Criteriul National

Curatam Ograda Noastra! – actiune ecologica

octombrie 17
18:29 2015

 

 

Stimate doamne, stimati domni,
355
Indemnul administratiei de a participa cu totii la curatenia orasului este cat se poate de convingator! De aceea, trebuie sa punem cu totii umarul pentru a salva orasul.
Daca bugetul de 155 mil de euro se duce pe apa sambetei, de ce sa nu venin noi duminica sa punem osul la treaba ca de aceea avem primar sa ne amendeze daca nu suntem ascultati…Bineinteles ca intentia este si una de a satiriza organizarea rusinoasa a primariei, care ne cere noua, cetatenilor, sa iesim la curatenie, cand noua de fapt, in fata casei, ne-ar trebui poate o barca decat o matura.
Daca putinele locuri fara gropi sunt in zona istorica, atunci sa mergem acolo pentru a face treaba si a semnala faptul ca este nevoie de mobilizare colectiva.

Nu putem sta deoparte in acesta campanie , dar langa spatiul ce-l vom curata ce se afla oare? Ruinele care plang nu sunt cumva tot ale noastre? Nu reprezinta cumva identitatea noastra locala si culturala? Nu sunt cumva obiecte de arhitectura de interes public? Sa venim cu matura la ele, nu este ca si cum ar veni pompierul cu o seringa de apa cand ne arde casa? Ce este de facut oare?

Urmeaza sa dezbatem la reuninea de duminica 18.oct ora 16 – Piata Ovidiu

Traseul este unul flexibil, dar de principiu vom mautura si vom da cu mopul in fata statuii unde superbele lucrarie seccesion Adolf Linz au fost demolate fara sa fi fost prevazut vreun plan de reconstructie (vezi noua cladire de sticla) apoi mergem la Sinagoga Mare, trecem pe langa Casa Damian construita de nemti si restaurata de norvegieni, poposim putin la Mozaicul Roman, coboram pe strada Nicolae Titulescu incarcata de superbe exemple Neo-romanesti, Art Nouveau si Eclectism, ajungem la Casa cu Lei si Palatul Navigatiei si ne oprim la Cazinou.

Echipamentul recomandat: haine de terfeleala + vesta reflectorizanta (are toata lumea cel putin una in dotare langa trusa medicala a autoturismului). Alte instrumente pentru curatenie: stropitoare, matura, galeti, mop, carpe, etc.

Pentru o mai buna motivare a voluntarilor, vor fi montate panouri cu imaginea monumentelor din perioada in care ele erau intretinute
Curatam Ograda Noastra

 

Cine doreste de asemenea a aduce si alte materiale (fotografi, carti) pentru dezbaterile in legatura cu situatia ,,curatata”, sunt bine-venite.

Cele bune,
Arhitect Andrei Chivu
0729 469 848
Redactia ziarului Criteriul National saluta acest demers si promite ca va lua paret la aceasta actiune ecologica!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul