Criteriul National

Cupa Davis – Romania vs Slovacia la Club Idu Mamaia

Cupa Davis  –  Romania vs Slovacia la Club Idu Mamaia
iulie 14
19:47 2015

Eforturile depuse de organizatorii meciului dintre România și Slovacia, „subminate” de lipsa comunicării cu reprezentanții mass-media

Cu doi constănțeni în componență, căpitanul nejucător Andrei Pavel și eroul de la Wimbledon, Horia Tecău, echipa de Cupa Davis a României a fost primită cu brațele deschise pe Litoral, în vederea meciului cu reprezentativa Slovaciei, din turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane.

Tricolorii s-au declarat încântați de condițiile oferite de baza sportivă Tenis Club Idu din stațiunea Mamaia, dar și de șansa de a petrece câteva zile la malul mării.

Organizatorii au făcut eforturi ca totul să se prezinte în condiții excelente, iar Pavel a declarat cu zâmbetul pe buze că nu se aștepta ca orgzanizarea să fie atât de bună.

Singura hibă o reprezintă comunicarea cu reprezentanții mass-media, care lipsește aproape cu desăvârșire. Chiar dacă membrii echipelor au ajuns la Mamaia duminică, programul evenimentului nu a fost comunicat nici până marți, iar ziariștii nu și-au primit încă acreditările.

Mai mult, conferința de presă a componenților reprezentativei României, programată inițial marți, la ora 11.00, a fost amânată pentru ora 16.30, motivându-se că Horia Tecău nu mai poate ajunge în timp util, fiind reținut la București, la Ambasada Canadei.

Schimbarea a fost comunicată mass-media cu mai puțin de două ore înainte evenimentului, chiar dacă decizia fusese luată încă de luni seara, iar un mesaj în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a președintei Asociației Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, semnatara unui parteneriat oficial cu Federația Română de Tenis.

Modificarea nu a fost anunțată nici pe site-ul federației, unde ultimul anunț cu privire la meciul de Cupa Davis dintre România și Slovacia datează din 8 iulie și se referă la componența celor două echipe.

 

FOTO Conferinta de presa 14 iulie 2015

cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 1 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 2 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 3 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 4 la club Idu Mamaia cupa davis romania slovacia conferinta de presa marti 14 iulie 6 la club Idu Mamaia

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo