Criteriul National

Curatam Ograda Noastra! – actiune ecologica

octombrie 17
18:29 2015

 

 

Stimate doamne, stimati domni,
355
Indemnul administratiei de a participa cu totii la curatenia orasului este cat se poate de convingator! De aceea, trebuie sa punem cu totii umarul pentru a salva orasul.
Daca bugetul de 155 mil de euro se duce pe apa sambetei, de ce sa nu venin noi duminica sa punem osul la treaba ca de aceea avem primar sa ne amendeze daca nu suntem ascultati…Bineinteles ca intentia este si una de a satiriza organizarea rusinoasa a primariei, care ne cere noua, cetatenilor, sa iesim la curatenie, cand noua de fapt, in fata casei, ne-ar trebui poate o barca decat o matura.
Daca putinele locuri fara gropi sunt in zona istorica, atunci sa mergem acolo pentru a face treaba si a semnala faptul ca este nevoie de mobilizare colectiva.

Nu putem sta deoparte in acesta campanie , dar langa spatiul ce-l vom curata ce se afla oare? Ruinele care plang nu sunt cumva tot ale noastre? Nu reprezinta cumva identitatea noastra locala si culturala? Nu sunt cumva obiecte de arhitectura de interes public? Sa venim cu matura la ele, nu este ca si cum ar veni pompierul cu o seringa de apa cand ne arde casa? Ce este de facut oare?

Urmeaza sa dezbatem la reuninea de duminica 18.oct ora 16 – Piata Ovidiu

Traseul este unul flexibil, dar de principiu vom mautura si vom da cu mopul in fata statuii unde superbele lucrarie seccesion Adolf Linz au fost demolate fara sa fi fost prevazut vreun plan de reconstructie (vezi noua cladire de sticla) apoi mergem la Sinagoga Mare, trecem pe langa Casa Damian construita de nemti si restaurata de norvegieni, poposim putin la Mozaicul Roman, coboram pe strada Nicolae Titulescu incarcata de superbe exemple Neo-romanesti, Art Nouveau si Eclectism, ajungem la Casa cu Lei si Palatul Navigatiei si ne oprim la Cazinou.

Echipamentul recomandat: haine de terfeleala + vesta reflectorizanta (are toata lumea cel putin una in dotare langa trusa medicala a autoturismului). Alte instrumente pentru curatenie: stropitoare, matura, galeti, mop, carpe, etc.

Pentru o mai buna motivare a voluntarilor, vor fi montate panouri cu imaginea monumentelor din perioada in care ele erau intretinute
Curatam Ograda Noastra

 

Cine doreste de asemenea a aduce si alte materiale (fotografi, carti) pentru dezbaterile in legatura cu situatia ,,curatata”, sunt bine-venite.

Cele bune,
Arhitect Andrei Chivu
0729 469 848
Redactia ziarului Criteriul National saluta acest demers si promite ca va lua paret la aceasta actiune ecologica!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro