Criteriul National

Cupa Cireșar la Tenis de Masă a persoanelor cu dizabilități

Cupa Cireșar la Tenis de Masă a persoanelor cu dizabilități
iunie 20
08:45 2019

2

A trăi înseamnă a alege. De aceea, în fiecare moment al vieţii noastre suntem confruntaţi cu dileme, viaţa fiind un joc în care suntem mereu obligaţi să apreciem cartea pe care vom miza. A ne plânge de diferenţele noastre
de potenţial înseamnă a nega o evidenţă. Viaţa este variată, este mai mult decât orice, iar piesa de teatru în care evoluăm ,la figurat ne distribuie rolurile diferit, în aşa fel încât fiecare dintre noi să poată avea un rol decisiv.
Starea de bine pe care o numim fericire nu este apanajul oamenilor bogaţi, frumoşi şi sănătoşi. Dreptul la viaţă, la şanse egale, principiul normalizării, promovate de toate organizaţiile
internaţionale şi adoptate apoi în constituţia fiecărei naţiuni, stipulează şi dreptul la o viaţă de o calitate superioară, de autorealizare personală.
Oamenii fericiţi sunt mai sociabili şi energici, mai dispuşi să facă acte de caritate, mai cooperanţi şi mai plăcuţi de cei din jur. Fericirea are numeroase efecte secundare pozitive, duce la experienţe bazate pe bucurie, mulţumire, iubire, mândrie şi, în acelaşi timp, ne oferă disponibilitatea de a ne îmbunătăţi anumite aspecte din viaţa noastră: nivelul de energie, sistemul imunitar, angajamentul faţă de muncă şi faţă de semenii noştri, starea de sănătate mentală şi fizică.
Când devenim mai fericiţi, creşte respectul de sine, încrederea în propria persoană iar beneficiul nu va fi numai al nostru ci şi al familiilor noastre, al comunităţii, al societăţii în general.
Atitudinea celor din jurul nostru contribuie la starea noastră de bine. „Oglinda socială”, în care ne reflectăm zilnic, ne arată felul în care suntem percepuţi de ceilalţi, ne hrăneşte starea de bine sau, dimpotrivă, ne împinge în prăpastia singurătăţii şi a suferinţei.

De aceea, pentru a evolua, toți cei implicați în Cupa Cireșar la Tenis de Masă a persoanelor cu dizabilități si-au adus aportul si, ca urmare a bunei coordonări și-au desemnat câștigătorii.
Asociația Județeană Constanța a Sportului pentru Persoanele cu Handicap a organizat pe 18 si 19 iulie, la centrul de zi ARKA, Cupa Ciresar la tenis de masă, competiție dedicată exclusiv sportivilor cu dizabiliăți.
La finalul a peste 75 de partide disputate in cele doua zile de concurs, laureații au fost urmatorii:
Turneul de simplu, disputat pe data de 18 iunie:
Locul I – Banciu George (Constanta) – jucător în scaun rulant
Locul II – Palabuiuc Raducu (Constanța)
Locul III – Severin Bogdan (Constanța)
Locul IV – Gembasanu Ion (Constanța) – jucator în scaun rulant.
Turneul de dublu, disputat pe data de 19 iunie:
Locul I – Gembasanu Ion & Banciu George (Constanța) – jucători in scaun rulant
Locul II – Toader Nicușor & Dascalu Anișoara (Constanta)
Locul III – Palabuiuc Raducu & Severin Bogdan (Constanta)
Locul IV – Gheorghe Marian (Constanta) & Smau Luminița (Mangalia) – jucatoare în scaun rulant.

1
„Țin sa mulțumesc în mod deosebit partenerilor noștri, cei care au făcut ca acest eveniment să fie posibil: Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, gazdei noastre – Centrul de zi ARKA și Asociației Sport Pentru Sănătate, partenerul nostru în organizarea evenimentelor sportive. Totodată, îi felicit pe toți sportivii paralimpici care au participat la această acțiune și le urez mult succes pe viitor. Eu îi asigur că îi așteaptă multe suprize în ceea ce privește calendarul competițional și că vom avea un an plin de sport și voie bună ”, ne-a declarat președintele Asociației Judeteane Constanța a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, domnul Ion Gembășanu.
4

Urmatorul turneu de tenis de masă, Cupa Verii este programat în zilele de 10 si 11 iulie. Dar până atunci, membrii AJCSPH sunt așteptați la Clubul Persoanelor cu Dizabilităti din Tomis 3, unde vor avea loc jocurile de societate: 20 iunie – rummy, 21 iunie – table, 24 iunie – sah.

Sursa foto : Andrei Radu-Dan,AJCSPH

Redactia platformei media independente Criteriul National mulțumește Asociației Județene Constanța a Sportului pentru Persoanele cu Handicap pentru acest comunicat de presă

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul