Criteriul National

Cunoașterea, fundamentul libertății noastre

Cunoașterea, fundamentul libertății noastre
aprilie 22
00:35 2020

Freedom-Zbor-de-Pasare-1024x640
Nu se mai indoieste nimeni ca vremea-i stapana mea si-a ta , altfel spus puterea politica ,statul, este stapanul nostru, fapt inteles pe deplin odata cu instaurarea Starii de urgenta, stare care poate fi prelungita din ratiuni superioare.
Aparent convinsi de realitatea in care vietuim, inca mai pretindem ca suntem oameni liberi, intr-o tara libera, fiindca socul emotional a fost si este asa de mare incat nu intelegem nimic din ceea ce ni se intampla.
Nici nu vom intelege, cata vreme renuntam atat de usor sa gandim cu mintea noastra si sa ascultam ce ne spune sufletul. ” Am cedat ” de buna voie gandirea proprie si vointa ” reprezentantilor” nostri, in special masmediei, televiziunile si internetul. Practic, refuzam sa cunoastem ce se afla dincolo de imagini si vorbe ” daruite” non-stop. CUNOASTEREA este fundamentul LIBERTATII noastre.
Libertatea noastra, restransa justificat ,sub aspect fizic ,in aceasta vreme a starii de urgenta , este insa grav afectata de asaltul nevazut asupra mintii, printr- un flux continuu de imagini si vorbe , asa incat mintea sa nu mai poata prelucra informatiile venite de la cele cinci simturi , si, pentru a nu se face de ras in fata opiniei publice , mintea noastra arata ca lucreaza , retinand ca „adevar propriu ” o imagine, o propozitie, pe care le scoate apoi in lume, spunand altora acest „adevar”, si, rostogolirea-i gata, primeste imediat titlul de -OPINIE PUBLICA-.. Cel care va indrazni sa nu tina seama de opinia publica, va fi izolat , considerat un om ciudat. Iata un exemplu la zi : in anumite judete s-a instituit obligativitatea purtarii pastii de protectie, la gura si nas, atunci cand intram in spatii publice , inclusiv in mijloacele de transport in comun. 99% dintre locuitori n-au putut face diferenta intre drumul public si spatiul public, asa ca poarta masca peste tot, inclusiv in autoturismul personal, de teama sa nu fie amendati. Este cea mai buna dovada ca lipsa CUNOASTERII – analfabetismul functional(nu citim , iar cand citim nu intelegem continutul cuvintelor) – este cauza restrangerii ” voluntare” a libertatii.
Nu mai intelegem nici rostul imbuibarii mintii cu asa zise stiri, fiindca am ramas blocati cu mintea pe imagini.
Libertatea noastra nu depinde numai de capacitatea de a gandi cu mintea noastra, depinde hotarator de modul cum gestionam EMOTIILE- simturile sufletului- care sunt cauzate de toate imaginile cu soc emotional, despre care suntem totusi avertizati ca produc socuri emotionale. Multi dintre noi mai cred ca suntem asaltati cu astfel de socuri emotionale , din iubire crestina, spre binele nostru.
Efectul adevarat este altul. Aceste socuri emotionale blocheaza legatura sufletului nostru cu mintea, ramanem asa multa vreme dupa vizionare si, „magicienii” au grija sa repete operatiune ca nu cumva sa trezesca mintea dupa „tratamentul” cu socuri emotionale . Este bine de stiut ca ceea ce simtim in mod natural, in lipsa socurilor emotionale provocate, este exact ceea ce avem nevoie. Numai mintea limpede si libera poate pune in act, semnalele transmise de suflet. Cum mintea este imbuibata cu tot felul de anunturi-numite stiri- fara legatura cu nevoile reale ale omului, aceasta va executa numai ceea ce primeste din exteriorul controlat de cei interesati.
Am incercat intr-o exprimare simpla sa arat cum am ajuns prizonierii propriei noastre minti , cu ignorarea completa a mesajelor sufletului.
Cu o astfel de viziunea aupra realitatii am fost surprinsi de virusul misterios si de Starea de urgenta.
Cheia depasirii tuturor greutatilor este linistirea mintii si detoxifierea sufletului prin Cunoastere. Numai asa vom intelege, atat necesitatea masurilor de urgenta dispuse, cat si nevoia de a ne descoperi vocatia- adica ceea ce stim si putem face cu bucurie-, de a ne pregati sufleteste si mental pentru transformarile ce stau sa vina, fiindca lumea va fi reasezata pe alte temelii dupa aceasta criza, care este in primul rand morala, provocata de virusul care a cuprins toate tarile.

Sursa foto: https://google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 22 Aprilie 2020 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul