Criteriul National

Curtoazia, este pentru toate femeile, dar nu și pentru toți bărbații?

Curtoazia, este pentru toate femeile, dar nu și pentru toți bărbații?
februarie 27
12:24 2018

Pentru că mulți bărbați încă nu prietenesc cu termenul de „curtoazie”. Din păcate. În speranța că aceste rânduri nu vor ofensa pe nimeni, risc să mă expun asupra unui subiect pe cât de important pe atât de delicat din societatea noastră: ce este curtoazia față de femeie?

Pornind de la ipoteza (și adevărul, de fapt), că cea mai mare dorință a femeilor este să fie respectate, tratate ca niște egale, nu ca și când ar fi de neatins, mult prea fragile și neajutorate, dar nici de parcă ar fi bărbați, și pot orice. Femeile sunt unice. Respectiv, atitudinea față de ele trebuie să se nască din această convingere. Evident, femeile doresc să fie respectate diferențele de gen, însă nu în sens discriminatoriu. Orice bărbat ar trebui să cunoască acest lucru și să-și asume calitatea de bărbat. Pentru că o femeie care tocmai a adus pe lume o nouă viață are nevoie de altceva de la cei care îi sunt alături decât un bărbat. E vorba de egalitate în drepturi, nu de ștergerea granițelor între sexe. Suntem diferiți, și e foarte bine așa. E natural și altfel n-are cum, vorba cântecului.

Există bărbați și există femei. Când, cum, cât și de ce ar trebui să avem un comportament diferențiat față de sexul opus- reprezintă un subiect prea amplu pentru noi toți și chiar e bine că se discută în societate din ce în ce mai mult. Pentru că e foarte mult de aflat pe această linie de interes. Putem porni de la faptul că avem creiere diferite, creierul femeii este influențat comportamental de estrogen, pe când cel masculin de testosteron. Asta are implicații mari și în general puțin cunoscute. Femeile știu bine ce pot să facă și ce nu, preferă diferențierea și prețuiesc curtoazia. Ele chiar deplâng absența curtoaziei din partea bărbaților de azi. Mă rog, din partea multora dintre ei. Regretă că gesturile de politețe au fost uitate. Bun, admitem că încă se practică venirea acasă cu buchete de 8 Martie, dar dacă curtoazia se rezumă doar la flori și doar o dată în semestru – e trist.

Partenerele noastre de viață nu vor să împingă singure valizele, ci vor să fie ajutate, pentru că, măcar atâta știm sigur, fizic, femeile sunt mai fragile decât bărbații. Vor să fie apărate în situație de conflict de către bărbații din jur sau de către partener. Femeile sunt mai afectate de stresul interpersonal, mai vulnerabile la anxietate și depresie din această cauză. Femeile vor să audă de la un bărbat cuvinte frumoase, sensibile, care să dea dovadă de bărbăție, de demnitate, dar și de responsabilitate. Pe lângă cuvinte, femeia vrea să vadă simțul datoriei la un bărbat, puterea de a conduce, de a se confrunta cu orice situație.

În cele din urmă femeia este o ființă frumoasă și elegantă. Faptul că în zilele noastre ceea ce reprezintă femeia se cam denaturează este trist și este și din vina bărbaților. Pentru că încă avem multe de învățat. Pentru că trebuie, întâi de toate să știm să comunicăm și să înțelegem aceste ființe splendide, în orice situație, oriunde și oricând.

Să le curtăm fără pauză. Prin a le oferi ceea ce merită. Femeia e o lecție deschisă, de la care nu ne este permis să absentăm.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro