Criteriul National

Cunoaște-te pe tine însuți!

Cunoaște-te pe tine însuți!
martie 28
08:47 2019

hama1

Motto ” Nazuinta lipsita de puterea de-mplinire naste inselaciune si amagire .” ( Saadi- poet persan )

Sa stii ce vrei si sa intelegi ce poti!

Voi incepe cu un exemplu adevarat, trait de mine. O tanara absolventa a INM a vrut sa ajunga judecator in Bucuresti. Avand medie mare la absolvire, a fost repartizata judecator in Bucuresti. Dorinta s-a materializat !
Eu am fost coleg cu dansa la Tribunal, la una din sectiile cu cele mai multe dosare-cauze de judecat. La un moment dat tanara mea colega, lucrand in echipa-complet cu alti doi judecatori, a pierdut ritmul si a constatat ca puterile sale n-o ajuta in conditiile date. A demisionat. Peste doi ani am aflat ca a fost reprimita in magistratura si a dorit sa lucreze intr-un judet, unde volumul de munca si ritmul este natural, omenesc, nu infernal ca in Capitala.
2
Ati priceput unde a fost greseala ?
Stia ce vrea, a facut eforturi in prima etapa pentru a ajunge unde si-a dorit, insa nu a inteles si ce poate in concret sa faca, intr-o situatie reala, previzibila ( stia din zilele de practica volumul si ritmul activitatii din Bucuresti).
Privindu-ne , constatam ca multe din nereusitele noastre au fost cauzate de ignorarea unuia dintre cei doi termeni : sa stii ce vrei si sa si intelegi ce poti. Numai concoranta intre dorinta si putinta aduce reusita.
Ne-am lasat calauziti de asa-zisa intamplare, dupa formula : ” Fie ce-o fi !” Asa ne duceam si la examene la care picam cu brio.
cunoaste-te-pe-tine-insuti
Noi, romanii, suntem maestri in a retine fragmente din esente. Stiu ce pot, dar nu vreau. Fac asa, ca zice mama. Esecul vine mai degraba sau mai tarziu , fiindca toate fortele interioare raman blocate. Nu-ti doresti cu adevarat. Atunci cand dorinta este raportata la putinta de a face , totul e-n ordine.
Multe dorinte si putine puteri de infaptuire, daca nu-ti intelegi limitele, nu te cunosti cu adevarat.
Cand cineva isi doreste intens ceva, trebuie imediat sa intelega , adica sa prevada , si posibilitatile concrete de a trece de la virtual la real. Altfel, dobandim doar calitate de visatori, traim in realitati virtuale, care nu tin de sete si de foame si nici locuinta nu asigura.
O viata frumoasa, adevarata, presupune sa stim ce vrem si sa intelegem , in timp real, ce si cat putem.

Sursa foto : Arcana ,AGEAC

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 28 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei