Criteriul National

Cupa Mos Craciun la Tenis de Masa a persoanelor cu handicap si-a stabilit castigatorii

Cupa Mos Craciun la Tenis de Masa a persoanelor cu handicap si-a stabilit castigatorii
decembrie 19
07:06 2019

Recunoscuta ca traditionala in judetul Constanta, organizata lunar de catre Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, competitia de tenis de masa pentru persoanele cu dizabilitati s-a disputat pe data de 16 decembrie si s-a numit Cupa Mos Craciun. Turneul dedicat exclusiv sportivilor cu handicap a fost gazduit de Centrul de zi ARKA (soseaua Industraila nr. 2) si a reunit luna aceasta 16 sportivi, care s-au intrecut atat la proba de simplu, cat si la cea dublu.

La finalul a peste 50 de partide disputate intr-o atmosfera de prietenie si fair – play, premiantii au fost urmatorii:

Turneul de simplu:

Locul I – Palabuiuc Raducu;

Locul II – Severin Bogdan;

Locul III – Dascalu Anisoara;

Locul IV – Toader Nicusor.

Turneul de dublu:

Locul I – Dascalu Anisoara & Toader Nicusor;

Locul II – Palabuiuc Raducu & Severin Bogdan;

Locul III – Gazdaru Marin & Gembasanu Ion – jucator in scaun rulant

Locul IV – Ene Mitica & Lambru George.

„Vreau sa multumesc in primul rand partenerilor care ne-au sustinut pe tot parcursul anului 2019, cei care au facut ca aceste evenimente sportive pentru persoanele cu handicap sa fie posibile: Primaria Constanta prin Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta, Directia Judeteana Pentru Sport si Tineret Constanta, gazda noastra – Centrul de zi ARKA si Asociatia Sport Pentru Sanatate, coechipierul nostru in organizarea evenimentelor sportive. In al doilea rand, vreau sa va felicit pe voi, cei care ati concurat astazi la competitia de tenis de masa si sa va asigur ca facem toate eforturile ca si in anul 2020 sa avem un calendar competitional plin de sport si voie buna”, au fost cuvintele presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, domnul Ion Gembasanu.

Cupa Mos Craciun la Tenis de Masa face parte dintr-o serie de evenimente sportive menite sa conduca la integrarea persoanelor cu dizabilitati in societate si la constientizarea faptului ca practicarea sportului are un rol benefic atat in mentinerea sanatatii fizice si psihice a fiecaruia dintre noi, cat si in dezvoltarea personala si in comunicarea dintre oameni.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul