Criteriul National

Cuptoare gastronomice de patiserie actuale, pentru produse senzaționale

Cuptoare gastronomice de patiserie actuale, pentru produse senzaționale
octombrie 27
18:01 2020

În brutării, cafenelesau laboratoare specializate, un cuptor patiserie servește ca instrument principal pentru producția unor produse din făină, cu gust dulce ori sărat.

Un cuptor specializat de ultima generație poate face diferența într-o patiserie pentru a  maximiza profitul

Acest echipament HoReCa este anume conceput pentru ca patiserii să obțină un gust excelent și o consistență uniformă a preparatelor pe care le realizează, cu o crustă maro-aurie și niște arome extrem de apetisante.

Foarte ergonomice, cuptoarele de patiserie actuale sunt anume proiectate de către fabricanții specializați în astfel de utilaje profesionale HoReCa, pentru a economisi spațiul din încăperea de lucru.

Astfel, cuptoarele de patiserie nu ocupă mult loc, au de regulă mai multe etaje și sunt perfecte pentru a coace în interiorul lor pateuri, plăcinte, brioșe, cornulețe și multe alte bunătăți atractive pentru micul dejun sau pentru o gustare rapidă, luată în cursul zilei.

Cuptoarele pentru coacerea produselor de patiserie sunt disponibile în zeci de variante, așa încât nu este chiar foarte ușor ca antreprenor să te decizi, ce model anume merită să comanzi pentru a-ți crește productivitatea și calitatea produselor pe care le prepari și comercializezi.

Din fericire există anumite tipuri de cuptoare de patiserie de bază. După ce te decizi la care dintre acestea să te oprești, alegerea variantei potrivite pentru unitatea ta de alimentație publică devine o simplă joacă de copii.

Cuptoarele de patiserie cu convecție

Acest tip de cuptoare sunt special proiectate pentru coacerea produselor de patiserie și cofetărie.

Principiul funcționării lor este unul relativ simplu: cu ajutorul unor rezistențe electrice de natură termică (încălzitoare), temperatura din camera de coacere urcă până la un nivel setat în prealabil de către patiser, în timp ce niște ventilatoare, ce fac partea intrinsecă din echipamentul profesional amintit, distribuie uniform fluxurile de aer cald în camera de coacere.

Cu ajutorul acestor componente importante ale cuptorului cu convecție, se poate realiza în interior o temperatură uniformă. Acest lucru face ca preparatele de patiserie din tăvi să fie la final perfect gătite, conform cerințelor din rețetele de preparare specifice.

Cuptoarele de patiserie gen vatră au particularitatea că sursele de încălzire (flăcări, rezistențe electrice, după caz) sunt plasate în partea de jos a echipamentelor gastronomice amintite, așa încât efectul coacerii este aidoma cu acela tradițional în cuptoarele foarte vechi, ce funcționau cu lemne.

Cele mai moderne cuptoare de patiserie sunt cele electrice, inteligente, care sunt echipate cu umidificatoare pe bază de abur și regulatoare de căldură performante ce se pot seta digital. Echipamentele de gătit de acest tip sunt destinate coacerii  numeroaselor tipuri de produse de panificație și patiserie, la cele mai înalte standarde calitative.

Ce caracteristici sunt importante când se ia decizia de achiziție a unui cuptor de patiserie?

În general, patiserii cu experiență recomandă să se acorde atenție maximă următoarelor aspecte, atunci când se alege un cuptor specializat:

– care sunt dimensiunile cuptorului de patiserie;

– ce metodă de aburire utilizează;

– tipul de combustibil cu care se alimentează (gaz, electricitate, mixt);

– prezența opțiunilor care facilitează munca în laboratorul de patiserie sau bucătăria profesională, de exemplu, funcția de autocurățare;

– modul de setare al parametrilor de coacere;

– cantitatea maximă de produse coapte la un moment dat;

– puterea efectivă a cuptorului de patiserie;

– materialele principale de realizare a carcasei exterioare a cuptorului de patiserie (cele mai bune sunt: oțelul inoxidabil și sticla ignifugă).

Cel mai frecvent echipament profesional pentru patiseri este cuptorul pe gaz sau cuptorul electric. (Cuptoarele tradiționale pe lemne le întâlnim mai degrabă în pizzerii).

Prima variantă, cuptorul de patiserie pe gaz, este aparent mai convenabilă și destul de economică din punct de vedere al resurselor energetice ce se consumă.

În schimb, cuptorul electric, deși pare inițial mai puțin eficient din pricina consumului de curent electric, are avantajul că se găsește actualmente într-o varietate mai mare de modele, producătorii realizând echipamente de acest gen tot mai performante din punct de vedere al funcțiilor pe care le înglobează.

Un cuptor electric modern, smart, ușurează extrem de mult activitatea patiserilor, permite obținerea unei productivități sporite și, per ansamblu, este un element de bază în optimizarea afacerii HoReCa.

Dacă vrei să comanzi un cuptor patiserie de ultimă generație la un preț convenabil, apelează la TC Romania Crown Cool. Aici vei găsi în mod sigur un model care să se potrivească perfect în unitatea ta!

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul