Criteriul National

Cursuri de măiestrie interpretativă pianistică oferite de către profesorul Octavian Renea, la Colegiul Național de Arte din Constanța

Cursuri de măiestrie interpretativă pianistică oferite de către profesorul Octavian Renea, la Colegiul Național de Arte din Constanța
februarie 12
19:53 2018

Octavian

În perioada 13-17 februarie, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa va găzdui Cursul de măiestrie interpretativă pianistică organizat de Catedra de pian a acestei prestigioase forme de învățământ din Dobrogea. Cursurile vor fi susţinute de către domnul profesor Octavian Renea din Munchen, Germania. Domnia sa este un fost absolvent al prestigiosului colegiul constănțean, la secţia de pian principal. De aceste cursuri vor beneficia toți cei interesați să învețe și să se perfecționeze în arta interpretării, iar tocmai această șansă de a evolua și de a lua lecții de la tînărul profesor Octavian Renea.

Cursurile ar fi trebuit să se desfăsoare în sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului „Regina Maria”, dar din motive necunoscute acest lucru nu se va petrece.
Totuși, în pofida acestor inconveniente, la finalul acestor lecții de măiestrie interpretativă pianistică de cel mai înalt nivel, se va organiza un recital al cursanţilor, urmat de decernarea unor diplome de participare.
colegiul-national-de-arte-regina-maria

În contextul acestui demers cultural, colectivul colegiului constănțean ar fi trebuit să promoveze acest eveniment, deoarece viața artistică tomitană duce lipsă de comunicare și de comuniune din punct de vedere uman, dar și artistic. găzdui un dialog cu pianistul Octavian Renea privind condiţia profesorului şi a elevului participant la cursuri vocaţionale în Germania.De asemenea, pentru data de joi, 19 februarie, catedra de pian a Colegiului Național de Arte Regina Maria va găzdui un dialog cu tînărul profesor Octavian Renea,cu tematica ce vizează condiţia profesorului şi a elevului participant la cursuri vocaţionale în Germania.

Reamintim că domnul profesor Octavian Renea a absolvit Conservatorul în Germania, acolo unde își desfășoară activitatea, concertează dar şi predă. Elev de excepție al generației născute în anul 1984, tânărul artist este laureatul premiului oferit de către Steinway and Sons. Domnia sa nu se află la prima manifestare și demers cultural de acest gen, în care modelează și îndrumă spre perfecționarea tuturor copiilor talentaţi.

UPDATE
Conform ultimelor informatii,la aceste cursuri de mãiestrie vor participa douãzeci si opt de elevi,de la clasa întâi pânã la clasa a zecea.
Totodatã,recitalul acestor talentati elevi va avea loc în Sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului National de Arte Regina Maria,sâmbãtã 17 februarie 2018,începând cu ora 10.

pian

Sursa foto : Constanta noastra, Ziua de Constanta,Jurnalul National

Redacția ziarului Criteriul Național susține și promovează acest eveniment cultural

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro