerat ca aceea femeie din viata sa a intruchipat, oarecum, imaginea mamei sale. Astfel, chiar daca au ales sa renunte la legatura cu aceasta, va cauta, fara sa-si dea seama, o noua partenera care, in perceptia sa, prezinta aceleasi caracteristici ca ale mamei.

Barbatii mascheaza dezamagirea

..mai ales in cazul in care ei sunt cei parasiti, barbatii incearca sa mascheze dezamagirea si faptul ca “au pierdut”. Ce fac ei pentru a ascunde, de fapt, trairile pe care le au? Ies la bere cu baietii, incearca sa-si caute alinarea in bratele altor femei si apeleaza, de cele mai multe ori, la mirajul fericirii pe care il ofera cocktailurile alcoolice. Specialistii sunt de parere ca aceste obiceiuri pe care masculii le deprind cu precadere in urma unei despartiri, se instaleaza pe fondul nevoii de a nu ii lasa pe ceilalti sa creada ca ei sunt slabi, ca sufera si sub nicio forma nu ar putea recunoaste ca nu ei sunt cei care au dat papucii.

Adesea, ei nu se mai implica intr-o relatie de lunga durata, deoarece apare din nou teama de a nu fi dezamgati. Cei mai multi dintre ei aleg sa se axeze pe cautarea placerii carnale, astfel ca ei isi iau portia de satisfactie sexuala cu diverse femei cu care nu leaga mai mult decat simple aventuri, sau din sedintele de masaje erotice.

Conform unui studiu efectuat de celebra revista Men’s Health, barbatii au declarat ca, dupa o despartire, incearca sa para cat mai putin afectati. Explicatia psihologilor este una simpla: acesta este un comportament prin care ei incearca sa ascunda sentimentele de tristete pe care le resimt, cu adevarat.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu