Criteriul National

Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap

Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap
martie 16
08:33 2015

Asociatia Sport Pentru Sanatate, Asociatia Judeteana Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH) si Pure Jatomi Fitness Tomis, impreuna cu partenerii acestora au organizat pe 15 martie la Clubul Pure Jatomi Fitness Tomis – Tomis Mall, etajul 6 (municipiul Constanta, strada Stefan cel Mare, nr. 36) „Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap”, eveniment ajuns la cea de-a doua editie.

Asociatia Sport Pentru Sanatate este o organizatie non guvernamentala, non-profit, independenta, care sustine si promoveaza sportul, incurajeaza si faciliteaza practicarea acestuia, dezvoltand programe si evenimente sportive de interes general, pentru educarea motivationala pozitiva a oricarui individ, in sensul mentinerii, ameliorarii si imbunatatirii sanatatii fizice, psihice si spirituale a oamenilor.

Asociatia Judeteana Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH), membra a Comitetului National Paralimpic, promoveaza miscarea si sportul desfasurate de persoanele cu dizabilitati. “Viata trebuie sa continue oricum ar fi! Viata se vede atat de frumos si dintr-un scaun cu rotile, mai ales daca reusesti sa faci ceva; poti reusi prin sport. Sport in scaun inseamna si o buna indemanare a folosirii scaunului cu rotile, si mai ales o motivatie de a te considera un om normal”, este deviza domnului Ion Gembasanu, presedintele acesteia.

Pure Jatomi Fitness Tomis este cel mai select centru de fitness din Constanta si face parte dintr-o retea multinationala cu peste 50 de cluburi de fitness din Europa si Asia, 4 dintre acestea fiind in Romania. Prezent in Constanta de mai mult de 3 ani, clubul de bucura de peste 2000 de membri activi si ofera o gama variata de servicii si facilitati: antrenamente personale, aparate multifunctionale, cursuri de aerobic (Kangoo Jumps, Zumba Fitness, Pilates, Step Aerobic, Fitball etc), cycling, tenis de masa.

Evenimentul face parte din programul “Alege sa faci sport pentru sanatate!”, ce a debutat pe 7 aprilie 2013, de Ziua mondiala a sanatatii si a continuat cu zeci de actiuni sportive de masa. “Am demarat acest proiect din dorinta expresa de a convinge oamenii sa renunte la viata sedentara, sa aleaga miscarea, sa faca sport pentru sanatate, dar si pentru a sensibiliza si motiva opinia publica, institutiile de stat si sectorul privat, in virtutea unei implicari mai generoase intr-un domeniu destul de neglijat in ultima perioada, sportul de masa”, a precizat Radu-Dan Andrei, presedintele si membru fondator al Asociatiei Sport Pentru Sanatate.

„Cupa Sport Pentru Sanatate la tenis de masa a persoanelor cu handicap” s-a desfasurat pe trei grupe de concurs: Liga Invingatorilor – dedicata persoanelor cu dizabilitati in scaun rulant, Liga Luptatorilor – dedicata persoanelor cu handicap usor si moderat si Liga Tinerilor, formata din copii si tineri din plasamentele de pe langa D.G.A.S.P.C. Constanta.

“Continuand excelentele relatiile de parteneriat cu aceste institutii si ONG-uri inimoase, pentru aceasta editie m-am ghidat dupa un motto personal, ce are darul de a intruchipa dorinta si pasiunea acestor oameni cu handicap pentru sport: “Nu te uita ca am cazut. Mai bine ajuta-ma sa ma ridic!”, ce constituie credo-ul tuturor celor care se ingrijesc, formeaza, ajuta, promoveaza si fac tot posibilul ca actiunile asociatiei pe care o coordonez sa ia amploare de la an la an”, a precizat Ion Gembasanu, presedintele Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului Persoanelor cu Handicap (AJCSPH).

Evenimentul a fost sustinut de Tomis Mall, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ARKA, Orange Photography si Asociatia Civicum Voluntaris.

“O zi de neuitat , unde sportul si buna dispozitie si-au dat mana!”, a sintetizat Mihaela Carutasu, presedintele Asociatiei Civicum Voluntaris, care a mobilizat voluntarii constanteni la acest eveniment. O fraza scurta care descrie cel mai bine cele 6 ore de competitii sportive, in urma carora castigatori am fost cu totii: participanti, organizatori, parteneri, voluntari, spectatorii sustinatori ai celor ca au ales sa faca sport pentru sanatate.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo