Criteriul National

Cum utilizam o pompa de apa submersibila ?

Cum utilizam o pompa de apa submersibila ?
decembrie 04
16:19 2018

Viata la tara este intotdeauna asociata cu utilizarea pompelor de apa. Daca ai nevoie sa drenezi apa dintr- un put sau dintr-un put in casa, daca ai nevoie sa uzi gradina, sa pompezi apa intr-o sau dintr-o piscina, dintr-un subsol inundat sau sa pompezi apa dintr-un lac deschis, pompa apa submersibila trebuie sa fie intotdeauna la indemana ta. In functie de conditii, se utilizeaza fie pompe de suprafata, fie submersibile.

Pompa de apa submersibila este utilizata pentru a furniza apa curata, fara impuritati din puturi adanci, precum si pentru pomparea apei murdare sau a apelor uzate. Astfel de pompe sunt operate intr-o stare scufundata in apa, capabile sa livreze apa la inaltimi mai mari si sa difere in proiectare, in functie de sarcinile pentru care sunt destinate sa fie executate. Pentru utilizare, exista mai multe tipuri de pompe submersibile.

Tipuri de pompe submersibile

pompa de apa submersibila

Pompele submersibile sunt impartite pe diferite categorii si tipuri, in functie de diferiti parametri. In mod conventional, toate pompele submersibile pot fi impartite in doua categorii: pompa apa submersibila pentru apa curata (fara impuritati) si pompa apa submersibila pentru apa murdara. Ele difera structural. Pompele traditionale proiectate pentru pomparea apei curate, sunt capabile sa opreasca resturile si contaminarile mai mari de 10 mm. In plus, componentele pompei se uzeaza repede si se defecteaza sub influenta distructiva a nisipului si a altor resturi. Pompele submersibile proiectate pentru pomparea apei murdare sau chiar a apelor uzate, pot fi impartite in doua tipuri: cu un tocator si fara un tocator. O pompa de scurgere conventionala, de exemplu, lasa ca nisipul sa treaca liber, precum si alte resturi mici, iar pompa fecala pentru ape reziduale este echipata cu un slefuitor special, care recicleaza impuritatile.

De asemenea, pompele de apa submersibile in functie de principiul de functionare, sunt cu vibratii , centrifugale , vortex si snec. Prin denumire, pompele submersibile sunt impartite in :

  • Pompe pentru put;
  • Pompe de drenaj;
  • Pompe fecale;
  • Pompe pentru acvarii, mini-fantani si alte dispozitive mici.

Cand esti in cautarea unei pompe submersibile potrivite, trebuie sa stii pentru ce anume ai nevoie  si ce doresti de la ea.

Pompe de apa submersibile pentru puturi

Alimentarea cu apa din put poate fi efectuata si de la suprafata, daca acolo este amplasata  pompa. Daca putul are o adancime mai mare, se utilizeaza pompe submersibile. Ele au o forma cilindrica alungita cu diametru mic, care permite ca pompa sa fie coborata in put cu un diametru de la 90 la 250 mm. Pompele pentru puturi au caracteristici diferite: adancimea de imersie, capul, puterea, performanta etc.

Astfel de pompe sunt denumite submersibile, deoarece acestea lucreaza in adancimi mari de pana la 50 m. Astfel de unitati sunt folosite pentru a asigura alimentarea cu apa a vasului de expansiune, pentru a furniza apa in bucatarie, la baie sau pentru udarea gradinii, a paturilor de flori, umplerea unei piscine, a unui rezervor, precum si pentru alte nevoi.

In mod tipic, pompele submersibile pentru puturi sunt unitati centrifugeOrificiul pentru admisia apei este in partea de jos. In interiorul carcasei exista un rotor, discuri cu palete indoite pentru miscarea rotii si un motor conectat la rotor prin intermediul unui arbore. Apa este aspirata in pompa prin forta centrifugala, care rezulta din rotirea rotorului. In mijloc se formeaza o presiune redusa, iar la periferie (mai aproape de peretii discurilor) presiunea creste. Sub actiunea diferentei de presiune, apa este pompata in afara centrului si apoi in sus pana la orificiul de evacuare care duce la conducte.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu