Criteriul National

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă
iunie 15
14:28 2017

Cursul leu-euro se situa în jurul valorii de 4,5879 lei/euro pe piața interbancară la ora 12,30, iar economiștii cred că BNR nu a intervenit până în acest moment, conform Agerpres.

leu cadere

Joi, la ora 12 moneda euro se tranzacţiona pe piaţa interbancară la nivelul de 4,5839 – 4,5860 lei. Pe parcursul zilei, moneda europeană a fost cotată şi la un maxim de 4,59 lei, potrivit unor surse bancare consultate de ziarul Criteriul Național.

Potrivit acestora, volumele tranzacționate pe piața interbancară sunt mai mari decât cele dintr-o zi obișnuită. De asemenea, aceștia au precizat că și în trecut, atunci când deprecierea avea la bază mai mult factori interni, Banca Centrală lăsa cursul liber.Cel mai înalt vârf atins pe piața interbancară s-a situat la ora 11:08, la un curs de 4,5921 lei/euro.

Ieri, euro era cotat de Banca Naţională a României la 4,5667 lei/euro, iar astăzi BNR a publicat o cotaţie de 4,5872 lei/euro. De asemenea, volumele de tranzacţionare au fost notabile, însemnate, dar de aşteptat pentru contextul actual, potrivit surselor.

Leul nu a mai fost atât de slab din august 2012, după ce suspendarea preşedintelui de atunci  Traian Băsescu a declanşat o criză.  Cotaţia leului a fost influenţată de declaraţiile de aseară ale premierului Sorin Grindeanu şi ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, dar şi de comentariile din această dimineaţă. La această oră, însă, piaţa s-a mai liniştit însă fluctuaţiile vor mai dura o perioadă. „Depinde foarte mult cum se împarte tabăra PSD”, ne-au mai spus sursele, care nu consideră că BNR a intervenit în piaţă.

Este cea mai slabă monedă națională din luna august 2012, chiar dacă pierderea este de numai aproximativ jumătate de procent față de valorile din ultima lună.

Sursa foto www.shutterstock.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumeşte reprezentanților BVB şi BNR pentru aceste informații

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo