Criteriul National

CURAJ!Parlamentul din Ucraina a adoptat legea ce consideră „ocupaţie rusă” războiul din est

CURAJ!Parlamentul din Ucraina a adoptat legea ce consideră „ocupaţie rusă” războiul din est
ianuarie 19
10:24 2018

646x404

Parlamentul ucrainean a votat încã din data de joi 18 Ianuarie o lege care califică drept „ocupaţie temporară rusă ” conflictul armat care afectează de patru ani estul ţării.Aceastã luare de pozitii a provocat indignarea separatiştilor ruşi şi proteste la Mosova, unde MAE rus a acuzat Kievul că se pregăteşte pentru „un nou război”, relatează agentia AFP.

Legea a fost aprobată de cãtre 280 de deputaţi ucraineni,care denunţă o „agresiune armată rusă” şi califică „teritorii temporar ocupate” republicile populare autoproclamate Doneţk (DNR) şi Lugansk (LNR) în estul Ucrainei.

Acest proiect de lege a fost votat la mai puţin de o lună după decizia Washingtonului de a autoriza livrarea de arme letale Ucrainei.Mai mult decât atât,în sprijinul celor afirmate, textul prevede ca armata ucraineană să preia de acum conducerea operaţiunilor în zona de conflict, care era până în prezent destinată serviciilor de securitate.

Auroritãtile de la Kiev,dar şi occidentalii acuză Rusia că îi susţine militar pe rebelii proruşi din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte cu vehemenţă.

„Vom continua să deschidem calea pentru reintegrarea teritoriilor ucrainene ocupate”, a fost mesajul scris pe Twitter de cãtre preşedintele ucrainean Petro Poroşenko după adoptarea legii.

Reactii diferite vis a vis de acest proiect de lege

La rândul lor, rebelii ucraineni şi Rusia au criticat cu fermitate textul adoptat.

De exemplu,această lege are rolul de a ” contrazice toate acordurile de la Minsk (…) şi va permite să se lase mână liberă clicii militare ucrainene”, a declarat presei liderul DNR, Alexandr Zaharcenko.

Lawmakers attend a parliament session in Kiev

„Parlamentul ucrainean (…) a pus practic capăt acordurilor de la Minsk votând această lege greşită”, a afirmat, la rândul său, Konstantin Kossatcev, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus.

Cu adoptarea acestei legi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko „se dotează cu puteri nelimitate apropiate de cele ale unui dictator pentru a reprima orice acţiune de contestare”, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Afacerilor de Externe rus.

„Nu se poate numi aceasta altfel decât pregătiri pentru un nou război”, se mai arată în comunicatul MAE rus, care avertizează împotriva unei ‘escaladări periculoase’ a situaţiei din Ucraina şi a „consecinţelor imprevizibile pentru pacea şi securitatea în lume”.

„Kievul îngroapă astfel acordurile de la Minsk şi toate mecanismele disponibile pentru căutare de soluţii reciproc acceptabile în vederea soluţionării crizei ucrainene” au acuzat voci din diplomaţia rusă.

Demn de reamintit sunt acordurile semnate la Minsk în luna februarie a anului 2015 cu medierea Rusiei, Franţei şi Germaniei.Acestea au condus la o scădere a intensităţii luptelor, dar fără progrese spre o soluţionare politică a conflictului.

De asemenea,lucru cunoscut de cãtre tot mapamondul se le leagã de conflictul izbucnit după destituirea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici în urma unei mişcări de protest proeuropene la Kiev,ca rezultat şi după anexarea de către Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea soldatã cu peste 10.000 de morţi.

Nu mai e niciun secret în a afurma cã nenumãratele armistiţii anunţate în mod constant sunt încălcate aproape întotdeauna, iar cele două părţi contribuie reciproc la escaladarea tensiunilor cât si experimentarea stãrii de rãzboi existente.

Sursa foto: http://google.com

Sinteza acestui material a fost oferitã de cãtre Prof Dr.Daniel Mihai,redactor sef al ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro