Criteriul National

Curiozitati despre anvelopele de zapada

Curiozitati despre anvelopele de zapada
ianuarie 23
17:06 2018

Informatii referitoare la anvelopele de iarna cu siguranta cunoaste toata lumea.

Cauciucul, probabil nu toata lumea cunoaste, este natural de culoare albă. Cu toate acestea, cei care il produc adaugă negru de fum la anvelope pentru a crește rezistența și durabilitatea. Această adăugire face anvelopele negre.

Cea mai mare anvelopă din lume cântărește 5.4 tone și are o înălțime de 24 de metri. În prezent se află în Allen Park, Michigan de-a lungul I-94.    În fiecare an, mai mult de 250 de milioane de anvelope sunt aruncate.
La începutul anilor 1960, Goodyear a experimentat anvelopele care au fost iluminate din interior prin becuri incandescente.
Cele mai multe mașini noi nu vin cu o anvelopă de rezervă, deoarece producătorii doresc ca mașina să fie mai ușoară pentru a le ajuta să răspundă emisiilor.

Anvelopele de iarnă au un conținut mai mare de cauciuc natural care le conferă o structură mai moale. Interacțiunea dintre compusul de cauciuc și drum se schimbă odată cu creșterea temperaturii. Acest lucru afectează aderența anvelopei. Anvelopele de vara se intaresc sub +7 grade C in timp ce compusul special dezvoltat al anvelopelor de iarna garanteaza flexibilitate chiar si sub +7 grade Celsius.

Numele lor sugerează că sunt anvelope de zăpadă , în timp ce ele sunt, de fapt, anvelope pentru temperatură scăzută, capabile să funcționeze optim pe ploaie, pe gheață, pe zăpadă și pe drumuri uscate, dar reci. Compusul lor mai moale le face mai ușor să prindă drumuri la temperaturi mai scăzute decât anvelopele de vară și toate sezonurile care sunt fabricate dintr-un compus mai greu.

„Ghimpii” lor mici înțeapă în zăpadă, gheață și nămol, dispersând apă într-un ritm rapid și asigurând o rupere mai bună și o mai bună tracțiune. Între timp, canelurile mai profunde ale benzii de rulare adună și țin zăpadă, pentru a ajuta cu prindere pe zăpada împachetată și pentru a ajuta anvelopele să disperseze apa pentru a reduce riscul de acvaplanare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Zona IT

Zona IT

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro