Criteriul National

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă
iunie 15
14:28 2017

Cursul leu-euro se situa în jurul valorii de 4,5879 lei/euro pe piața interbancară la ora 12,30, iar economiștii cred că BNR nu a intervenit până în acest moment, conform Agerpres.

leu cadere

Joi, la ora 12 moneda euro se tranzacţiona pe piaţa interbancară la nivelul de 4,5839 – 4,5860 lei. Pe parcursul zilei, moneda europeană a fost cotată şi la un maxim de 4,59 lei, potrivit unor surse bancare consultate de ziarul Criteriul Național.

Potrivit acestora, volumele tranzacționate pe piața interbancară sunt mai mari decât cele dintr-o zi obișnuită. De asemenea, aceștia au precizat că și în trecut, atunci când deprecierea avea la bază mai mult factori interni, Banca Centrală lăsa cursul liber.Cel mai înalt vârf atins pe piața interbancară s-a situat la ora 11:08, la un curs de 4,5921 lei/euro.

Ieri, euro era cotat de Banca Naţională a României la 4,5667 lei/euro, iar astăzi BNR a publicat o cotaţie de 4,5872 lei/euro. De asemenea, volumele de tranzacţionare au fost notabile, însemnate, dar de aşteptat pentru contextul actual, potrivit surselor.

Leul nu a mai fost atât de slab din august 2012, după ce suspendarea preşedintelui de atunci  Traian Băsescu a declanşat o criză.  Cotaţia leului a fost influenţată de declaraţiile de aseară ale premierului Sorin Grindeanu şi ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, dar şi de comentariile din această dimineaţă. La această oră, însă, piaţa s-a mai liniştit însă fluctuaţiile vor mai dura o perioadă. „Depinde foarte mult cum se împarte tabăra PSD”, ne-au mai spus sursele, care nu consideră că BNR a intervenit în piaţă.

Este cea mai slabă monedă națională din luna august 2012, chiar dacă pierderea este de numai aproximativ jumătate de procent față de valorile din ultima lună.

Sursa foto www.shutterstock.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumeşte reprezentanților BVB şi BNR pentru aceste informații

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo