Criteriul National

Cupa Davis – Romania vs Slovacia la Club Idu Mamaia

Cupa Davis  –  Romania vs Slovacia la Club Idu Mamaia
iulie 14
19:47 2015

Eforturile depuse de organizatorii meciului dintre România și Slovacia, „subminate” de lipsa comunicării cu reprezentanții mass-media

Cu doi constănțeni în componență, căpitanul nejucător Andrei Pavel și eroul de la Wimbledon, Horia Tecău, echipa de Cupa Davis a României a fost primită cu brațele deschise pe Litoral, în vederea meciului cu reprezentativa Slovaciei, din turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Tricolorii s-au declarat încântați de condițiile oferite de baza sportivă Tenis Club Idu din stațiunea Mamaia, dar și de șansa de a petrece câteva zile la malul mării.

Organizatorii au făcut eforturi ca totul să se prezinte în condiții excelente, iar Pavel a declarat cu zâmbetul pe buze că nu se aștepta ca orgzanizarea să fie atât de bună.

Singura hibă o reprezintă comunicarea cu reprezentanții mass-media, care lipsește aproape cu desăvârșire. Chiar dacă membrii echipelor au ajuns la Mamaia duminică, programul evenimentului nu a fost comunicat nici până marți, iar ziariștii nu și-au primit încă acreditările.

Mai mult, conferința de presă a componenților reprezentativei României, programată inițial marți, la ora 11.00, a fost amânată pentru ora 16.30, motivându-se că Horia Tecău nu mai poate ajunge în timp util, fiind reținut la București, la Ambasada Canadei.

Schimbarea a fost comunicată mass-media cu mai puțin de două ore înainte evenimentului, chiar dacă decizia fusese luată încă de luni seara, iar un mesaj în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a președintei Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, semnatara unui parteneriat oficial cu Federația Română de Tenis.

Modificarea nu a fost anunțată nici pe site-ul federației, unde ultimul anunț cu privire la meciul de Cupa Davis dintre România și Slovacia datează din 8 iulie și se referă la componența celor două echipe.

 

FOTO Conferinta de presa 14 iulie 2015

cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 1 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 2 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 3 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 4 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 6 la club Idu Mamaia

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul