Criteriul National

Cum utilizam o pompa de apa submersibila ?

Cum utilizam o pompa de apa submersibila ?
decembrie 04
16:19 2018

Viata la tara este intotdeauna asociata cu utilizarea pompelor de apa. Daca ai nevoie sa drenezi apa dintr- un put sau dintr-un put in casa, daca ai nevoie sa uzi gradina, sa pompezi apa intr-o sau dintr-o piscina, dintr-un subsol inundat sau sa pompezi apa dintr-un lac deschis, pompa apa submersibila trebuie sa fie intotdeauna la indemana ta. In functie de conditii, se utilizeaza fie pompe de suprafata, fie submersibile.

Pompa de apa submersibila este utilizata pentru a furniza apa curata, fara impuritati din puturi adanci, precum si pentru pomparea apei murdare sau a apelor uzate. Astfel de pompe sunt operate intr-o stare scufundata in apa, capabile sa livreze apa la inaltimi mai mari si sa difere in proiectare, in functie de sarcinile pentru care sunt destinate sa fie executate. Pentru utilizare, exista mai multe tipuri de pompe submersibile.

Tipuri de pompe submersibile

pompa de apa submersibila

Pompele submersibile sunt impartite pe diferite categorii si tipuri, in functie de diferiti parametri. In mod conventional, toate pompele submersibile pot fi impartite in doua categorii: pompa apa submersibila pentru apa curata (fara impuritati) si pompa apa submersibila pentru apa murdara. Ele difera structural. Pompele traditionale proiectate pentru pomparea apei curate, sunt capabile sa opreasca resturile si contaminarile mai mari de 10 mm. In plus, componentele pompei se uzeaza repede si se defecteaza sub influenta distructiva a nisipului si a altor resturi. Pompele submersibile proiectate pentru pomparea apei murdare sau chiar a apelor uzate, pot fi impartite in doua tipuri: cu un tocator si fara un tocator. O pompa de scurgere conventionala, de exemplu, lasa ca nisipul sa treaca liber, precum si alte resturi mici, iar pompa fecala pentru ape reziduale este echipata cu un slefuitor special, care recicleaza impuritatile.

De asemenea, pompele de apa submersibile in functie de principiul de functionare, sunt cu vibratii , centrifugale , vortex si snec. Prin denumire, pompele submersibile sunt impartite in :

  • Pompe pentru put;
  • Pompe de drenaj;
  • Pompe fecale;
  • Pompe pentru acvarii, mini-fantani si alte dispozitive mici.

Cand esti in cautarea unei pompe submersibile potrivite, trebuie sa stii pentru ce anume ai nevoie  si ce doresti de la ea.

Pompe de apa submersibile pentru puturi

Alimentarea cu apa din put poate fi efectuata si de la suprafata, daca acolo este amplasata  pompa. Daca putul are o adancime mai mare, se utilizeaza pompe submersibile. Ele au o forma cilindrica alungita cu diametru mic, care permite ca pompa sa fie coborata in put cu un diametru de la 90 la 250 mm. Pompele pentru puturi au caracteristici diferite: adancimea de imersie, capul, puterea, performanta etc.

Astfel de pompe sunt denumite submersibile, deoarece acestea lucreaza in adancimi mari de pana la 50 m. Astfel de unitati sunt folosite pentru a asigura alimentarea cu apa a vasului de expansiune, pentru a furniza apa in bucatarie, la baie sau pentru udarea gradinii, a paturilor de flori, umplerea unei piscine, a unui rezervor, precum si pentru alte nevoi.

In mod tipic, pompele submersibile pentru puturi sunt unitati centrifugeOrificiul pentru admisia apei este in partea de jos. In interiorul carcasei exista un rotor, discuri cu palete indoite pentru miscarea rotii si un motor conectat la rotor prin intermediul unui arbore. Apa este aspirata in pompa prin forta centrifugala, care rezulta din rotirea rotorului. In mijloc se formeaza o presiune redusa, iar la periferie (mai aproape de peretii discurilor) presiunea creste. Sub actiunea diferentei de presiune, apa este pompata in afara centrului si apoi in sus pana la orificiul de evacuare care duce la conducte.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu