Criteriul National

Cum vrea FIFA să convingă federațiile de fotbal să susțină disputarea Campionatului Mondial din doi în doi ani – Fotbal

Cum vrea FIFA să convingă federațiile de fotbal să susțină disputarea Campionatului Mondial din doi în doi ani – Fotbal
decembrie 20
20:52 2021

FIFA a anunţat, luni, că va acorda fiecăreia dintre cele 211 federaţii naţionale suma de 16,8 milioane de euro în plus, timp de patru ani, pe baza calcului veniturilor din organizarea Cupei Mondiale o dată la doi ani, informează AFP.

FIFA a promis, luni, fiecăreia dintre cele 211 federaţii ale sale încă 19 milioane de dolari (16,8 milioane de euro) repartizaţi pe patru ani, dacă reuşeşte să dubleze frecvenţa Cupei Mondiale.

Organismul mondial ţine în aceste zile un „summit” cu uşile închise pentru a relansa reforma sa foarte controversată a calendarului internaţional după 2024 şi a aruncat în luptă argumente economice care nu fuseseră cuantificate anterior.

Un studiu al cabinetului Nielsen comandat de FIFA estimează veniturile suplimentare ale turneului la 3,9 miliarde de dolari, pe patru ani, în cazul în care Cupa Mondială s-ar organiza la doi ani, în loc de patru ani, cum este din 1930 la masculin şi 1991 la feminin.

Într-o proiecţie care presupune trecerea Cupei Mondiale masculine de la 32 la 48 de echipe din 2026, biletele, drepturile TV şi sponsorizările ar spori veniturile de la 6,2 miliarde de euro la 10 miliarde, potrivit acestui studiu, a cărui metodologie nu a fost dezvăluită.

Prin crearea unui nou „fond de solidaritate” de 3,1 miliarde de euro în primii patru ani de reformă, FIFA estimează aşadar că poate aloca fiecărei federaţii „aproximativ 16 milioane de dolari” (sau aproximativ 14 milioane de euro) în această perioadă, a asigurat forul mondial, luni.

Ar exista şi o creştere a actualului program de investiţii, denumit „FIFA Forward”, de la 6 la 9 milioane de dolari de federaţie pe acelaşi ciclu de patru ani, potrivit organizaţiei.

Până acum, un studiu comandat de UEFA a relevat că o Cupă Mondială bienală ar reduce veniturile federaţiilor europene cu aproximativ 2,5-3 miliarde de euro pe parcursul a patru ani.

Forumul Mondial al Ligilor, care reprezintă aproximativ patruzeci de campionate profesioniste, a estimat, la rândul său, că întrecerile interne ar putea pierde până la 7,5 miliarde de euro din venituri pe sezon, informează News.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul