Criteriul National

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă

Cursul leului a fost afectat de către criza politică autohtonă
iunie 15
14:28 2017

Cursul leu-euro se situa în jurul valorii de 4,5879 lei/euro pe piața interbancară la ora 12,30, iar economiștii cred că BNR nu a intervenit până în acest moment, conform Agerpres.

leu cadere

Joi, la ora 12 moneda euro se tranzacţiona pe piaţa interbancară la nivelul de 4,5839 – 4,5860 lei. Pe parcursul zilei, moneda europeană a fost cotată şi la un maxim de 4,59 lei, potrivit unor surse bancare consultate de ziarul Criteriul Național.

Potrivit acestora, volumele tranzacționate pe piața interbancară sunt mai mari decât cele dintr-o zi obișnuită. De asemenea, aceștia au precizat că și în trecut, atunci când deprecierea avea la bază mai mult factori interni, Banca Centrală lăsa cursul liber.Cel mai înalt vârf atins pe piața interbancară s-a situat la ora 11:08, la un curs de 4,5921 lei/euro.

Ieri, euro era cotat de Banca Naţională a României la 4,5667 lei/euro, iar astăzi BNR a publicat o cotaţie de 4,5872 lei/euro. De asemenea, volumele de tranzacţionare au fost notabile, însemnate, dar de aşteptat pentru contextul actual, potrivit surselor.

Leul nu a mai fost atât de slab din august 2012, după ce suspendarea preşedintelui de atunci  Traian Băsescu a declanşat o criză.  Cotaţia leului a fost influenţată de declaraţiile de aseară ale premierului Sorin Grindeanu şi ale preşedintelui PSD Liviu Dragnea, dar şi de comentariile din această dimineaţă. La această oră, însă, piaţa s-a mai liniştit însă fluctuaţiile vor mai dura o perioadă. „Depinde foarte mult cum se împarte tabăra PSD”, ne-au mai spus sursele, care nu consideră că BNR a intervenit în piaţă.

Este cea mai slabă monedă națională din luna august 2012, chiar dacă pierderea este de numai aproximativ jumătate de procent față de valorile din ultima lună.

Sursa foto www.shutterstock.com

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumeşte reprezentanților BVB şi BNR pentru aceste informații

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro