Criteriul National

Curatam Ograda Noastra! – actiune ecologica

octombrie 17
18:29 2015

 

 

Stimate doamne, stimati domni,
355
Indemnul administratiei de a participa cu totii la curatenia orasului este cat se poate de convingator! De aceea, trebuie sa punem cu totii umarul pentru a salva orasul.
Daca bugetul de 155 mil de euro se duce pe apa sambetei, de ce sa nu venin noi duminica sa punem osul la treaba ca de aceea avem primar sa ne amendeze daca nu suntem ascultati…Bineinteles ca intentia este si una de a satiriza organizarea rusinoasa a primariei, care ne cere noua, cetatenilor, sa iesim la curatenie, cand noua de fapt, in fata casei, ne-ar trebui poate o barca decat o matura.
Daca putinele locuri fara gropi sunt in zona istorica, atunci sa mergem acolo pentru a face treaba si a semnala faptul ca este nevoie de mobilizare colectiva.

Nu putem sta deoparte in acesta campanie , dar langa spatiul ce-l vom curata ce se afla oare? Ruinele care plang nu sunt cumva tot ale noastre? Nu reprezinta cumva identitatea noastra locala si culturala? Nu sunt cumva obiecte de arhitectura de interes public? Sa venim cu matura la ele, nu este ca si cum ar veni pompierul cu o seringa de apa cand ne arde casa? Ce este de facut oare?

Urmeaza sa dezbatem la reuninea de duminica 18.oct ora 16 – Piata Ovidiu

Traseul este unul flexibil, dar de principiu vom mautura si vom da cu mopul in fata statuii unde superbele lucrarie seccesion Adolf Linz au fost demolate fara sa fi fost prevazut vreun plan de reconstructie (vezi noua cladire de sticla) apoi mergem la Sinagoga Mare, trecem pe langa Casa Damian construita de nemti si restaurata de norvegieni, poposim putin la Mozaicul Roman, coboram pe strada Nicolae Titulescu incarcata de superbe exemple Neo-romanesti, Art Nouveau si Eclectism, ajungem la Casa cu Lei si Palatul Navigatiei si ne oprim la Cazinou.

Echipamentul recomandat: haine de terfeleala + vesta reflectorizanta (are toata lumea cel putin una in dotare langa trusa medicala a autoturismului). Alte instrumente pentru curatenie: stropitoare, matura, galeti, mop, carpe, etc.

Pentru o mai buna motivare a voluntarilor, vor fi montate panouri cu imaginea monumentelor din perioada in care ele erau intretinute
Curatam Ograda Noastra

 

Cine doreste de asemenea a aduce si alte materiale (fotografi, carti) pentru dezbaterile in legatura cu situatia ,,curatata”, sunt bine-venite.

Cele bune,
Arhitect Andrei Chivu
0729 469 848
Redactia ziarului Criteriul National saluta acest demers si promite ca va lua paret la aceasta actiune ecologica!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo