Criteriul National

Curatenia de primavara

aprilie 06
07:51 2017

Apucandu-ma de curatenia de primavara si implicit de sortarea hainelor si a incaltamintii in functie de sezon, am realizat ca si anul acesta am numeroase obiecte vestimentare si perechi de incaltaminte pe care iarasi le-am pus la pastrare mergand pe ideea ca vor fi purtate la un moment dat. Nu stiu daca fiecare femeie face acest lucru dar pot sa jur ca cel putin jumatate dintre ele cu siguranta pastreaza lucruri si obiecte care pur si simplu raman undeva la pastrare intr-o cutie, intr-un dulap, uitate de toti fara a fi atinse macar o data.

pantofi copii

Ceea ce ma face sa pastrez toate aceste lucruri este posibil sa aiba destul de mult a face si cu faptul ca in general aleg sa optez pentru lucruri destul de scumpe punand foarte mult prêt pe calitate. De exemplu, cand este vorba de incaltaminte cum ar fi pantofi copii mereu aleg sa cumpar doar articole din piele, deoarece sunt mult mai bune si tin destul de mult comparativ cu cele confectionate din piele ecologica sau alte materiale. Si in caz de zgaraieturi imediat poti merge cu ele la cizmar si ti le va face ca noi. Obisnuiesc sa arunc din ele, periodic chiar donez destul de multe haine si incaltaminte celor nevoiasi, insa mereu cand fac trecerea de la un sezon la altul descopar cu stupoare ca am pastrat totusi diverse produse pe care le pastrasem si inainte si iarasi nu au fost folosite de nimeni.

Daca gandim logic mereu vom avea un numar mare de articole de tot felul deoarece mereu vom cumpara cate ceva nou care ne face cu ochiul. Si cand vine vorba de incaltaminte copii din piele acelasi lucru este valabil. Mereu vom cumpara cat mai multe perechi si asta prin prisma faptului ca cei mici ies foarte repede din incaltaminte. Fiind in continua crestere nici nu apuca sa uzeze foarte mult incaltamintea sau sa se plictiseasca de ea cum se intampla in cazul nostru, al adultilor, in special al femeilor. De aceea, de multe ori am putea merge pe ideea ca nu ar trebui irositi prea multi bani pe incaltamintea pe care nu vor apuca sa o poarte foarte mult, insa, este de preferabil si recomandat sa optam pentru incaltaminte din piele pentru ca le este foarte utila picioarelor care sunt inca in proces de formare, mai ales cand este vorba de copii foarte mici la varsta. Si apoi, mai mergem si pe ideea ca le pastram in cazul unui alt copil sau pentru a le da unui nepotel sau copilului unei prietene si astfel trec anii iar in debara vom avea un numar mare de perechi de incaltaminte puse la pastrare…  iarasi. Si acest lucru este valabil si in cazul obiectelor vestimentare care trec prin aceeasi situatie. De data aceasta m-am hotarat si voi dona din ce in ce mai multe si voi pastra doar cate ceva din ceea ce consider ca vom necesita sezonul urmator si de data aceasta chiar le vom purta… sper.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro